Підприємства із Золотоноші та Сміли можуть стати логістичними центрами експорту в Китай

ДП «Златодар» (м. Золотоноша) та ДО «Комбінат «Дніпро» (м. Сміла), що належать до системи Держрезерву та знаходяться в Черкаському регіоні, можуть стати логістичними центрами при експортуванні продовольчих та промислових товарів з України в КНР. Про таку попередню домовленість йшлося під час офіційного візиту представників Державного агентства резерву України до корпорації Чженжоу Інтернешнл Хаб, головний офіс якої знаходиться у місті Чженчжоу провінції Хенань.

Про це, підсумовуючи візит офіційної делегації Держрезерву до КНР, повідомив голова Держрезерву Вадим Мосійчук, повідомляють Новини Черкас із посиланням на інформацію прес-служби Держрезерву. В число офіційної делегації Держрезерву увійшли й генеральний директор ДП «Златодар» Валерій Буркацький та генеральний директор ДО «Комбінат «Дніпро» Наталія Матусевич.

За словами Голови Держрезерву, під час візиту йшлося про налагодження двостороннього співробітництва двох країн в напрямку експортування українських товарів в Китай. З цього приводу сторони вже обговорили й практичні кроки реалізації попередніх домовленостей, зокрема, підготовку Меморандуму про співпрацю.

«Китай дуже зацікавлений в експорті товарів з України. Тут Держрезерв стає першою державною офіційною інстанцією, котра розпочинає активні кроки в цьому напрямку. Ми фактично відкриваємо «Новий Шовковий шлях» з України в Китай та стаємо надійним партнером у великому логістичному ланцюгу», - зазначив голова Держрезерву.

«Участь нашого підприємства в якості активної ланки логістичного процесу експортування українських товарів до Китаю - це прекрасна можливість показати наші можливості та потенціал, в тому числі й на міжнародній арені. Тим більше, що китайська сторона не лише показала свою зацікавленість у цьому, а й готова надати рекомендації та допомогу щодо питань модернізації та реконструкції наших потужностей», - прокоментувала візит до КНР генеральний директор ДО «Комбінат «Дніпро» Наталія Матусевич.

«Для «Златодару» така можливість унікальна, адже ми зможемо бути корисними не лише як зберігач зерна, товарів продуктової та промислової груп, але й як виробник. Це унікальна можливість розширити сферу діяльності, тим більше, що ми маємо неабияке вигідне географічне розташування, власні залізничні колії та навіть тепловози», - додав генеральний директор ДП «Златодар» Валерій Буркацький.

відкрито «Новий Шовковий шлях»

Слід відзначити, що Чженжоу Інтернешнл Хаб є дочірньою компанією Корпорації матеріалів та ресурсів - державної організації, своєрідного прототипу українського Держрезерву у найбільшій провінції Китаю з населенням 100 млн. чоловік. Чотири роки тому цією компанією було відкрито «Новий Шовковий шлях», який проходив, в тому числі, й територіями країн-найближчих сусідів України. Територія Україна на той час в перелік країн, на жаль, не ввійшла. На сьогоднішній день КНР активно вивчає питання включення України в свій маршрут для поставок українських товарів на свою територію.

В ході візиту гостями з України опікувався віце-президент Чженжоу Інтернешнл Хаб пан Лі Гуанжен. В рамках офіційної програми перебування української делегації в КНР відбулася й зустріч із заступником мера провінції Хенань паном Ші Жанйонгом, який також висловив зацікавлення співпрацею з Україною.

На разі, за підсумками візиту української делегації в КНР, представники компанії Чженжоу Інтернешнл Хаб висловили бажання відвідати Україну зі зворотнім візитом та ознайомитися із роботою Держрезерву. Агентство вже приступило до підготовки цього заходу.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ