Українсько-польську академію буде створено на Черкащині

пан Войчех (центр) та пан Куклін (справа)

Аби заявити про це, 26 березня до Черкас прибула делегація Академії Суспільних Наук із Варшави. Міжнародний навчальний заклад, який буде відкрито на базі Черкаського державного бізнес-коледжу, своїх перших студентів прийме 1 вересня 2016 року.

Як повідомив «Новинам Черкас» офіційний уповноважений - представник ректора Академії Суспільних Наук у Варшаві з міжнародних зв’язків Войчех Сломка, Українсько-польську Академію буде відкрито на базі Черкаського бізнес-коледжу, оскільки саме у цьому навчальному закладі на достойному рівні забезпечено матеріально-технічну базу, необхідну для трансформації українського ВНЗ у заклад міжнародного рівня.

– Це такий собі маленький Стенфорд, - заявив Войчех Сломка. - Я бачив багато навчальних закладів, але саме у цьому забезпечено оптимальні умови для навчання молоді.

За словами Войчеха Сломки, поява Українсько-польської Академії відкриє для нашої молоді можливості отримання освіти європейського рівня та, потому – достойної роботи у Європі. Ще дві такі ж Академії планують згодом відкрити на Заході та Сході України.

- Існуюча система вищої освіти є консервативною, вона не відповідає сучасним потребам розвитку України. А головне - фактично не визнається у країнах Європейського Союзу. У бажанні це змінити, ми, першими в Україні, вирішили взяти участь у створенні міжнародного навчального закладу європейського рівня, - констатував директор Черкаського державного бізнес-коледжу Олег Куклін. - Студенти навчатимуться у Черкасах, а практику та стажування будуть проходити в Польщі - за такими напрямками, як економіка, комп’ютерні науки, фінанси і оподаткування, маркетингові дослідження та дизайн - по закінченні навчання отримуючи і український, і польський дипломи.

Сьогодні ми уже ми уже працюємо над створенням детальної «дорожньої карти» трансформацій бізнес-коледжу в українсько-польську академію, погоджуємо навчальні плани наших закладів і програми по всіх спеціальностях. На другому етапі буде запроваджено програми академічної мобільності для викладачів та студентів бізнес-коледжу. Буде використано досвід наших попередніх міжнародних програм – наприклад, за останній рік ми успішно реалізували вже чотири програми, учасниками яких стали 11 викладачів та 32 студенти. Новий проект є унікальним, але до 1 вересня 2016 року у Черкасах відкриється новий ВНЗ, який нічим не буде відрізнятися від європейських вузів.

- Сьогодні ми вже маємо напрацювання у вигляді 30-ти вузів-партнерів у Європі та США, і розвиваємо близько 20-ти міжнародних освітніх проектів, за якими стажуються і навчаються наші студенти та викладачі, - додала директор центру кар’єри та міжнародних зв’язків Черкаського державного бізнес-коледжу Таміла Залозна. - Саме зараз - із 22 по 28 березня - група із 13 студентів, що вивчають ІТ-технології та дизайн, проходять стажування у Вищій школі інформатики та дизайну польського міста Лодзь.

Ми першими у Черкасах створили Центр кар’єри та міжнародних зв'язків, а тепер – окрім відкриття Українсько-польської Академії – працюємо ще над одним проектом. Це – створення на базі нашого закладу першого бізнес-інкубатора для підтримки стартапів молодих черкаських підприємців.

На фото: пан Войчех (центр) та пан Куклін (справа)

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ