Іноземний принц розповів про своє життя у Черкасах

У гуртожитку Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького мешкає справжній африканський принц - Прінц Габінг Твум.

У гуртожитку Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького мешкає справжній африканський принц - Прінц Габінг Твум.

Із принцом поспілкувалися журналісти видання Інфоміст, інформують Новини Черкас.

Чи існують у світі підприємців, менеджерів та політиків принци? Як виявилося, один із них живе в одному із гуртожитків Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.

Зустрічає у звичайних гумових капцях та простеньких спортивних штанях. У кімнаті акуратно у три ряди розставлене взуття, до кожної пари підібрані випрасувані шкарпетки. Ліжко заправлене, як під лінійку, що не часто побачиш навіть у чепурної ґаздині.

На стіні – фото із волонтерських робіт в Україні, а  на столі – десятки підручників та словників. Шафа приховує найцінніше – національний костюм і наповнену залізними гривнями банку-копілку, кошти з якої віддає стареньким бабусям.

– В Україну я приїхав з Гани – це прекрасна держава у Західній Африці, яка омивається водами Атлантичного океану. Моя батьківщина – справжній райський куточок для туристів. Гана має 10 провінцій, а вони складаються в сумі із 138 районів. Моя провінція, це як у вас регіон, називається Ашанті. В ній я народився і виріс в місті Обуасі. З гордістю можу сказати, що моє місто відоме на весь світ одним із найбільших золотих родовищ. На ньому працює мій тато, він інженер, – розповідає хлопець.

У його сім’ї всього п’ятеро дітей: двоє хлопчиків та три дівчинки. Старша сестра вийшла заміж і живе в Лондоні. Менша сестра – в Гані окремо від батьків, а найменша навчається в Італії. Брат – поки що з батьками.

– Справа в тому, що там, де я виріс, досі збереглися старі традиції. Королівський титул у моїй сім’ї передається по жіночій лінії. Сім’я моєї мами королівська. Моя бабуся була королевою, а після її смерті королівський титул отримала моя мама, так і виходить, що я принц. Також мій дядько, брат мами, король. І цей титул я можу успадкувати після його смерті, однак мені б цього не хотілося. Мій тато не король. Але мої брати і сестри теж мають титул, – ділиться Прінц.

Однак документів, які б могли підтвердити почесне звання – не існує. Каже, у сім’ї є корона, її носить лише король: – Ніякого спеціального одягу немає, проте є спеціальні браслети, їх носить всі діти в моїй сім’ї і мама, вони підтверджують наш королівський статус. У нас в кожному регіоні є король і королева. Ці титули зараз нічого в собі особливо не несуть. Моя сім’я популярна в моєму районі, нас знають і поважають, але ми живемо звичайним життям. Не буду, звичайно, кривити душею, моя сім’я не бідна. Але це заслуга не королівського статусу, а мого батька, який дуже багато для всіх нас працює.

Про навчання в Україні

Прінц не приховує, що хотів би працювати в ООН. Адже Організація Об’єднаних Націй має установу в Гані, там він вивчав право протягом двох років.

– Це було настільки цікаво, настільки захоплююче. Було б не розумно зупинятися на досягнутому, мені захотілося вивчати право і закон на інших мовах для загального розвиту. У коледжі я вивчав латинську, трохи знаю французьку, також в католицькій семінарії, де я навчався у себе на батьківщині, здобуваючи філософську освіту, зміг осилити грецьку мову.

Хлопець хотів ще вивчати мови, тому спочатку планував поїхати на навчання до Росії. Проте має кілька друзів, які навчаються в Україні, в Івано-Франківську, які і порадили їхати саме сюди. Дивується, що українці вільно володіють двома мовами: як українською, так і російською. Обидві вивчає і сам.

– У мене є контракт на співпрацю з ООН на два роки після навчання. Я ще не вирішив, що буду робити, і де це буде. Можливо, я лишусь в Україні. Але яким би не було моє рішення, врешті решт я повинен відпрацювати в ООН, перш ніж я матиму змогу виконувати будь-яку іншу роботу. У мене в Гані був агент, який підшуковував для мене найвдаліше місто. Він знав, що я не люблю великі мегаполіси, і запропонував затишні і невеликі Черкаси.

Сказати, що є схожість між Ганою і Україною, не береться.

– По-перше, у вас тут чотири пори року, тоді коли в нас лише одна. У нас є два сезони – сезон дощів та засухи. Ми не знаємо про такий перепад у температурі, який постійно відбувається у вас. В Україні якщо холодно, то дуже, а коли спекотно, то це також не передати словами. Коли я готувався до приїзду в Україну, то мене, звичайно, попередили, що буде холодно. Але коли я відчув цю справжню зиму з її справжнім снігом, то переконався, що Україна дійсно фантастична країна.

Переконався, що все ж рідний дім завжди буде залишатися ріднішим понад усе. Хоча і познайомився в Україні із багатьма людьми. Каже, як і в усьому світі, завжди знайдуться ті, хто подасть руку у важкій ситуації, а є й такі, яким взагалі байдуже, хто ти і звідки приїхав.

– В кожній країні знайдуться і ті, хто не любить іноземців через якісь свої причини. Але я вірю, що добрих і адекватних людей більше.

У вільний від навчання час Прінц працює волонтером у школі англійської мови "YES".

– Дуже люблю бути з дітьми, люблю допомагати, особливо, коли люди справді хочуть вивчити англійську мову. В цій школі також працюють декілька моїх друзів, – каже хлопець.

Також студент любить малювати. Розповідає, навіть взяв на себе сміливість намалювати Тараса Шевченка.

– Свій вільний час я прагну проводити активно і з якоюсь користю, виберу радше прогулянку в парку, аніж гучну вечірку в клубі. Також обожнюю грати у футбол. Коли хочу побути один, то дивлюся фільми. На жаль, не можу собі дозволити походи до кінотеатрів, для них я поки що не досить гарно володію українською. Українська мова складна.

Прінц вже встиг полюбити Черкаси за парки, природу, Дніпро та людей. Ділиться, що все ж не може змиритися з темними ночами.

– В моїй країні ночі не темні, в сутінках майже все видно. Я не люблю темноту. Також не люблю ваші дороги. Найважчим моментом за мого життя в Україні стала втрата мого найкращого друга. В цьому році з ним трапилася трагедія, після якої він помер. Мені було неймовірно боляче і сумно, що ця подія зв’язана з Україною, яку я люблю.

Хлопець знайшов на Україні і споріднену душу. Тож серце Прінца зайняте.

Серед предметів любить теорію державного права. Схвально відгукується і про викладачів вишу, каже, що вони розуміють, як складно вчитися українською мовою, тому подають матеріали і англійською, і українською мовами.

– Вже два роки я не бачив своїх рідних. Планував наприкінці літа подорож до Африки, але змінилися плани. Сподіваюся, батьки зможуть приїхати до мене на випускний. Загалом вони підтримають будь-яке моє рішення, тому не були проти переїзду.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  2. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  3. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  4. На Черкащині секретар ВЛК сплатить штраф в 10 разів більше, отриманого хабаря
  5. Більше сотні черкащан задекларували доходи у понад мільйон гривень у 2023 році
  6. Юний шахіст із Черкас виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи
  7. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  8. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  9. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  10. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ