Продовження історії бджіл, панів та кріпаків (документи)

бджола

2 травня 2017 року в селі Чаплинка (Черкаська обл., Лисянський р-н.,) в пасічників почали масово гинути бджоли,  долітали до вуликів або до подвір’я і падали мертвими.

4 травня 2017 року ми, пасічники с. Чаплинка та с. Шушківка (Чаплинська сільська рада) зібрали патологічний матеріал підмору бджіл та ріпаку з поля ТОВ «НФВ «Урожай» і відправилися до м. Києва з вірою в Бога і справедливість подавати все це на експертизу. Подача була не легка, так як там ми зустріли інших пасічників з Черкащини в яких сталась ідентична біда, черга стояла з ранку і до вечора. Але Бог поміг і подали останніми 04 травня свої зразки, і стали чекати експертизу. Але ми не просто її  чекали, ми писали всім і всюди, просили допомоги.

Нехтування закону поліцією дивувало з перших днів, тому я, заручившись правовою допомогою, звернувся в суд із скаргою на бездіяльність посадових осіб Лисянського ВП ГУНП в Черкаській області. 30 травня 2017 року за результатами розгляду даної скарги суд зобов'язав уповноваженого слідчого Лисянського відділу поліції невідкладно, але не пізніше 24 годин, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинене кримінальне правопорушення за заявою від 03 квітня 2017 р.

Нажаль наявність судового рішення – «ІМЕНЕМ УКРАЇНИ», для працівників доблесно реформованої поліції,  в нас в державі, як не значило нічого так і не значить, бо вони самі собі влада і на власний розсуд приймають рішення, яке часто густо залежить від товщини скрипучих конвертів, це куди більш переконливі докази і доводи,  аніж всілякі там холопські звернення селян, а відтак  до сьогоднішнього дня поліція не проводить ніяких дій, тільки саботаж, саботаж, саботаж, бо ж як вам відомо великі агрохолдинги мають сьогодні в Україні величезні ресурси, втому числі кошти, армію охорони і адмінресурс, який постійно у використанні, кругова порука: ти мені - я тобі.

Також, 19 травня 2017  року мною, Сухоярським М.В. було отримано поштою Акт від 05 травня 2017 р., складений комісією Лисянської районної державної адміністрації в якому було зазначено, що отруєння бджіл відбулося в селах Шубині Стави, Рубаний міст, Мар’янівка та даним актом комісія рекомендувала власникам даних пасік дочекатися результатів експертизи по Чаплинській сільській раді. 

Весь цей час з нами ніхто не спілкувався, от тільки  перед пресою ТОВ «НВФ «Урожай» щиро обіцяв, що коли буде експертиза і якщо вона буде позитивна то розрахуються, і ось настав той день коли ми отримали експертизу, це було 24.05.2017 р. За результатами експертизи було встановлено наявність складової використаного ТОВ «НВФ «Урожай»  препарату Нурел-Д  - Хлорпирифосу в пробах бджіл і ріпакові, тобто бджоли вимерли від агропрепарату, яким обробляв поля ТОВ «НВФ «Урожай». 

В той же день 24.05 до пасічників почала ходити представники  від ТОВ «НВФ «Урожай» і пропонувати кому кукурудзу, кому мішок цукру, а якщо ти хочеш компенсацію, бо це твій єдиний дохід, що б якось вижити, то тобі НІЧОГО. Отак, вони на нашій же землі труять нас, як шкідників,  а потім тишком нишком приїжджають днями і ночами на всілякі розмови з вираженими елементами залякування наших сімей, дітей і жінок, пропонуючи закрити рота мішком цукру, а як ні то починають залякувати знайомствами з доблесною  суддівсько-прокурорською вертикаллю влади, неоднозначно натякаю на фінал нашого намагання добитися справедливості і правди в цій країні. Але навіщо ми тоді в 2014 році довбали каміння на Європейській площі та третій рік проливаємо кров, щоб нас по ночах залякували всякі «мурчащі рішали» аби кріпак голову не піднімав вище корита.

М.В. Сухоярський, спеціально для онлайн-газети Новини Черкас

Документи дивіться у додатку:

 

 

 

 

 

Теми: Лисянка
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ