Поблизу Черкас з’явився VIP-кооператив?

Останнім часом стало дуже модно на різних щаблях влади та у ЗМІ демонізувати роботу обласного Держземагентства.

За останній рік у пресі Держкомзем був чи не найулюбленішою інституцією журналістів, де викривались різноманітні корупційні схеми. Так, у травні минулого року стрімко закінчилась кар’єра колишнього заступника Черевка – Петра Гамана, якого СБУшники взяли прямо під час отримання хабара в елітному черкаському ресторані. Його наступник, Дмитро Мироненко, який в свій час допомагав Гаману відводити землю для дослідження польоту комарів у Каневі, теж не здобув любові народу. Наприклад у січні 2015 року по його "душу" приїздило близько 200 людей із Жашкова, що стали на заваді оборудкам із землею, яка виділялась бійцям АТО, пишуть Новини Черкас.

Вища влада області намагається реагувати на критику. Так, на початку лютого губернатор запропонував замінити весь керівний склад структурних підрозділів обласного управління Держземагентства. Проте очевидно, що обласні чиновники разом із районними керівниками не дуже і лякаються "важкої руки" Юрія Олеговича.

Так, нещодавно чотири тисячі власників дач у кооперативах "Дружба", "Мєчта", "Фотон", "Водник" та "Вільшанка", що розташовані на березі річки Вільшанка у Черкаському районі змогли на власному досвіді впевнитися у безкорисності роботи місцевих чиновників. Тут, на донедавна вільних берегах річки, стрімко виріс новий кооператив.

Як свідчать дані Публічної кадастрової карти України, сусідами бабусь та дідусів з "Фотону" та інших кооперативів став 61 щасливий власник земельних ділянок по 0,12 га "для індивідуального садівництва". Поки що статус землі – державна власність, що не свідчить про "швидкість" роботи новоспечених "садоводів" у справі приватизації землі. В той же час відкриття реєстрів Мінюстом з 01.01.2015 року дозволить дізнатися дані щасливих власників одразу після отримання документів на землю.

Серед садоводів зустрічаються прізвища доволі відомих в області людей. Зокрема, своє конституційне право на землю реалізували однофамільці прокурора Черкаського району Віктора Носенка, заступника прокурора області Максима Кончина, в.о. начальника УСБУ в Черкаській області Олега Кравченка, начальника реєстраційної служби Головного управління юстиції у Черкаській області Олександра Білецького, директора Департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради Артура Савіна, сина очільника Держземагентства у Черкаському районі Анатолія Коверського із прізвищем Труба.

І це в той час, коли на кожному кроці підкреслюється, що земля в першу чергу виділяється учасникам АТО на Сході України – людям, які захищають саме існування держави Україна. Захищають тих самих державних службовців.

Особливо цікаво виглядає ситуація у світлі Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції", а саме його статті 14, у якій йдеться, що конфлікт інтересів - суперечність між особистими майновими, немайновими інтересами особи чи близьких їй осіб та її службовими повноваженнями, наявність якої може вплинути на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення чи невчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень.

Близькі особи - чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, рідний брат, рідна сестра, дід, баба, прадід, прабаба, внук, внучка, правнук, правнучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, особа, яка перебуває під опікою або піклуванням, а також особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом і мають взаємні права та обов’язки, в тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі.

Можливо, це просто збіг обставин, і однофамільці-садоводи не мають жодного відношення до вищезгаданих чиновників. Однак чи перевіряли правоохоронці однофамільців чиновників, в тому числі й своїх керівників на предмет родинних зв'язків? Питання залишається відкритим…

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  4. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  5. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  6. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  7. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ