Мала академія наук під егідою ЮНЕСКО створює в Україні Міжнародний дитячий науковий центр (відео)

12 серпня у Пущі-Водиці відбулася презентація проекту Міжнародного центру дитячої наукової творчості.

презентація проекту Міжнародного центру дитячої наукової творчості

У прес-конференції з нагоди презентації взяли участь Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, керівник апарату Адміністрації Президента Олексій Дніпров, генеральний директор ЮНЕСКО в секторі природничих наук і з питань діяльності Міжурядової океанографічної комісії Жан-поль Жуст Нґоме Абьяґа, віце-президент Національної академії наук Олег Рафальський і президент Малої академії наук Станіслав Довгий.

Надсучасний науковий центр зводять за ініціативи МАН під егідою ЮНЕСКО, за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук для проведення всеукраїнських і міжнародних заходів, підготовки освітян і молодих науковців.

У межах заходу відбулися екскурсія територією майбутнього Міжнародного центру дитячої наукової творчості та закладання капсули часу, послання для якої писали МАНівці – переможці міжнародних конкурсів, а також Президент України Володимир Зеленський, Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет і президент МАН Станіслав Довгий.

«Відкриття Міжнародного центру дитячої наукової творчості – це передусім успішний розвиток науки. Понад 6 тисяч вчителів сьогодні залучені в ту спільноту, яка зветься Малою академією наук і має статус центру наукової освіти ЮНЕСКО. Саме МАНівці мають найбільший вплив на стартап-рух в Україні, а Мала академія наук популяризує, зокрема, STEM-освіту в державі. Відчуваю велику гордість за нашу молодь, освіту та науку. Тільки вперед!», – наголосив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Під час прес-конференції було продемонстровано макет майбутнього комплексу. Наразі до проектування та обладнання 12 лабораторій природничих наук, технологій, інженерії та математики залучені фахівці з національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору NASA, Європейської організації з ядерних досліджень CERN, Аргонської національної лабораторії.

«В усій Європі немає такого центру з науковими лабораторіями, який міг би прийняти 500 школярів. Найбільш знаний на сьогодні – XLAB у Ґеттінґені – має 2 чи 3 лабораторії, де можуть перебувати 12 учнів. Натомість ця локація дасть можливість проводити міжнародні змагання найвищого рівня саме в Україні. Це престиж і авторитет нашої країни як інтелектуальної та високотехнологічної держави. До 2017 року, на жаль, українські школярі практично не брали участі в міжнародних конкурсах. А на сьогодні їм доступні понад 50 конкурсів, діти привозять понад 180 нагород на рік. Ми вийшли на рівень, коли вже нам пропонують міжнародні олімпіади проводити в Україні. Такі заходи відвідують президенти країн. Це топ рівень», – зазначив президент МАН Станіслав Довгий.

Центр матиме власну обсерваторію та лабораторію прототипування, завдяки яким молоді дослідники космосу та винахідники зможуть працювати із сучасним обладнанням. А ще – всю необхідну інфраструктуру для освітніх і конкурсних подій: 3 конференц-зали, кінолекційну залу та сферичний кінотеатр. Подбали й про власну систему енергозабезпечення, готель для викладачів і молодіжний хостел, їдальню та спортивно-оздоровчий комплекс.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ