У Жашківській громаді відроджують традицію концертів духової музики під відкритим небом

У Жашківській громаді відроджують традицію концертів духової музики під відкритим небом«Ноги болять, але просяться до танцю», – так жартома описують свої враження жашківчани, котрі щонеділі приходять до парку, аби насолодитися музикою духового оркестру і – потанцювати.

У Жашківській громаді відроджують традицію концертів для громадян поважного віку. І перший же такий захід зібрав чималу публіку. Звучать вальс, полька, народні пісні чи романси у виконанні духового оркестру під керівництвом Андрія Верталецького – майданчик перед імпровізованою сценою посеред алеї парку заповнений представниками і старшого, і молодшого покоління, котрі пускаються до танцю. Аби перевести дух, танцівники роблять перерви – в такі хвилини вільного місця на лавках в парку не знайти. Поціновувачі духової музики втомлюються, та при цьому наполегливо просять музикантів зіграти запальний «Сім сорок»!

Перепочиваючи після чергового танцю, жашківчанки діляться враженнями: «Наче у молодість вернулися. Жива музика – її ж ні з чим не порівняти! І хоч уже для танців здоров’я не те, всидіти не можливо. Добре, що міська рада знайшла можливість організувати для нас таке дозвілля. Це чудово!».

Аби урізноманітнити програму, організатори заходу – відділ культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради (ВКМПСТ) – запросили і аматорські колективи Жашківщини. На запрошення відгукнулися жіночі вокальні ансамблі «Горлиця» Марійківського сільського клубу та "Джерело" Безпечнівського СБК  (кер.Василь Самборський).

Доповнюють лірикою такі вечори і місцеві поети.

Тож, недільні вечори духової музики «для тих, кому за…» отримали зовсім інший формат та викликали інтерес жителів і гостей Жашкова різного віку. Послухати музику, поезію та пісні у живому виконанні до парку приходять і діти, і молодь.

Ініціатива відродження традиції концертів духової музики під відкритим небом належить очільнику Жашківської міської об’єднаної громади Ігорю Цибровському: «Я з дитинства пам’ятаю, як духовий оркестр був невід’ємною частиною культурного життя нашого міста. Кожне свято, кожні урочистості супроводжувалися духовою музикою. А особливо популярними були такі вечори духової музики під відкритим небом. Відроджуючи подібні традиції, ми орієнтувалися на старше покоління, та несподівано для нас невеличкі зміни заінтригували й молодь. Сподіваємося, це стане хорошою платформою і для реалізації потенціалу творчих колективів, і  спілкування жашківчан, і єднанню поколінь».

У Черкаському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону переконані, що громади мають значний внутрішній потенціал, який можуть використовувати на благо жителів і розвитку самої громади – так, як це робить Жашківська ОТГ.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ