У Катеринополі на сесії обговорювали кандидатуру заступника голови, зміни до бюджету та організацію харчування дітей

сесія Катеринопільської районної ради11 березня 2015 року відбулася 31 сесія Катеринопільської районної ради, яку провів голова районної ради Олександр Комаренко. В роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Ольга Ніколенко, депутат обласної ради Людмила Борецька, заступник голови райдержадміністрації Ірина Міненко, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, громадських організацій, політичних партій, сільські, селищні голови, громадські активісти Катеринопільського та сусідніх районів.

Перед тим, як розпочати сесію депутати та запрошені з нагоди 71-ої річниці визволення Катеринопільського району від німецько-фашистських загарбників вшанували пам’ять всіх, хто поклав своє життя за визволення району та всієї України від німецьких окупантів, а також загиблих під час проведення антитерористичної операції на Сході України. Від імені присутніх представники органів влади та ветерани Великої Вітчизняної війни поклали квіти до Монумента Слави та погруддя Т.Г.Шевченка до роковин народження і смерті Пророка української нації.

Першим питанням порядку денного депутати вирішили розглянути кадрове питання – обрання заступника голови районної ради. На цю посаду група депутатів запропонувала Вовкотруба Олександра Павловича, який в даний час працює головним спеціалістом у районній державній адміністрації, обраний депутатом районної ради по одномандатному виборчому округу № 14 с.Пальчик. У зв’язку з тим, що Олександр Павлович минулого року працював першим заступником голови райдержадміністрації та був членом Партії регіонів, з даного питання пройшло бурхливе обговорення його кандидатури. Кожен бажаючий мав можливість висловити свою думку.

Під час голосування щодо внесення кандидатури Вовкотруба О.П. до бюлетеня для таємного голосування думки розділились і дане рішення прийняте не було.

Наступним питанням розглянуто нову редакцію статуту Катеринопільської дитячої музичної школи, який необхідно було привести у відповідність до вимог чинного законодавства. Після заслуховування позицій представників органу управління та директора закладу, депутати підтримали необхідність затвердження нової редакції статуту та прийняли в цілому відповідний проект рішення.

Далі присутні ознайомились із інформацією про підсумки виконання програми економічного і соціального розвитку району, звітом про виконання районного бюджету за 2014 рік, внесли зміни до деяких районних програм.

На сесії також розглянуто питання щодо стану використання коштів, виділених у 2014 році на виконання районних програм забезпечення пожежної безпеки та профілактики злочинності, затвердження розрахунку потреби в коштах на їх реалізацію у 2015 році.

Під час розгляду питання організації харчування дітей в загальноосвітніх навчальних закладах та дошкільних підрозділах навчально-виховних комплексів, було затверджено відповідну районну програму та уточнено пільгові категорії дітей, які відділ освіти райдержадміністрації буде забезпечувати безоплатним харчуванням. Це учні 1-4 класів, учні у загальноосвітніх навчальних закладах та вихованці дошкільних підрозділів навчально-виховних комплексів таких категорій: діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування; діти з малозабезпечених сімей; діти –напівсироти; діти з багатодітних сімей; діти, батьки яких перебувають у зоні проведення антитерористичної операції та діти, батьки яких мобілізовані до лав Збройних сил України; діти – переселенців з Автономної Республіки Крим та зони антитерористичної операції. Також будуть забезпечені безоплатним харчуванням учні під час оздоровлення в пришкільних таборах. Депутати районної ради доручили відділу освіти райдержадміністрації затвердити Порядок забезпечення безоплатним харчуванням дітей вказаних пільгових категорій та створити комісію з розгляду питань надання пільг щодо забезпечення харчуванням вищезазначеної категорії дітей.

З питання внесення змін до рішення районної ради від 13.01.2015 № 30-11/VI “Про районний бюджет на 2015 рік” доповів начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир Коваленко, який наголосив, що за рахунок вільних залишків пропонується збільшили видатки загального фонду на погашення кредиторської заборгованості за 2014 рік та покриття видатків, які не було враховано при формуванні районного бюджету на 2015 рік. Крім того, районному бюджету передано субвенцію з обласного бюджету на виплату допомоги сім’ям загиблих у АТО – 100 тис.грн., для Катеринопільської центральної районної лікарні 68 тис. грн., відділу освіти для шкіл району – 70 тис.грн., Катеринопільській селищній раді на покриття кредиторської заборгованості по запобіганню виникнення надзвичайної ситуації на КНС по вул. Петровського та Дружби в сумі 145,5 тис.грн. Також збільшено субвенцію з державного бюджету на виплату субсидій населенню Катеринопільського району для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на суму 6,5 млн. грн..

Минуле і сучасність Катеринопільського району нерозривно пов’язані з унікальною історією українського козацтва, його глибокими культурними, духовними, військовими і господарськими традиціями районну, саме це стало поштовхом для розроблення та затвердження програми відродження та розвитку козацтва на 2015-2017 роки.

Також на сесії розглянуто та прийнято ряд рішень з інших питань порядку денного, повідомили «Новинам Черкас» у виконавчому апараті районної ради.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  4. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  5. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  6. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  7. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  8. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  9. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ