На Черкащині прийнято програму, за якою кожна громада зобов’язана забезпечувати дітей-сиріт житлом

На Черкащині прийнято програму, за якою кожна громада зобов’язана забезпечувати дітей-сиріт житлом  Депутат Черкаської обласної ради, очільник фракції «Слуга Народу» Анатолій Яріш переконаний, що, завдяки відповідній обласній програмі  кожна громада відтепер має можливість  забезпечити дітей-сиріт у громадах житлом.

- Програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, на 2021–2023 роки передбачає можливість співфінансування громадам придбання житла для дітей-сиріт із державного бюджету, - констатує Анатолій Яріш. – Навіть у часи, коли такої програми не існувало, на посаді голови Черкаської РДА, разом із Службою у справах дітей Черкаської РДА та сільськими головами с.Думанці, Свидівок, Хутори, мені вдалося вирішити питання забезпечення житлом 5 дітей-сиріт. Сьогодні, коли держава пропонує громадам допомогу у вирішенні цього питання, їх можливості у забезпеченні дітей житлом розширюються. І я планую на найближчій сесії районної ради чи іншій нараді, де будуть присутні голови громад Черкаського району, обговорити з ними   необхідність допомоги у придбанні житла дітям-сиротам.

- Із 2017 року і досьогодні діти у Черкаському районі забезпечувалися житлом виключно за рахунок державної субвенції,  - повідомляє начальник служби у справах дітей Черкаської РДА Інна Походенко. – Сподіваємося, впровадження спеціалізованої програми на рівні області допоможе зрушити з місця це питання, яке сьогодні потребує стимулювання. Сьогодні серед сільських громад Черкаського району спеціалізовані програми із забезпечення житлом дітей-сиріт мають тільки дві громади. Відповідно, на цей рік Балаклеївська ОТГ передбачила 450 тисяч, а Тернівська – 40 тисяч гривень на забезпечення житлом дітей-сиріт. Є і вдалі приклади - Михайлівська громада на Кам’янщині,  за рахунок державної субвенції, планує цьогоріч збудувати у Жаботині малий груповий будинок для проживання дітей-сиріт.

-  Сьогодні на Черкащині на обліку перебуває 600 дітей, яким потрібне житло, - констатує керівник обласної Служби у справах дітей Оксана Покатілова. - Державної субвенції, яку отримує область, недостатньо для вирішення питання забезпечення житлом дітей-сиріт. Вирішення цього питання повинно бути в пріоритеті місцевої влади. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, мають забезпечуватися житлом, в першу чергу, за рахунок міських, сільських, селищних бюджетів. Забезпечити  спільну роботу над вирішенням цієї проблеми і є головним завданням цієї програми. Вона має на меті акцентувати для громад  актуальність цього питання та необхідність виділення коштів для забезпечення дітей житлом. Програма покликана забезпечити контроль, звітування та відповідальність у вирішенні цієї проблеми. Програма стане індикатором того, наскільки чутливо реагують новостворені громади на проблему дитячого сирітства. Кожна громада має щороку передбачати кошти у своєму бюджеті на цю мету.  На мою думку, за  рік  кожна громада  має можливість забезпечити житлом хоча би одну посиротілу дитину.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ