На Черкащині до бюджету Пенсійного фонду надійшло коштів на 43,4% більше фактичних показників минулого року

Про виконання органами Фонду завдань із надходження коштів до бюджету, контролю за погашенням заборгованості платниками внесків та реформування пенсійної системи йшлося під час наради при начальнику головного управління Фонду в області Світлані Зінник із керівниками підвідомчих управлінь.

гроші

Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомили у прес-службі установи.

Начальник головного управління Фонду в області Світлана Зінник поінформувала присутніх про участь у парламентських слуханнях, які відбулися сьомого червня в Києві, де народні депутати, представники державних органів влади, вчені та експерти у сфері пенсійного забезпечення, активісти громадських організацій, правозахисники обговорювали додержання страхових засад при реформуванні пенсійної системи, висловлювали різні думки з цього питання. Учасники слухань наголосили, що солідарна система пенсійного страхування потребує значного реформування, щоб відновити диференціацію пенсій залежно від розміру сплачених внесків та забезпечити фінансову стабільність солідарної системи. Також Світлана Зінник додала, що того ж дня відбулася нарада Пенсійного фонду України, на якій розглядали питання про результати роботи Фонду за п‘ять місяців 2017 року та основні засади реформування пенсійної системи.

Під час заходу також розглянули питання надходження власних коштів до бюджету Фонду та легалізації заробітних плат. Акцентовано, що за 5 місяців поточного року до бюджету Пенсійного фонду від платників області надійшло 1 179,5 млн грн власних коштів, що на 134,0 млн грн. більше від запланованого показника та на 43,4% більше фактичних показників минулого року. За даними реєстру застрахованих осіб, загальна кількість найманих працівників у квітні 2017 року становить 254 904 особи, з яких 42 144 застрахованим особам нараховано заробітну плату менше 3200 грн, із них 14 682 особи (або 34,8%) – працівники бюджетної сфери. Крім того, питома вага застрахованих осіб, рівень оплати праці яких менше 3200 грн., по Україні становить 14,0 %, а по області 16,5% до загальної кількості застрахованих осіб. Головне управління Фонду в області вже надіслало 26 листів головам райдержадміністрацій, міським головам із рекомендацією особисто сприяти забезпеченню реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

Не менш важливим питанням, яке розглядали з керівниками підвідомчих управлінь, була перевірка достовірності довідок для призначення пенсій. За 5 місяців 2017 року головним управлінням проведено 3 847 таких перевірок. Установлено 963 розбіжності у розмірі заробітної плати, які в ста випадках призвели до переплат пенсії на суму 30,0 тис. грн. та  в 90 випадках – до недоплат на суму 7,2 тис. грн. Контрольно-перевірочними заходами в 773 випадках попереджено переплату та недоплату пенсії.

Світлана Зінник наголосила, що основними напрямками роботи на найближчі місяці є перехід на централізовану систему призначення, перерахунку і виплати пенсії та інформаційно-роз’яснювальна робота щодо реформування пенсійної системи.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ