Для АТОвця не знайшли жодного клаптя землі і навіть відмовили в приватизації ділянки під старим гаражем

Анатолій Моренко із Корсуня більше семи місяців провів у зоні АТО. До Збройних Сил України пішов добровільно. І до останнього часу служив у 93 бригаді мінометником, пише ГромЧе.

– Найбільше часу провів у Пісках, обороняючи підходи до Донецького аеропорту, – розповідає чоловік. – Однак 12 лютого отримав три осколочні поранення, тож відтоді перебував на лікуванні у госпіталі.

На кілька днів чоловік повернувся до рідного Корсуня. Зізнається, що був вражений тим, як до нього поставились місцеві владці.

– Мені під час кожної ротації було просто соромно. Соромно за наше місто і за ставлення до таких як я. Адже у той час, коли навіть маленькі села виділяли АТОвцям допомогу на бронежилети та каски, то в Корсуні місцеві владці відповідали на звертання просто: «А ми хіба тебе туди посилали?», – каже Анатолій Моренко.

АТОвець зізнається, що особливо попервах мав велику необхідність хоча б у якісь підтримці. Адже у перші місяці служби отримував зарплатню в розмірі… 500 гривень.

– Місцева влада за півроку не спромоглася за моєю заявою надати навіть тисячу гривень на обмундирування! Навіть сьогодні, коли я вже маю поранення, не зміг добитися жодної допомоги. Моїй родині навіть не було надано субсидію на оплату комунальних послуг, – констатує боєць.

Отримавши статус учасника АТО, боєць дізнався, що має право звернутися за виділенням 5-ти земельних ділянок різного призначення. Це право гарантовано законами України.

– Я звернувся до чотирьох структур і скрізь мені було відмовлено. Довелося навіть почути, мовляв, а ви надайте документ, що ці землі вільні… Був дуже неприємно вражений. Але найбільше шокував той факт, що сесією міської ради було відмовлено навіть у дозволі на розробку проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки під старим гаражем!

За словами АТОвця, гараж більше 30 років простояв неузаконеним. Його чоловік придбав разом із житлом 15 років тому.

– Хотів приватизувати ділянку, бо якщо загину, то що залишиться у спадок моїй дитині? – відзначає пан Анатолій. – Однак депутати відмовили, пояснивши, що можливо під ділянкою проходять комунікації. Цікаво, що встановити це можливо було б якраз у процесі збору документів для проекту…

На думку АТОвця, причина відмови аж ніяк не в комунікаціях, а у складі міськради, адже більшість депутатів до ради потрапили під прапорами Партії регіонів, Сильної України та партії Королевської. Натомість Анатолій Моренко – затятий майданівець. У дні найбільшого лютневого протистояння він був в епіцентрі подій і був травмований…

– Цікавим є той факт, що людині, яка має гараж поруч, дозвіл надали без зайвих запитань. І досі таких проблем не виникало, адже, вочевидь, працювала схема домовленостей, – вважає активіст місцевої Самооборони Юрій Путря. – Зараз проект рішення відправлено на додаткове вивчення, а це може тривати роками. Більше того – якщо є бажання не дати ділянку, то причепитися у будь-якому разі знайдуть до чого.

Активісти запевняють, що цю справу просто-так не залишать. Сам же Анатолій Моренко готується з дня на день відбути до Дніпропетровська, де має пройти спеціальну комісію.

– Чесно скажу, що останнього разу у спілкуванні з владцями просто не витримав. Сказав, що краще, хай вони мені вже допомогу виділять на похорон, якщо загину. І землю одразу на кладовищі, – гарячкує АТОвець. – Ці люди просто не розуміють що таке війна і з ким їм доведеться спілкуватися по її завершенні…

 

Цей проект рішення депутати вирішили не підтримувати…

Довідка

З метою гарантування соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей передбаченого Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» Держземагентством України ініційовано заходи стосовно реалізації громадянами України – військовослужбовцями Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та інших військових формувань, які беруть участь у виконанні завдань щодо здійснення антитерористичної операції у східних та південно-східних областях України, їх конституційних прав на безоплатне отримання земельних ділянок із земель запасу державної (комунальної) власності для будівництва то обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), ведення садівництва, особистого селянського господарства та індивідуального дачного будівництва.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ