26 років після «афганської війни». Черкащина (фоторепортаж)

Цього року, 15 лютого виповнилося 26 років з часу виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. В цей день ми вшановуємо не тільки загиблих, а і висловлюємо глибоку вдячність усім, хто повернувся додому, хто чесно і мужньо виконував військову присягу в «гарячих точках» планети.

25 грудня 1979 року Радянські війська були введені в Афганістан для виконання інтернаціонального обов’язку. Багатьом із них ніколи вже не повернутись до рідної хати, не побачити ні рідних, ні неба, ні гарної землі. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі…

Куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу. За хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство вони заслужили щиру подяку багатьох народів та примножили авторитет України як країни–миротворця.

Сьогодні, на жаль, такою «гарячою» точкою стала й Україна. Українці захищають інтереси незалежності нашої держави, її територіальну цілісність і недоторканість кордонів, демонструючи всьому світові нескореність агресору, приклади мужності і вірності громадянському обов’язку.

Звенигородка

ЗвенигородкаНапередодні цієї дати у Звенигородці пройшла низка заходів присвячених згаданим вікопомним подіям. Біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам зібралися колишні «афганці», їхні рідні та друзі, гості-бойові побратими, а також представники районної та міської влади, пересічні звенигородці. Розпочали захід із вшанування хвилиною мовчання тих, хто загинув в тій далекій війні. Виступаючі на мітингу, вшановуючи пам'ять молодих юнаків, життя яких навіки залишилося в ущелинах далекої ісламської країни, вклонилися і тим, хто повернувся живим, але з кривавою та скаліченою побаченим душею.

Звертаючись до присутніх голова районної ради Володимир Кучер зазначив, що до цього року пам’ятні дні ветерани війни в Афганістані 26 років відзначали як свято завершення останньої війни, де брали участь сини України. Нажаль, цьогорічні роковини співпали з війною, що відбувається на Сході нашої держави спричиненою збройною агресією з боку Росії, яка створює загрозу територіальній цілісності і суверенітету Україні. І знову серед тих хто боронить країну стоять воїни-афганці, бо вони є взірцем реального, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочним свідченням єдності всіх поколінь нашого народу. Кілька ветеранів-афганців отримали пам'ятні відзнаки та грамоти Черкаської обласної ради, а також Звенигородської районної, міської рад, райдержадміністрації.

Того ж дня в одному із місцевих храмів було відслужена панахида по загиблих воїнах. А в районній раді пройшло засідання круглого столу за участю ветеранів-афганців та керівництва району з питань співпраці в різноманітних напрямках діяльності, дано відповіді та роз’яснення щодо забезпечення соціальних гарантій учасникам бойових дій.

Члени районної спілки ветеранів Афганістану відвідали сім'ї наших земляків, які не повернулися з тієї безглуздої війни.

Корсунь-Шевченківський

Корсунь-Шевченківський15 лютого біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям зібралися представники районної та міської влади, ветерани Афганістану, представники громадських організацій.

Під час урочистого мітингу виступаючі дякували воїнам-інтернаціоналістам, а також тим, хто нині боронить нашу державу від ворога.

Зокрема, голова Корсунь-Шевченківської районної державної адміністрації Валерій Заболотній у своєму виступі зазначив:

- Ми в глибокій пошані схиляємо голови перед пам’яттю загиблих воїнів, які воювали і гинули на чужій землі. Війна в Афганістані, хоча й була неоголошеною, але мала б стати застереженням на майбутнє, бо війни розпалюють злочинці-диктатори, а гинуть звичайні люди, тисячі людей. Сьогодні нова неоголошена війна прийшла у хату і серце кожного українця. І тепер, коли російські «Гради», «Буки» і «Смерчі» влучають у наших найкращих чоловіків, зміцнімось духом та армійською силою, щоб не подарувати ворогові жодного загиблого і пораненого на нашій багатостраждальній землі.

Голова районної організації спілки ветеранів Афганістану Сергій Ляш, у свою чергу, додав, що нині, у 26-ту річницю закінчення афганської війни, багато колишніх воїнів-афганців, які були у складі радянської армії, знову воюють на неоголошеній війні – українсько-російській.

Присутні на заході поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам-афганцям та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Напередодні знаменної дати 36-ти воїнам-інтернаціоналістам та 4-м вдовам за кошти районного бюджету були придбані та вручені продуктові набори.

Монастирище

МонастирищеНапередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, в великій залі адмінбудинку, голова Монастирищенської райдержадміністрації Олег Недогода провів зустріч з воїнами – інтернаціоналістами. На початку заходу, пам’ять про тих, хто загинув на далекій чужині, не дожив до сьогоднішнього дня, тих, хто загинув в зоні АТО, присутні вшанували хвилиною мовчання. У вступному слові голова райдержадміністрації звернувся до воїнів-інтернаціоналістів зі словами вдячності та поваги за мужність і героїзм.

Відеофільм «Невиправдана війна» став подарунком для воїнів від кіностудії будинку культури. Своїх побратимів вітав голова районної Спілки воїнів Афганістану Леонід Прудиус.

Далі відбулася робоча розмова про соціальний захист , пенсійне забезпечення, пільгові перевезення, лікування. На запитання відповідали, давали роз’яснення начальник управління соціального захисту населення Петро Орендарчук , директор районного центру зайнятості населення Володимир Левадський , начальник управління Пенсійного фонду України в Монастирищенському районі Григорій Гук , заступник головного лікаря центральної районної лікарні Наталія Мороз, начальник автостанції Володимир Кучер .

Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятних знаків воїнам-інтернаціоналістам, протоієрей Олег Селецький відслужив панахиду . Голова райдержадміністрації Олег Недогода, воїни-інтернаціоналісти також поклали квіти до могил загиблих в Афганістані Григорію Кшемінському та Віктору Корченюку в селі Терлиця та смт. Цибулів.

Сміла

Сміла15 лютого, до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-ої річниці виведення радянських військ з Афганістану, у Смілі пройшло ряд заходів - традиційна хода центральними вулицями, мітинг-молебень у сквері імені воїнів-інтернаціоналістів, урочистості та концерт гурту «Дозор» у міському Будинку культури.

З привітальним словом до афганців та учасників бойових дій на території інших держав звернулися секретар міської ради Ярослав Березань, голова Смілянської спілки воїнів-інтернаціоналістів Валерій Гогоренко.

Христинівка

Христинівка15 лютого Христинівщина вшановувала учасників бойових дій на території інших держав та відзначила 26-у річницю виведення військ з Афганістану. Віддати данину пам’яті тим, хто загинув у «афганському пеклі», до Пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам прийшли голова райдержадміністрації Олександр Ковбасюк, голова районної ради Олександр Коваль, іський голова Микола Наконечний, перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Підвальний, керівник апарату райдержадміністрації та член районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Станіслав Пилипишин, секретар міської ради Микола Робочий учасники бойових дій в Афганістані, рідні загиблих афганців, представники громадськості, молодь.

До підніжжя гранітного пам'ятника лягли живі квіти. Керівники району висловили воїнам-афганцям щиру вдячність за героїзм, за приклад відваги та мужності та побажали добра і мирного неба. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих.

«Ви, шановні друзі, як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. Вічна пам’ять воїнам, які загинули, до кінця виконавши свій військовий обов’язок. Сьогодні ми схиляємо голову в скорботі за тими, хто не повернувся з "гарячих точок" планети. Ми завжди будемо пам’ятати про Афганську війну. Низький уклін батькам і матерям, які виховали синів-героїв», - звернувся до присутніх Олександр Ковбасюк.

Благочинний Христинівського району Отець Геннадій провів панахиду за загиблими.

Наша пам'ять назавжди увібрала в себе і береже імена і подвиги поколінь учасників Другої світової війни і назавжди прийняла новий біль афганських втрат. Народна мудрість говорить: «Людина живе доти, допоки про неї пам’ятають». Знаємо, що кожен той солдат, кожна родина тих, хто пройшов через страшне горно Афганістану, ніколи не зможуть забути про це. Афганська війна тривала майже десять років. З кожним роком зростає кількість інвалідів-афганців, збільшується скорботний список тих, які не дожили до старості й пішли від нас у небуття.

Чигирин

Чигирин

15 лютого, у 26-у річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, в Чигирині відбулися заходи по вшануванню пам’яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

Керівники районної влади разом з членами районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану хвилиною мовчання вшанували пам’ять учасників бойових дій на території інших держав і поклали квіти до підніжжя Обеліску Слави.

Також спілчани поклали квіти до пам’ятника підполковнику Олександру Гудковському в селі Івківці, біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям, розташованому на території Чигиринського навчально-виховного комплексу № 2, та на могилі загиблого героя АТО Павла Антоненка.

Чорнобай

Чорнобай

15 лютого в смт Чорнобай відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав за участі голови райдержадміністрації Сергія Джоболди, голови районної ради Михайла Бургана та заступника голови райдержадміністрації Тамари Черкас.

Також були присутні представники органів виконавчої влади, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники організацій, підприємств та установ, воїни-інтернаціоналісти та громадськість району.

Урочисте зібрання відбулося на пагорбі Слави біля Пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам.

«Ви завжди були прикладом мужності і відповідальності. Для вас “обов’язок” – це не просто слово, а норма поведінки, суть життя. Тому щиро вдячний вам за активну громадську позицію, за патріотичне виховання молоді. Від усього серця бажаю вам і вашим рідним міцного здоров’я, щастя і добра. Миру всім нам і Україні!» – звернувся до ветеранів Афганістану та учасників бойових дій на території інших держав Сергій Джоболда.

Пам’ять загиблих воїнів-земляків було вшановано хвилиною мовчання та покладанням квітів до Пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам, та проведено поминальну панахиду по загиблим воїнам.

Шпола

Шпола15 лютого з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-тої річниці виведення військ з території республіки Афганістан біля пам’ятного знаку «Воїнам-інтернаціоналістам» відбувся мітинг-реквієм за участю представників влади, ветеранських організацій, працівників підприємств і установ та громадськості.

«Ваші героїчні вчинки є прикладом сумлінного виконання військового обов’язку героїв, які на даний час захищають нашу територіальну цілісність у східній частині України» - про це в своєму виступі наголосив голова райдержадміністрації Володимир Потапенко.

Присутні на заході хвилиною мовчання згадали про тих, хто не повернувся з афганської війни, висловили вдячність рідним та побратимам загиблих. По закінченню заходу до пам’ятного знаку поклали вінки та квіти.

Після чого голова райдержадміністрації Володимир Потапенко, голова районної ради Іван Скорик, міський голова Віктор Заскалета разом з членами спілки ветеранів Афганістану та прикордонників Шполянщини відвідали парк воїнів-інтернаціоналістів, що знаходиться на Мар’янівському масиві міста Шполи. І там вшанували пам’ять героїв що загинули під час виконання інтернаціонального обов’язку в республіці Афганістан покладанням вінків до підніжжя кам’яної стели на якій викарбувані їхні ім’я.

Умань

Умань

15 лютого в місті Умань відбулася низка заходів, присвячених 26-ій річниці виведення радянських військ із Афганістану. Загалом близько 150 тисяч українців були воїнами-афганцями. Більше трьох тисяч не повернулися додому. На страшній афганській війні зазнали втрат і уманчани.

В Умані заходи розпочалися біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам проведенням мітингу. Виконуючий обов’язки міського голови Олександр Цебрій вручив почесні грамоти, відзнаки та матеріальну допомогу сім’ям загиблих воїнів у Афганістані.

«Сьогодні ми вшановуємо загиблих воїнів в Афганістані, низько вклоняємося їхнім батькам і родинам, а наші діти і молодь мають знати і свято зберігати своє історичне минуле» - зазначив Олександр Володимирович.

Уманські афганці, їхні родичі, учасники бойових дій і представники влади поклали квіти до підніжжя пам’ятника та вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання. Заходи продовжились в Міському будинку культури «Вечором пам’яті» за участю учасників бойових дій та студентської молоді.

Кам’янка

Кам’янка

15 лютого 2014 року кам’янчани відзначили 26-ту річницю виведення військ з Афганістану та вшанували пам’ять загиблим.

Захід розпочався вранці з мітингу та покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам - афганцям. Керівники району, воїни афганці, громадськість хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.

- 15 лютого ми віддаємо шану учасникам бойових дій на території інших держав. 26 років минуло з того часу, як тисячі молодих людей пройшли випробування вогнем під час тієї страшної війни. Плин часу не затьмарив спогадів про цю війну. До сьогодні болять серця солдат та офіцерів, і пам’ять продовжує нагадувати про ті жахливі часи. Бажаємо вам та вашим родинам міцного здоров’я, щастя, поваги від оточуючих, миру і добра! - сказав у своїй промові голова районної державної адміністрації Андрій Плєшкань.

Після мітингу бойові побратими відвідали родини, чиї сини поклали голови в далекому Афганістані, могили друзів, які пішли у вічній на рідній Україні.

Катеринопіль

Катеринопіль

15 лютого 2015 року в районі відбулись урочисті заходи з нагоди 26-ї річниці виводу військ з Афганістану, голова районної ради Олександр Комаренко, заступник голови райдержадміністрації з соціальних та гуманітарних питань Ірина Міненко, Бойко, голова Катеринопільської районної організації «Української спілки ветеранів Афганістану» (воїнів – інтернаціоналістів) Ігор Качуровський, ветерани Афганістану, мешканці району. Для вшанування пам’яті учасників бойових дій на території інших держав було організовано поминальну ходу до пам’ятного знака воїнам інтернаціоналістам з покладанням вінків та живих квітів.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів.

Також було покладено квіти до могил загиблих воїнів – афганців Миколи Середи (с. Радчиха), Сергія Спільніченка (с. Ступичне), Олега Солодуна (с. Пальчик), Анатолія Тараненка (с. Гончариха) та воїнів, які загинули в ході проведення антитерористичної операції – Сергія Бохонька, Руслана Бобурова, Віталія Чумака ( смт. Єрки). Захід був побудований з виступів представників влади і голови Катеринопільської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Ігора Качуровського, який подякував за підтримку та розуміння. Воїнів – інтернаціоналістів, які проявляють активну життєву позицію та беруть участь у громадському житті, відзначено Почесними грамотами.

- Приємно відзначити, що ви, колишні воїни, зберігаючи бойове братерство, займаєте активну життєву позицію у суспільстві. У своїй роботі ви повсякденно виявляєте мужність, поміркованість, організованість. Створивши міцну, добре структуровану громадську організацію, ви плідно і конструктивно співпрацюєте з органами державної влади у вирішенні питань соціального захисту ветеранів війни і сімей загиблих, ліквідації наслідків воєн, патріотичного виховання молоді. А головне – займаєтесь волонтерством, координуєте в районі роботу зі збору коштів та доставки благодійного вантажу до наших земляків – учасників АТО. Адже, як ніхто інший, розумієте захисників нашої країни та важливість підтримки ззовні. – наголосила заступник голови райдержадміністрації з соціальних та гуманітарних питань Ірина Міненко, звертаючись до воїнів – інтернаціоналістів.

День пам’яті продовжився у тісному колі за круглим столом, де побратими згадували минулі роки військової служби, своїх друзів, які не повернулись додому та спілкувались з керівниками району.

Городище

Городище

15 лютого 2015 року за участю керівників та представників міської та районної влади, воїнів-інтернаціоналістів, громадськості, засобів масової інформації відбувся мітинг, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-ї річниці виведення Радянських військ з Афганістану.

Звертаючись до учасників заходу, голова районної організації ветеранів Сергій Каюкін зазначив: «25 грудня 1979 року Радянські війська за неодноразовим проханням уряду Демократичної Республіки Афганістан увійшли на територію цієї мусульманської країни, захопили палац Президента Аміна та основні аеродроми. Тоді ще ніхто не знав, що так почалася, як сьогодні кажуть, військово – політична операція на території Афганістану, яка продовжувалася майже 10 років. Через неї пройшло понад 600 тисяч військових та вільнонайманих. Загинуло 14453 чоловіка. 160375 українців взяли участь у бойових діях, загинуло – 3280 осіб, пропали безвісті - 80, поранено - більше 8 тисяч, стали інвалідами - 3560 чоловік. Тож, із якою радістю всі люди зустріли звістку про вивід військ, про закінчення війни! Низько схиляємо голови перед нашими земляками, які віддали своє життя, виконуючи інтернаціональний обов’язок: Сергієм Дерев’янком, Олегом Забожком, Володимиром Кучером, Михайлом Поліщуком, Віктором Прядком, Іваном Гладишем».

Хвилиною мовчання було вшановано полеглих земляків та тих, хто пішов із життя у мирний час, а також співвітчизників, які загинули, беручи участь в АТО, серед яких, нажаль, двоє городищан – Василь Ткаченко та Віктор Арабський.

Сергій Васильович також відмітив, що напередодні, делегація від району в кількості 23 осіб взяла участь у відкритті бронзового погруддя колишньому керівнику Оршанецького навчального центра Держприкордонслужби України, легендарному генерал-майору Ігорю Момоту. В музеї воїнів-інтернаціоналістів Городищенської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. С.С. Гулака-Артемовського відкрито куточок АТО. Почесною Грамотою Черкаської обласної ради нагороджений воїн-афганець Володимир Пісковий.

Зі словами вітань, вдячності, щирих побажань миру, добра, міцного здоров’я до учасників бойових дій на території інших держав звернулася голова районної державної адміністрації Інна Ус.

На знак вдячності та шани представники влади, воїни-інтернаціоналісти поклали вінки та квіти до пам’ятного знака учасникам локальних воєн.

Жашків

Жашків

15 лютого жашківчани вшановували учасників бойових дій на території інших держав, воїнів – інтернаціоналісті, які гідно пронесли прапор своєї Батьківщини в Афганістані, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок.

Участь у заходах взяли голова райдержадміністрації Сергій Бойко, перший заступник голови райдержадміністрації Петро Синчак, заступник голови районної ради Катерина Ковтун, міський голова Ігор Цибровський, воїни – інтернаціоналісти, учнівська молодь, громадськість міста.  

Війна тривала 10 років та залишила тяжкі наслідки для України, стала трагедією для сотень тисяч людей - тих, хто безпосередньо знаходився на афганській землі, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекав дома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів, тінь її торкнулась майже кожної української родини.

«Сьогодні ми вшановуємо не тільки пам’ять загиблих, але й щиро дякуємо всім, хто повернувся додому, хто чесно і мужньо виконав свій військовий і громадянський обов’язок. Виявлені вами стійкість і мужність - кращий приклад служіння Батьківщині. Час ніколи не викреслить з пам’яті героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, що показали наші земляки, яким довелося нести нелегку військову службу в горах Афганістану. Низько схиляємо голови перед подвигами живих і полеглих, і тих, хто нині мужньо відстоює свободу держави на сході України. Низький уклін батькам і матерям, які виховали синів – героїв», - зазначив у виступі Сергій Федорович.

Хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів. Солдати воєн не починають – вони гинуть на цих війнах, виконуючи свій військовий обов’язок.

Тальне

Тальне

15 лютого у Тальному відбувся мітинг з нагоди відзначення 26-ї річниці виведення радянських військ із Афганістану, у якому взяли участь тимчасово виконуючий обов’язки першого заступника голови райдержадміністрації Володимир Гречка, голова районної ради Наталія Руснак, військовий комісар Тальнівсько - Катеринопільського ОМВК Валерій Кудла, голова районної організації ветеранів Афганістану Олексій Неділько, голова районної організації ветеранів війни та праці Василь Білозор, ветерани-афганці, учасники антитерористичної операції на Сході України, громадськість міста, ЗМІ.

Учасники зібрання поклали квіти та вінки до пам’ятного знаку воїнам-афганцям та вшанували пам'ять усіх тальнівчан, які загинули у Афганістані, під час подій Євромайдану та у зоні АТО, хвилиною мовчання.

Вшановуючи ветеранів-афганців, Володимир Гречка відзначив: «Будучи взірцем мужності і честі, патріотизму і відваги у Афганістані, воїни-афганці продемонстрували ці найкращі якості у сучасну епоху, уже за незалежної України. Вони були одними із перших серед тих, хто у листопаді-грудні минулого року піднялися за свободу на Євромайдані. Нині десятки і сотні військовослужбовців, що захищають кордони нашої країни на Сході, у минулому пройшли пекло Афганської війни», – наголосив Володимир Гречка.

Всі виступаючі висловлювали надію на швидке завершення війни та віру в те, що незабаром всі ми житимемо в європейській процвітаючій країні.

Голова районної організації ветеранів Афганістану, Олексій Неділько, вручив медалі та почесні грамоти ветеранам-афганцям, воїнам АТО, які перебувають у відпустках, а також волонтерам за активну підтримку наших військовослужбовців, що перебувають на Сході.

Золотоноша

Золотоноша

15 лютого відбувся мітинг присвячений 26–ій річниці виведення військ з Афганістану. Біля пам’ятника загиблим воїнам-афганцям у Меморіальному парку зібрались керівники району, міста, учасники бойових дій в Афганістані, матері героїв, громадськість для вшанування пам’яті загиблих.

З щирими побажаннями звернувся до присутніх голова райдержадміністрації Олександр Лісовий.

- Шановні, дорогі наші воїни-афганці, в цей знаменний день хочеться вам побажати міцного здоров’я, щастя й оптимізму, незважаючи на будь-які обставини. Прийміть запевнення в нашій великій повазі до кожного з вас. Злагоди і миру вам на довгі літа! - зазначив Олександр Анатолійович

- Воїни-інтернаціоналісти, що прославили наш край військовою вправністю і мужністю, що вміють підставити плече, подати руку допомоги, порадити, зрозуміти. Вони і сьогодні проявляють мужність, виваженість, організованість, - зазначив голова районної ради Валерій Саранча.

До щирих побажань приєднались міський голова Віталій Войцехівський та народний депутат України Владислав Голуб, голова міськрайонної спілки воїнів Афганістану Григорій Шкурко.

За активну участь у роботі Спілки ветеранів Афганістану, патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій Почесними Грамотами та ювілейними відзнаками були нагороджені ветерани-афганці Валентин Карий, Сергій Киряченко, Петро Шапорда, Юрій Плохута, Сергій Савенко, Микола Журба, Лоха Олександр, Василь Азарьонок, Котков Володимир, Володимир Нікулін, Анатолій Скрипнік, Юрій Переяслівець, Олексій Кібальнік та ін.

В пам’ять про воїнів, учасники мітингу запалили свічки, вшанували хвилиною мовчання загиблих та поклали квіти до пам’ятного знаку.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ