Формування національної свідомості починається з дитинства!

дитячий садок «Зайчатко» у Христинівці27 лютого голова Христинівської райдержадміністрації Олександр Ковбасюк разом з начальником відділу освіти райдержадміністрації Маргаритою Білецькою відвідали ДНЗ №4 «Зайчатко». Про це «Новини Черкас» дізналися у відділі інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату РДА.

Завідувач навчального закладу Наталія Демченко провела невеличку екскурсію закладом. За словами Наталії Демченко в садочку впроваджуються сучасні традиційні та нетрадиційні методи оздоровлення. Наразі у закладі діє фітобар, де малечі пропонуються так звані «чайні столики», де вони мають змогу не тільки відчути і насолодитися запашними трав’яними чаями, але й дізнатися про корисні властивості трав.

Фітотерапія застосовується у поєднанні із аромотерапією та музикотерапією Народний досвід минулого і дослідження вчених довели, що запахи здатні керувати настроєм і працездатністю. Одночасно з цим дітей навчають правилам етикету та культурі поведінці.

У вихованні підростаючого покоління впроваджують творчу спадщину та педагогічні ідеї Василя Сухомлинського. Під час занять малюки вчаться не тільки читати, писати, рахувати, а й відчувати себе громадянами, шанувати матір і батька, любити свою країну, допомагати тим, хто цього потребує: людям, тваринам, рослинам. Як стверджує Василь Сухомлинський, казка – це свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячої думки. Однією з форм виховання є поєднання казки і гри.

Велика увага приділяється співпраці з батьками. Так днями у дитячому закладі підвели підсумки виставки «Ми за мир!» під час якої діти разом з батьками підготували малюнки. Також, в рамках акції «Напиши листа солдату» за участю батьків вихованці закладу виготовляли яскраві листівки для українських захисників.

За словами Наталії Демченко, однією з найулюбленіших форм виховання у дітей є творчі майстер класи. Найчастіше вони проводяться разом з батьками. Олександр Ковбасюк та Маргарита Білецька прийняли участь в майстер-класі з виготовлення аплікацій з бісеру та підручних матеріалі. Разом з малечею та їх батьками створювали патріотичні аплікації. Як зазначила Маргарита Володимирівна, така форма співпраці необхідна для творчого розвитку дитини. Адже, дітям це цікаво, а підтримка батьків спонукає їх до творчості.

По закінченню візиту дітлахи разом з вихователями підготували невеличку концертну програму «Україна: доля, матір, пісня!». Малеча співала українські пісні, зачитала молитву про Україну, виконала патріотичний флешмоб. Отець Олександр, який завітав до вихованців закладу, зазначив, що вони є генофондом, який буде творити майбутнє та побажав їм Божої ласки та миру у нашій країні.

«Патріотизм починається з батьків та дошкільних навчальних закладів. Для виховання справжніх патріотів своєї країни необхідно щоб діти розмовляли рідною мовою, знали історію та традиції свого краю, своєї країни. Зазначу, що у дитячих навчальних закладах нашого району національно-патріотичному вихованню приділяють достатньо увагу. Необхідно продовжувати у тому ж русі. Наразі це вже необхідність. За цими дітьми майбутнє і від їх національної свідомості залежить доля нашої країни», - зазначив Олександр Ковбасюк.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ