ПРООН та МОП запускають спільний пілотний проєкт для розширення економічних можливостей жінок

Ініціатива має на меті підтримати жінок-підприємниць у період відновлення України від наслідків пандемії.

Розширення економічних можливостей жінок як відповідь на кризу COVID-19 в Україні

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні спільно з Міжнародною організацією праці (МОП) презентували новий спільний пілотний проєкт «Розширення економічних можливостей жінок як відповідь на кризу COVID-19 в Україні».

Проєкт покликаний сприяти сталому відновленню рівня життя населення України, яке зазнало негативних наслідків пандемії COVID-19, зокрема через розширення економічних можливостей жінок шляхом вдосконалення відповідних інституційних механізмів та створення умов для покращення матеріального становища жінок. Проєкт впроваджуватиметься у двох цільових регіонах – Рівненській та Сумській областях.

Відкриваючи презентацію спільного пілотного проєкту, Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева зазначила, що він націлений на усунення прогалин, які виявила пандемія, а також на підтримку вразливих груп.

«Сприяння розширенню економічних можливостей жінок – це надзвичайно важливий крок, що наближає нас до гендерної рівності, – зазначила пані Ґерчева. – Я переконана, що цей проєкт стане початком чудового партнерства, сприяючи рівним економічним можливостям та підтримці економічної стійкості жінок – попри складні виклики, які спровокувала нинішня криза».

Директор Бюро МОП у країнах Центральної та Східної Європи Маркус Пілгрім зазначив, що доступ до ринку праці є ключовим питанням в Україні, адже 36 % жінок віком від 15 до 64 років непрацевлаштовані.

«Пандемія загострила існуючі проблеми в сфері працевлаштування в Україні, – зазначив пан Пілгрім. – У період кризи підприємництво є важливою та подекуди єдиною можливістю для жінок вирватися з бідності, а також може сприяти загальному покращенню ситуації на ринку праці в таких сферах, як гідне працевлаштування, забезпечення гендерної рівності та економічне розширення можливостей жінок».

Під час презентації спільної ініціативи керівник програми ПРООН із розвитку регіонів Мустафа Саіт-Аметов та фахівчиня з розвитку підприємництва та створення робочих місць із Бюро МОП у країнах Центральної та Східної Європи Юдіт Донгус пояснили ключові завдання спільного пілотного проєкту.

«Цей проєкт стосується передусім просування цінностей гендерної рівності та розширення можливостей жінок на всіх рівнях – національному, регіональному та місцевому, – сказав пан Саіт-Аметов. – Загалом проєкт покликаний сприяти сталому відновленню рівня життя населення, яке зазнало негативних наслідків кризи COVID-19 в Україні».

В цілому, спільний проєкт передбачає заходи за чотирма напрямками та кілька додаткових заходів, які охоплюють цю тему на макро-, мезо- та мікрорівнях. Окрім запланованих заходів із просування діалогу для забезпечення інклюзивної політики, чотири місцеві громади та два бізнес-об’єднання отримають допомогу для зміцнення бізнесів, якими керують жінки.

Пані Донгус зазначила, що в межах проєкту сто жінок у цільових областях зможуть пройти тренінги для поглиблення своїх підприємницьких навичок, зокрема використовуючи практики найбільших міжнародних програм із розвитку підприємництва.

«Ми очікуємо, що сто учасниць створять 60 перспективних бізнес-планів, – зазначила вона. – Згодом 25 жінок-підприємниць зможуть отримати менторську підтримку для реалізації своїх бізнес-планів. Окрім того, у пілотних регіонах було відібрано 25 мікро-, малих та середніх бізнесів, які пройдуть тренінги для опанування інструментів Інтернет-торгівлі. Завдяки доступу до Інтернет-ринків, ці бізнеси стануть стійкішими».

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ