"Мавпи" відпустили "Дніпро" у фінал Кубка України

Черкаські Мавпи - Дніпро

Учора в Черкасах завершився чвертьфінал Кубка України з баскетболу. «Черкаські Мавпи» у матчі-відповіді поступилися «Дніпру». Вперше за останні два з половиною місяці команда Максима Міхельсона поступилася на власному майданчику в офіційній грі. Таким чином, у фіналі чотирьох Кубка України зіграє дніпропетровський клуб, пише Черкаський спорт.

Після першого матчу чвертьфіналу черкасцям потрібно було на власному майданчику відігравати відставання у чотири очки (64:68). Однак значно продуктивніше розпочали цей матч гості. Команда Вальдемараса Хомічуса прекрасно закрилася зонним захистом і тим самим зацементувала свою трисекундну зону. В нападі ж дніпрянам допомогла висока реалізація триочкових (3 з 5-ти). Таким чином, до середини періоду наш суперник зробив свою перевагу двозначною – 12:2. Допоміг господарям впоратися з цим ривком тайм-аут. «Мавпи» перебудувалися в захисті і відповіли майже таким же ривком. Повів за собою команду Камерон Рандлс, який у першій десятихвилинці здобув 10 очок і скоротив відставання – 14:20.

У другій десятихвилинці суперник знову приголомшив переповнений черкаський зал атаками із периметру. Цього разу розходився Чигринов. Він майже миттєво реалізував обидві свої спроби з «дужки». Таким чином, господарям нічого не залишалося, як знову скорочувати власне відставання. Вдало зв’язавши напад суперника індивідуальним захистом, вони почали поступово скорочувати своє відставання. В ці хвилини дуже продуктивно працювали Андрій Кальніченко та Ігор Чумаков. За другу десятихвилинку на двох вони зібрали 16 очок і фактично нівелювали своє відставання – 35:36 (!). Дещо зіпсував агресивний настрій господарів Олександр Мішула, який своїм дальнім влучанням заглушив сирену, яка відправила команди у роздягальню, – 35:39 – після другої десятихвилинки.

Ключовою у цьому матчі, як і у чвертьфіналі загалом, стала третя десятихвилинка. У ній «Дніпро» виграв з рахунком 24:12. Запорукою успіху став все той же відсоток реалізації триочкових. Загалом протягом гри гості реалізували 13 дальніх атак з відсотком 46 (!). Нестримною у цьому компоненті була пара Чигринов-Мішула. Олексій взагалі у колись рідні кільця забив 5 з 6-ти дальніх і став найкориснішим гравцем матчу: 19 очок та 5 результативних передач. Миттєві спроби відігратися завдяки розміну дальніми атаками лише ускладнили ситуацію для черкасців. Попри виграний підбір господарями, різниця у рахунку почала стрімко збільшуватися на користь дніпропетровців і на старті четвертого періоду вона становила 16 очок – 47:63.

Спробував завести свою команду Кобець. Молодий захисник встиг і поштовхатися з Тимофеєнком, і забрати кілька важливих підбирань, і забити два триочкових. Але задля того, аби повернути інтригу у гру, цього було замало. Розуміючи ситуацію, Максим Міхельсон наприкінці гри дав чимало ігрової практики молоді команди, яка і догравала цей матч. Матч – в якому заслужену перемогу святкував «Дніпро» – 83:60. Таким чином, у фінал чотирьох, який 6-7 березня прийме столичний Палац Спорту, з цієї пари виходить «Дніпро». Дуель же «Дніпра» і «Мавп» має продовжитися у Суперлізі, де ці клуби зараз ділять третій рядок турнірки.

Черкаські Мавпи - Дніпро 60:83 (14:20, 21:19, 12:24, 13:20)

ЧМ: Рандлс 17, оч 4 рп; Кальніченко 10 оч, 8 підборов), Чумаков 14 оч, 8 під; Кобець 11 оч

Дніпро: Мішула 14 оч, 5 рп; Тимофеєнко 10 оч, 7 під; Загреба 13 оч, 7 під; - старт; Чигринов 19 чо, 5 рп.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ