Як доглядати за телевізором: 5 корисних рекомендацій

Кого не запитай — ніхто не дивиться телевізор. Більшість сучасних користувачів читає новини в каналах мобільних застосунків. А ТВ-панель усе частіше використовується для ігор чи перегляду цікавого відеоконтенту. Із кожним роком асортимент телевізорів у магазинах збільшується, а набір функцій — розширюється. Отже, попит та зацікавленість із боку користувачів точно є.

Купити якісний ТВ можна за вигідною ціною. Наприклад, моделі від бренду Kivi за вартістю стартують від 15 000 гривень. Придбавши новий девайс, користувач очікує від нього 3-7 років стабільної роботи. Щоби продовжити строк служби пристрою, пропонуємо короткий перелік корисних рекомендацій щодо того, як доглядати за ним.

5 важливих правил використання та догляду ТВ-панелей

Здавалося б, що складного в експлуатації пристрою? Потрібно всього лише увімкнути його в розетку та запустити автоматичне налаштування. Насамперед варто дотримуватися рекомендацій виробника, які зазначені в інструкції до девайса. Але є кілька правил, які значно подовжать експлуатаційний ресурс девайса.

  • Не допускайте перегрівання. Розташовуйте телевізор якомога далі від радіаторів опалення, кухонної плити, вікон на сонячній стороні. Це дасть змогу уникнути виходу деталей із ладу через надто високі температурні показники. Розташуйте пристрій так, щоб довкола нього вільно циркулювало повітря. Це природний метод охолодження пристрою під час тривалого використання.
  • Не протирайте пристрій вологою ганчіркою. Краплі вологи можуть потрапити всередину та спричинити коротке замикання. З поверхні корпусу можна прибирати пилюку пензликами чи сухими ганчірками. Екран варто протирати спеціальними серветками, які можна придбати в комп’ютерному магазині. Раз на 1-2 роки варто віддавати ТВ-панель на глобальну очистку до майстра. Чим менше пилу всередині корпусу, тим довше прослужать деталі телевізора без ризику загоряння.
  • Телевізор не варто використовувати впродовж 4-5 годин підряд без перерви. Це може призвести до перегрівання, появи багів, стороннього шуму всередині корпусу під час використання.
  • Не допускайте кількаразове ввімкнення/вимкнення пристрою впродовж надто короткого періоду часу (5-10 секунд). У такому разі кнопка живлення може запасти всередину, або контакти невдало замкнуться і пристрій більше взагалі не ввімкнеться. Також подібні дії можуть призвести до вигорання внутрішніх деталей.
  • Не забувайте регулярно чистити пульт ДУ, який забруднюється швидше, ніж усі інші комплектуючі ТВ. Стежте, щоб волога не потрапила всередину корпусу. Найкраще із чисткою такого невеликого девайса впораються вушні палички та дезінфікуючі розчини.

Будь-які очищуючі маніпуляції не варто проводити з докладанням великих зусиль чи тиску на поверхні. Контролюйте рівень зволоженості аксесуарів для прибирання. Проводити очищення поверхонь телевізора варто кожен тиждень.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ