На виїзному засіданні розповідали про стан соціально-економічного розвитку населених пунктів Уманського району

Уманська районна державна адміністрація та районна рада ініціювали проведення виїзних нарад по селах Уманського району за участі сільських та селищного голів, аби об’єктивно ознайомитися з життям кожного населеного пункту. 20 червня відбулася перша така нарада, в ході якої були оглянуті заклади соціальної сфери, благоустрій територій, заклади торгівлі та багато іншого в селах Затишок, Колодисте, Рижавка, Фурманка й Ропотуха.

Уманська районна державна адміністрація та районна рада ініціювали проведення виїзних нарад по селах Уманського району за участі сільських та селищного голів, аби об’єктивно ознайомитися з життям кожного населеного пункту. 20 червня відбулася перша така нарада, в ході якої були оглянуті заклади соціальної сфери, благоустрій територій, заклади торгівлі та багато іншого в селах Затишок, Колодисте, Рижавка, Фурманка й Ропотуха.

Підсумки об’їзду обговорили в Ропотуському будинку культури, піднявши і ряд інших важливих питань, інформують Новини Черкас.

Пріоритетними в порядку денному стали питання Про стан соціально-економічного розвитку населених пунктів району та Підведення підсумків виконання сільських (селищних) бюджетів за 5 місяців 2017 року.

Відкриваючи нараду, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк наголосила, що програми економічного і соціального розвитку спрямовані на покращення якості життя громадян, економічного зростання та посилення соціальної спрямованості нашого краю, тому важливо виконувати поставлені завдання вчасно та ефективно.

Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Тетяна Солом’яна охарактеризувала вцілому стан соціально-економічного розвитку населених пунктів району. Так, промисловими підприємствами району вироблено продукції в оптових порівняних цінах на суму 75,0 млн грн, реалізовано промислової продукції на суму 100,9 млн грн. У розрахунку на одну особу населення обсяг реалізованої продукції склав 2354,9 грн, що на 404,2 грн або на 20,7% більше до відповідного періоду минулого року. Вагомий внесок у нарощування промислового потенціалу зроблено ПраТ ”Світ меблів Україна” – питома вага якого склала 81,3% у загальному обсязі виробленої продукції.

Загальний обсяг експорту товарів склав 2,9 млн дол. США. Обсяг роздрібного товарообороту підприємств, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства склав по району 511,8 млн грн.

З початку року підприємствами району освоєно 37,6 млн. грн. капітальних інвестицій. Основні інвестиційні проекти, які реалізовано в районі у поточному році: введено в експлуатацію цех по забою кролів в ТОВ «Агроплант», ТОВ ”Агрокомлекс-Вільшанка” реалізувано інвестиційний проект щодо побудови цеху з виробництва пелет.

На виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку на 2017 рік протягом поточного року на розвиток інфраструктури сіл району спрямовано 17,344 млн грн, з них кошти обласного бюджету - 544 тис. грн, місцевого бюджету - 13,7 млн грн, спонсорські кошти - 3 млн грн.

В цілому роботи з благоустрою території по району охарактеризувала начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Алла Кодолова. На прикрість, не всі населені пункти були належно облагороджені.

Тож керівник апарату райдержадміністрації наголосила, що всім сільським радам потрібно вирішити питання з вивезенням твердих побутових відходів, завершити естетичне оформлення автобусних зупинок, а також працювати над підготовкою до опалювального періоду та активізувати виготовлення містобудівної документації.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Івасюк підвів підсумки виконання сільських та селищного бюджетів.

Так, за 5 місяців 2017 року до сільських та селищного бюджетів мобілізовано 36428,1 тис. грн власних доходів загального фонду, що становить 130,8% до затвердженого плану на звітний період (27854,1 тис. грн) та 39% до затверджених радами показників на рік (93436,8 тис. грн).

Понад затверджений план до сільських бюджетів надійшло – 8574тис. грн.

За підсумками 5 місяців 2017 року забезпечено виконання районного бюджету та 42 сільських та селищного бюджетів. Не виконали планові показники по власних доходах загального фонду 7 сільських бюджетів, а саме по: Городецькому сільському бюджету виконання затвердженого плану складає 96,7%, Городницькому – 90,2%, Кочубіївському – 93,1%, Ладижинському – 96,4%, Максимівському – 72,6%, Свинарському – 70,2 % та Томашівському – 99,4%.

Микола Якович дав конкретні рекомендації сільським головам щодо пошуку додаткових джерел наповнення сільських бюджетів. Одну з них дала також начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Валентина Мовчанюк. Вона нагадала, що саме сільськогосподарська галузь є однією з основних бюджетоутворюючих галузей району. Тож детальний облік земельних ресурсів та їх повне залучення до оподаткування і сприятиме точності при плануванні дохідної частини кожної сільської ради. Також Валентина Олексіївна проаналізувала подання одноосібниками декларацій за 2016 рік. На звітну дату ще не подано 642 декларації.

За підсумками обговорення були прийняті відповідні рішення.

Як зазначила голова районної ради Оксана Супрунець, такі кущові наради пройдуть у кожному населеному пункті району. Адже вони корисні тим, що дають змогу сформувати загальну картину життєдіяльності кожної територіальної громади та дозволяють очільникам сіл обмінятися досвідом роботи.

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ