У Катеринопілі засідала районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Цивільна оборонаГолова Катеринопільської районної державної адміністрації Ольга Ніколенко провела засідання районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У роботі комісії взяли участь голова районної ради Олександр Комаренко, заступник голови райдержадміністрації з соціальних та гуманітарних питань Ірина Міненко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, балансоутримувачі захисних споруд, які розміщені у населених пунктах району. Було розглянуто актуальні питання, вирішення яких вимагає сучасна ситуація, що склалася в державі.

Зокрема, детально обговорено організацію заходів з підготовки захисних споруд та найпростіших укриттів до використання за призначення у надзвичайних ситуаціях.

Було наголошено, що слід у короткі терміни провести заходи щодо підготовки всіх підвальних приміщень на території району для укриття населення під час виникнення надзвичайних ситуацій: прибрати захаращення та винести зайві предмети, при можливості забезпечити електропостачанням та місцями для сидіння та відпочинку, привести в належний стан.

Комісія прийняла рішення про те, що районному сектору УДСНС України в Черкаській області та відділу з питань цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрації слід провести обстеження інвентаризованих захисних споруд, за актами обстеження зобов’язати власників виправити недоліки та привести в готовність до використання за призначенням.

Виконкомам сільських та селищних рад: визначити місця з масовим перебуванням людей з яких необхідно проводити евакуацію населення; визначити підвальні приміщення в яких можливо укрити населення, продукти та необхідні матеріали; розробити схему оповіщення населеного пункту; при необхідності визначити маршрути евакуації, за поданими матеріалами розробити маршрути, графіки, схеми та терміни евакуації населення з місць можливого виникнення надзвичайних ситуацій.

Керівникам підприємств, установ та організацій провести інвентаризацію підвальних приміщень та визначити ступінь їх готовності до використання з метою укриття персоналу.

Всім балансоутримувачам підвальних приміщень прибрати захаращення та винести зайві предмети, при можливості забезпечити електропостачанням та місцями для сидіння та відпочинку, привести в охайний вид. Контроль за виконанням даного рішення покладається на районний сектор УДСНС України в Черкаській області та відділ з питань цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрації. Крім цього, було заслухано інформації балансоутримувачів захисних споруд про те, в якому стані ці споруди знаходяться та які заходи ними вживаються, аби в разі небезпеки громадяни могли знайти там надійний захист.

Також в ході комісії розглядалося питання про підготовку органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, територіальних підрозділів міністерств і відомств, підприємств, установ, організацій до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2015 році.

З метою підготовки до безпечного пропуску льодоходу, повені та паводків у 2015 році комісія вирішила затвердити склад оперативного штабу для координації дій з забезпечення безпечного пропуску льодоходу, повені та паводків на території району Виконкомам сільських та селищних рад дано завдання забезпечити постійний моніторинг гідрологічної обстановки на малих та середніх річках для своєчасної організації заходів з протидії підтопленням населених пунктів; вжити заходи щодо очищення зливових систем населених пунктів водовідвідних, водопропускних споруд під автомобільними мостами та дорогами для забезпечення водовідведення; організувати своєчасне надання допомоги населенню, яке потерпає від повені; забезпечити своєчасне інформування та оповіщення населення про погіршення гідрометеорологічної обстановки під час пропуску повені, сходженні криги та виникнення загрози підтоплення населених пунктів. Відділу з питань цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрації слід визначити у складі місцевих, територіальних і відомчих матеріальних резервів, необхідний аварійний запас пально – мастильних, будівельних та сипучих матеріалів, мішків, засобів освітлювання, захисного одягу, шанцевого інструменту тощо для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, викликаних руйнівною дією води та відновлення нормальної життєдіяльності постраждалого населення.

- Реалії сьогодення вимагають від усіх високої обізнаності щодо дій у екстремальних випадках. За цих складних обставин мешканці Катеринопільщини потребують допомоги та підтримки, набуття відчуття захищеності та безпеки, а першочергове завдання – забезпечити захист громадян на випадок надзвичайної ситуації, навчати надавати допомогу, не стояти осторонь біди, не бути байдужим, а прагнути до мирного, здорового і щасливого життя. – наголосила голова районної державної адміністрації Ольга Ніколенко в ході проведення засідання комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ