З жителями села Межиріч Канівського району проведено роз’яснювальну роботу з питань праці

З жителями села Межиріч Канівського району проведено роз’яснювальну роботу з питань праціФахівці Управління Держпраці у Черкаській області у співпраці з базовими центрами зайнятості проводять інформаційні заходи для роботодавців та найманих працівників у рамках пілотної кампанії з виявлення незадекларованої праці.

Під час виїзної акції до села Межиріч Канівського району фахівцями Управління та районного центру зайнятості надано консультації та роз’яснення з питань застосування законодавства про працю і змін у законодавстві спеціалістам Межиріцької сільської ради, роботодавцям та найманим працівникам села, інформують Новини Черкас.

Інспектор праці Управління Любов Корякіна висвітлила питання детінізації виплати заробітної плати, легалізації найманої праці, дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, порядку дій інспекторів Держпраці під час проведення планових та позапланових перевірок суб’єктів господарювання.

«Вимоги щодо оплати праці не нижче мінімального рівня діють щодо кожного працівника незалежно від стажу роботи, освіти та особливостей роботи. У разі недотримання норм чинного законодавства про працю, суб’єкту господарювання загрожує адміністративна або кримінальна відповідальність, фінансові санкції», - наголосила Любов Корякіна.

Попередження порушення та дотримання прав і гарантій працюючого населення – наша спільна мета, відзначила фахівець Управління. Увагу роботодавців акцентовано на необхідності дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці та відповідальності за неналежне оформлення трудових відносин. Зокрема, статтею 265 Кодексу законів про працю України встановлено штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, тобто 32 000 гривень за кожного працівника щодо якого вчинено порушення, у разі недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці.

Юридичні та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків - у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення (96 000 гривень).

Крім того, за порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш ніж на один місяць, штраф становить 9 600 гривень.

Фахівець Держпраці надала обґрунтовані консультації щодо впливу підвищення розміру мінімальної заробітної плати на права застрахованих осіб у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування та нагадала, що з метою отримання додаткової інформаційної або методичної допомоги громадяни можуть звертатись до Управління Держпраці у Черкаській області за адресою: м. Черкаси, б-р Шевченка, 205, 3 поверх, або номером телефону: (0472) 33-69-70.

На семінарі були розповсюджені буклети з інформацією для роботодавців і працівників.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ