Кінотеатр «Салют» має бути повернений у комунальну власність, – міський голова Черкас

Кошти, що сплачують за оренду кінотеатру «Салют» депутати від БПП Мирза та Чернецький, мізерні. «Цей майновий комплекс має належати усій громаді Черкас, а не окремим особам з депутатського корпусу», - переконаний міський голова.

Анатолій Бондаренко

«Президент України має дати оцінку діяльності псевдопатріотів із фракції БПП в Черкаській міськраді», - міський голова обурений зловживанням владою з боку депутатів із Блоку Петра Порошенка. «Це політичне замовлення проти мене та проти людей, що мене оточують. З метою усунути мене з посади та керувати Черкасами в «ручному режимі»,- переконаний Анатолій Бондаренко.

«Правоохоронці навмисне не бачать порушень закону представниками президентської партії у Черкасах»,- заявив міський голова.

«Ні на які домовленості я з ними не піду!»: мер Черкас стосовно призначення на керівні посади у Черкасах людей, що працюють на ОЗУ «Торпеди», передає Антена.

Нагадаємо, кінотеатр «Салют», а вірніше діяльність Товариства «Кінолюкс», що є орендарем цього приміщення останнім часом стала об’єктом постійної уваги громадських активістів та звісно журналістів. В ефірах телеканалу «Антена» оприлюднили факти підпільних кінопоказів піратських фільмів на які під час навчального процесу звозили школярів. Далі гірше. З’ясувалося, що наразі тривають судові процеси між власниками будівлі та орендарями. Причина проста, це приміщення останні хочуть приватизувати.

Приватизація - це процес продажу або передачі державної чи суспільної власності у руки приватних інвесторів. Так, кінотеатр «Салют» ласий шматок для заповзятого підприємця. Потужний комплекс, у центральній частині міста. Але, споруда знаходиться на балансі Центру дитячої та юнацької творчості, а освітяни і чути не хочуть проте, аби кінотеатр став повною власністю сьогоднішніх орендарів. А орендарем «Салюту» є товариство «Кінолюкс» засновниками якого є члени родини депутата міськради Костянтина Чернецького та Микола Мирза, який також є депутатом від БПП.

Нагадаємо Костянтин Чернецький є сином відомого підприємця та бізнес партнера Миколи Мирзи Юрія Чернецького. Товариство «Кінолюкс» зареєстроване на матір депутата міськради Ірину Чернецьку. Вони заробляють гроші на «Салюті» ще з 2001 року. І о диво, вже 2007 мого , а це у часи керівництва Сергія Одарича, міськвиконком приймає рішення, що «Салют» треба приватизувати.

Нам вдалося з’ясувати на яких умовах «Кінолюкс» отримав в оренду приміщення у 735 квадратів у центрі Черкас. Договір укладений терміном на 25 років. І увага! Скільки грошей отримує міський бюджет з того, що два депутати ведуть у приміщення кінотеатру комерційну діяльність. Тобто заробляють. У 2013 році бюджет отримував трішки більше 5 000 гривень на місяць. Наразі, у 2017 м, трохи менше ніж 11 тисяч гривень.

Безумовно, є експертна оцінка майна, є індекс інфляції, є також низка факторів, що впливають на формування орендної плати. Але, що вплинуло на рішення керманичів міста, коли у серпні 2007 року, нагадую, за часів керівництва Одарича, відсоток орендної плати від експертної оцінки для товариства «Кінолюкс» зменшився у тричі. З 10-ти відсотків у 2001 році до 3-х відсотків у 2007-му.

Втім, це не єдине, що привернуло увагу журналістів під час аналізу діяльності «Кінолюкса». Двічі за останні роки в приміщені кінотеатру «Салют» розташовували свої передвиборчі штаби місцеві осередки політичних партій. У вересні 15го там працював штаб Радикальної партії Олега Ляшка, а роком раніше офіс орендувала Черкаська міська організація Партії промисловців і підприємців. Відомостей про надходження коштів від суборенди приміщення цими політичними партіями, нами не виявлено.

Наразі, у судах різних інстанцій Центр дитячої та юнацької творчості, заручившись підтримкою місцевої прокуратури Черкас намагаються відстояти своє право на приміщення кінотеатру. Аби зберегти його від приватизації та залишити у власності міської громади. Завдання не просте. Дивує той факт, що позиція юридичного відділу виконкому повністю співпадає з позицією орендарів, тобто депутатів Чернецького та Мирзи. З іншого боку барикад, прокуратура та освітяни.

Який вплив мають депутати на працівників виконавчого комітету міськради? Чому замість того, аби відстоювати законне право мешканців міста, з кишень яких юристи отримують зарплату, вони відстоюють позицію депутатів-бізнесменів? І попри законні підстави, що забороняють приватизація кінотеатру «Салют» справу вже кілька років «мусолять» у судах Черкас та столиці. Дехто може не погоджуватися з викладеним, мовляв в Черкасах є один комунальний кінотеатр, для чого другий, або міська влада не може бути ефективним власником та не має змоги утримувати таке велике приміщення. Мова не про це. Враховуючи те, які мізерні суми отримує місто наразі від оренди кінотеатру, то є небезпідставні побоювання, що потужний комплекс, яким є приміщення «Салюту» продадуть у незаконний спосіб та знову таки, за безцінь.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ