Оприлюднено основні показники діяльності малих підприємств Черкаської області за 2016 рік

За попередніми підсумками 2016 року на Черкащині функціонувало 7605 підприємств малого бізнесу або 61 одиниця в розрахунку на 10 тисяч осіб наявного населення, з них 86% (6512) – мікропідприємства. Частка малих підприємств у загальній кількості підприємств-суб’єктів підприємницької діяльності склала 94,5%.За попередніми підсумками 2016 року на Черкащині функціонувало 7605 підприємств малого бізнесу або 61 одиниця в розрахунку на 10 тисяч осіб наявного населення, з них 86% (6512) – мікропідприємства. Частка малих підприємств у загальній кількості підприємств-суб’єктів підприємницької діяльності склала 94,5%.

Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомили у ГУ статистики у Черкаській області.

У структурі малого бізнесу Черкащини найбільша питома вага діючих підприємств  припадає на дві сфери економічної діяльності: сільське, лісове та рибне господарство – 25%, і оптову та роздрібну торгівлю; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів – 23%.

В цілому по області в сфері малого бізнесу кількість зайнятих працівників зросла порівняно до попереднього року на 5% і склала  43 тисячі осіб. У цій сфері був зайнятий кожен третій працівник. На мікропідприємствах було зайнято 18,3 тисячі осіб.

У сільському, лісовому та рибному господарстві було задіяно понад чверть зайнятих працівників і по 19% – у промисловості й оптовій та роздрібній торгівлі; ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів.

Малими підприємствами області реалізовано продукції (товарів, послуг) на суму 27585,6 млн. грн, що на 27% більше ніж у 2015р. В загальному обсязі реалізації підприємств-суб’єктів підприємницької діяльності області внесок малих підприємств становив лише 23%. Більше третини цієї суми належить мікропідприємствам – 9610,5 млн. грн.

Традиційно, майже половина обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) підприємств малого бізнесу (45%) належить сфері оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів.

Фінансовим результатом діяльності підприємств малого бізнесу були прибутки в сумі 1451,2 млн. грн (на 16% більше ніж у 2015р.). Мікропідприємствами отримано 341 млн. грн прибутків (у 2015р. – 485,6 млн. грн прибутків).

Найбільш прибутковою була діяльність малих підприємств сільського, лісового та рибного господарства – 1891,2 млн. грн прибутків (на 10% менше ніж за попередній рік).

Найбільших збитків (сальдо) зазнали малі підприємства, що займаються операціями з нерухомим майном  – 495,5 млн. грн (у 2,6 рази більше ніж за 2015р.).

Більшість малих підприємств (46%) зосереджено в обласному центрі, на них було зайнято 42% працівників Черкаської області. Більше половини обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) усіх підприємств малого бізнесу області дали малі підприємства м. Черкас. Фінансовий результат діяльності підприємств малого бізнесу м. Черкас у звітному році погіршився –  100,7 млн. грн збитків проти 88,3 млн. грн прибутків у 2015р.

Примітка. Дані наведено без урахування результатів діяльності банків та бюджетних установ, а також без урахування зміни підприємствами основного виду економічної діяльності у 2016 році. Відповідно до Господарського кодексу України малими підприємствами вважаються підприємства, на яких середня кількість працівників складає не більше 50 осіб, а річний дохід від будь якої діяльності не перевищує 10 млн. євро (за середньорічним курсом Національного банку України); на мікропідприємствах середня кількість працівників не перевищує 10 осіб, а річний дохід не перевищує суми, еквівалентної 2 млн. євро.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ