Канівські майданівці пропонують Миронівській птахофабриці провести громадські слухання

Про це йдеться в заяві Ради Канівського громадського об’єднання «Майдан», текст якої мають «Новини Черкас». Публікуємо його у повному обсязі:

Пропозиція до Заяви про наміри

В газеті «Дніпрова зірка» № 007-008 від 22.01.2015 надрукована «Заява про наміри» ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (далі Заява), про наміри будівництва виробничих дільниць (бригад) з вирощування птиці № 25, 26 на землях в адміністративних межах Степанецької та Литвинецької сільських рад Канівского району (з тексту намірів – за межами територій населених пунктів).

Ознайомившись з опублікованою Заявою про наміри, Рада ГО «МАЙДАН» звертається з пропозиціями до даної Заяви, які відповідно до норм Закону України «Про екологічну експертизу» повинні бути виконані до проведення громадських слухань в с. Степанці та в с. Литвинець (п. 13 Заяви).

Громадська організація «Канівське громадське об’єднання «Майдан», Черкаська обл. м. Канів, вул. 206 дивізії, буд.12.

№ 1414572 від 30.01.2014р в Державному Реєстрі Міністерства Юстиції України.

Вих №6 ПрАТ «Миронівська птахофабрика» від 04.02.2015 р, м. Канів Черкаська область вул. Леніна 177

Пропозиція: публічно призначити дати проведення громадських слухань в с. Степанці та в с. Литвинець, при цьому зареєструвавши у відповідних сільських радах клопотання та склад ініціативних груп по проведенню громадських слухань та надавши висновок екологічної експертизи відповідно до статті 11 Закону України «Про екологічну експертизу».

ПрАТ «Миронівська птахофабрика» опублікувавши Заяву, до цих пір через ЗМІ не оголосила про проведення та висновки екологічної експертизи (вимоги статті 10 Закону України «Про екологічну експертизу») та, чи висновок екологічної експертизи станом на 22.01.2015 (публікація Заяви) затверджений Черкаською обласною державною адміністрацією (вимоги п. 4 ст. 39 Закону України «Про екологічну експертизу»)?

Пропозиція: опублікувати висновок екологічної експертизи.

У п. 3 абзац 2 означеної Заяви, інвестор (замовник) аргументує постановою КМУ № 808 від 28.09.2013, в той же час в переліку розпорядчих документів КМУ є постанова КМУ № 808 від 28.08.2013 (інд. 70)

Постановою КМУ № 808 від 28.08.2013 «Про затвердження переліку видів діяльності та об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку» (далі Перелік), визначений перелік підприємств діяльність яких віднесено до об’єктів підвищеної екологічної небезпеки: відповідно до п. 23 означеної постанови виробнича діяльність ПрАТ «Миронівська птахофабрика» відноситься до таких об’єктів (вирощування птиці 60 тис. і більше), проте ПрАТ «Миронівська птахофабрика» у своїй Заяві не розкрила екологічний вплив в часовій перспективі по використанню питної води для технічних цілей з власного водозабору (а реально це нові свердловини на території Степанецької та Литвинецької сільских рад) і відповідно до п. 15 вказаного Переліку – нове будівництво, реконструкція, капремонт водозаборів: «поверхневих та підземних вод для … та промислових підприємств» - відноситься також до об’єктів що становлять підвищену екологічну небезпеку! Про що не вказано в заяві і не визначений вплив на екологічну безпеку!

Пропозиція: розширити аргументацію екологічного впливу по використанню питної води для технічного використання.

Пункт 4 заяви передбачає підписання угод (протоколів намірів) інвестора з місцевими громадами з питань розвитку інфраструктур регіону.

Пропозиція: на громадських слуханнях публічно оприлюднити такі угоди (протоколи намірів), об’єми робіт, назви об’єктів та їх часова перспектива виконання.

Станом на 01 січня 2015 року ПрАТ «Миронівська птахофабрика» має послідосховище розраховане на прийом посліду з наявних бригад по вирощування птиці, а при збільшенні продуктивності додатково-збудованих 2 бригад (1 млн. 800 тис голів птиці за один цикл) відповідно збільшується і річний вихід посліду. Чи врахована можливість наявного послідосховища на прийом додаткового посліду? (Час від часу жителі с. Орлівець та с. Курилівка скаржаться на те, що послід складується поряд сіл, а не на послідосховищі).

Пропозиція: на громадських слуханнях аргументувати можливість забезпечення роботи послідосховища з додатковим навантаженням від 2-х новозбудованих бригад без екологічної небезпеки для навколишнього середовища та небезпеки для жителів прилеглих сіл Козарівка, Орлівець, Курилівка.

В означеній Заяві інвестор (замовник) не оприлюднює стан наявності проекту зонування Канівського району, та відповідність розташування новобудов (2-х бригад) цього проекту. Закону України «Про планування і забудову територій».

Пропозиція: оприлюднити додаткову інформацію до раніше оприлюдненої Заяви – про наявність та відповідність документації проектування плану зонування території земель району, з урахуванням їх розмежування з виділенням особливих зон і визначенням для кожної з них цільового призначення, пріорітетних функцій і відповідних режимів землекористування.

Останні 2-3 роки (2012-2014) населення сіл Канівського району, які розташовані в зонах діяльності ПрАТ стурбовані різким зменшенням запасів питної води у криницях, колодязях та свердловинах, часто пов’язуючи таку різку нестачу питної води (зниження її на рівнях) з виробничою діяльністю ПрАТ «Миронівська птахофабрика», а також фіксують загибель риби та іншої фауни в річці Росава пов’язуючи це з несанкціонованим скиданням неочищеної води з відстійників підприємства в річку.

Пропозиція: регулярно публікувати у місцевих ЗМІ стан дослідження, контролю і спостережень за використанням питної води ПрАТ в промислових цілях, а також публікувати відомості щодо кількості та якості води яка скидається в річку Росава, дату та час скидання води з відстійників. Які заходи ПрАТ розробляються для економії використання питної води в промислових цілях та перспектива альтернативного використання води з наземних водойм (річок, озер).

За дорученням Ради ГО «МАЙДАН» голова Президії О.Д.Петриченко

Довідка про компанію:

 

Компанія-виробник продукції бренду «Наша Ряба» - ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (Україна, 19001, м. Канів, вул. Леніна, 177).

Наша РябаПрАТ «Миронівська птахофабрика» входить до складу Групи підприємств ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (МХП). МХП — вертикально інтегрована компанія. Щоб стати незалежною від постачальників та коливань цін на сировину, компанія вирощує аграрні культури для забезпечення власних комбікормових заводів, виробляє корми для власних батьківських та бройлерних птахофабрик. МХП контролює повний виробничий цикл, від маленького курчати до дорослої птахи та кінцевого продукту; провадить дистрибуцію через власний парк вантажівок. Компанія розвиває мережу фірмових франчайзингових магазинів, через яку продає половину виробленої продукції.

Підприємство зареєстроване 28 липня 2006 року на підставі рішення Загальних зборів акціонерного товариства закритого типу «Тоговий дім «Миронівський хлібопродукт» від 29.06.2009, яке було перейменовано в Закрите акціонерне товариство «Миронівська птахофабрика». Являє собою підприємство замкнутого циклу від виробництва добового молодняка до виробництва м’яса курчат-бройлерів.

Поділено на підрозділи.

  1. Інкубаторно-птахівнича станція, де встановлено обладнання компанії “Pas Reform”, Голландія, до якого входить 102 інкубаційні шафи, 111 вивідних шафи. Проектна потужність 175 000 000шт. яєць/рік.
  2. Зони вирощування курчат-бройлерів. Підприємство налічує 4 зони вирощування курчат бройлерів, які носять назви селищ, біля яких вони розміщені, а саме «Ліпляве», «Копіювате», «Синявка», «Козарівка». В цілому на чотирьох зонах вирощування знаходиться 24 виробничих дільниці по вирощуванню курчат-бройлерів, кожна з яких має по 16 пташників розміром 120м х 21м. Кожна виробнича дільниця може одночасно приймати для вирощування 800 000 голів добового молодняку курчат-бройлерів. Для утримування птиці на підрозділах з вирощування встановлено сучасне обладнання компаній ”VDL”, Голландія, “Big Dutchman”, Німеччина.
  3. Комплекс з переробки курчат-бройлерів. На базі комплексу впроваджені міжнародні стандарти FSSC 22000:2010 – система сертифікації безпечності харчових продуктів, ISO 9001:2008 – система управління якістю.

На даний час максимальна потужність даного комплексу складає 430тис.голів забою в день. Тут встановлено обладнання провідних світових виробників, таких як: “Stork” та “Meyn”, Голландія, “Marel”, Данія, “CFS”, Германія, “Poss”, Канада.

  1. Очисні споруди комплексу з переробки-курчат-бройлерів.

Тут проходить повна очистка скидів комплексу з переробки курчат-бройлерів від органічних залишків, в основі якої лежить біологічний метод очищення із застосуванням швидкісних біологічних реакторів. Обладнання компанії «Нью Хауз Технолоджі», Голландія.

  1. Транспортна служба.

Налічує близько 300 одиниць автотранспортної техніки, в т.ч. 27 автобусних маршрутів для забезпечення доставки працівників підприємства на роботу та додому.

  1. Сервісні служби:

ПрАТ «Миронівська птахофабрика»Ремонтно-механічна майстерня, служба автоматизованих систем керування виробництвом, газова служба, служба головного лікаря ветеринарної медицини, бригади по підготовці виробничих дільниць до посадки нової партії птиці (відлову, чищення, мийки та побілки, розгортання лузги, посадки). На підрозділах підприємства працюють три лабораторії. Функціонують дві їдальні.

Планована кількість виробленої продукції за рік близько 220тис. тонн. На підприємстві працює більше 3000 осіб.

Підприємство надає можливість працівникам та їх дітям отримати вищу спеціалізовану освіту за рахунок підприємства. Молодих спеціалістів підприємство забезпечує тимчасовим та постійним житлом. На даний час до послуг спеціалістів три гуртожитки, два багатоквартирних житлових будинки.

Кращі працівники підприємства по результатам року мотивуються преміальною винагородою за рік. По результатам роботи за півріччя найкращі працівники висуваються на Дошку Пошани, за що отримують матеріальні винагороди протягом наступних півроку. У вересні 2008 року колектив ЗАТ «Миронівська птахофабрика» був нагороджений Почесною Грамотою Міністерства аграрної політики України за ефективну плідну працю, високі виробничі показники, вагомий внесок у збільшення виробництва високоякісної вітчизняної продукції птахівництва.

На сьогодні ПрАТ «Миронівська птахофабрика» є найбільшим в Європі підприємством, що виробляє м’ясо птиці. Підприємство росте та розвивається, запроваджуються передові новітні технології у галузі птахівництва та м’ясопереробки.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ