У Золотоноші на вулицях міста діють волонтери невідомого походження

Останнім часом, у зв’язку з проведенням на Сході країни антитерористичної операції, збільшилася кількість волонтерських рухів, члени яких збирають на вулицях міста та в інших громадських місцях пожертви, які вони обіцяють витратити на потреби наших бійців. Зрозуміло, що значна кількість людей охоче прилучається до таких акцій і надає посильну допомогу.

Уважними золотонісців закликає бути Марина Білецька на шпальтах тижневика «Златокрай» (№10 від 5 березня), пише Золотоноша, розповідаючи про один із останніх кричущих випадків. Під виглядом волонтерів можуть діяти й шахраї, які дуже швидко пристосовуються до нових умов життя, розучують нові «ролі» і з успіхом починають їх «грати». Що й казати, схоже у цих людей зовсім відсутнє поняття про совість, адже тепер вони вже не міняють пенсіонерам «старі» купюри на «нові», а стали псевдоволонтерами. Можливо, ходять вони і вулицями Золотоноші, але замаскувалися добре: молоді хлопці з бейджиками на грудях і з прозорою скринькою на ремні представляються членами Черкаської обласної громадської організації «Громадянська допомога» і повідомляють, що збирають гроші на мікроавтобус для воїнів. Люди діляться останньою копійкою.

Проте декого з них поява черкаських «волонтерів», які ходять по хатах і квартирах, насторожила, тому й зателефонували 26 лютого у Координаційний комітет сприяння обороні України. Його члени зустрілися із спритниками і запросили їх «у гості» до свого штабу. Під час бесіди виявилося, що жоден з хлопців ніде не працює і крім збирання грошей, начебто, на «бус» для черкаських міліціонерів, які служать у зоні АТО, не займається. Та й ніяких інших ознак свого «волонтерства» вони назвати не змогли: жодному з воїнів нічим не допомогли, їхніми сім`ями чи пораненими у шпиталях – не опікуються, голову своєї організації бачили пару разів, але навіть обличчя не запам`ятали. Кажуть, що протягом 3 місяців зібрали таки 8 тис. грн. і мікроавтобус купили, але надати докази цього обіцяють якось невпевнено.

Несолідний вигляд мають і документи, копії яких псевдоволонтери носять із собою і демонструють усім бажаючим, надрукувати схожі може сьогодні кожен школяр. Як і створити такий же непрезентабельний сайт в Інтернеті, з якого можна почерпнути мінімум інформації і жодного конкретного факту. Насторожує й те, що «офіс» цієї черкаської організації знаходиться у звичайній квартирі багатоповерхівки. Одним словом, дуже сумнівна ця, так звана, «Громадянська допомога», тому члени Координаційного комітету, про всяк випадок, передали її представників до Золотоніського міськвідділу міліції. Як повідомив його начальник Станіслав Шинкаренко, відносно завзятих черкаських «волонтерів» порушено кримінальну справу за статтею 190 КК України «Шахрайство». Це дозволить золотоніським слідчим отримати доступ до пакета документів вищезгаданої громадської організації і провести слідчі дії відносно її діяльності, аби винести об`єктивне рішення.

Яке ж покарання понесуть псевдоволонтери у разі виведення їх «на чисту воду»? Зазначимо, що чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність за заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою. За статтею 190 Кримінального кодексу України шахрайство карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2-х років, або обмеженням волі на строк до 3-х років. Якщо ж воно вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, то покаранням буде штраф у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від 1 до 2-х років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3-х років.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

ГО "Громадянська допомога" з впевниністю хоче спростувати зміст цієї статті. Автор статті при її написанні жодним чином не забажав зустрітися з волонтерами ГО "Громадянська допомога" та впевнитися про дійсний стан речей. В статті містяться тільки припушення які в цивілізованому світі можна розцінити не інакше як наклеп. Організація офіційно зареєстрована і цей факт можна підтвердити на офіційному сайті Міністерства юстиції України. Якщо в когось виникають сумніви щодо цілей збору благодійних внесків, то Ви можете відвідати сайт та отримати там всю вичерпну інформацію. Адреса сайту: http://gogromada.com.ua. А автора статті просимо краще не поширювати неправдиву інформацію та припущення на шпальтах газети, а зустрітися з представниками ГО "Громадянська допомога", а ще краще долучитися до благодійності.
З повагою до Вас-ГО "Громадянська допомога".
10 марта 2015 13:02
Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  4. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  5. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  6. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  7. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  8. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  9. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ