На Черкащині начальник міліції віджимає ділянку у АТОвця

депутат сільської ради Анатолій Половинка

Щодня ми чуємо та бачимо з різних ЗМІ про те як держава піклується про учасників АТО. Однією з топ-тем є виділення землі.

Землю виділяють під ведення сільського господарства, під будівництво, а органи влади лише бравурно звітують про успіхи в такому дійсно корисному виді заохочення. Разом з цим, тема виділення землі учасникам АТО не обходиться і без скандалів, пише Кропива.

Проте той випадок який стався на Черкащині, в селі Білозіря, Черкаського району, взагалі виходить за межі будь-якого розуміння. Немолодий учасник АТО який донині на фронті, депутат місцевої сільської ради Анатолій Половинка вже пів року не може завершити оформлення документів права власності на отриману ділянку у 15 соток під будівництво. Всьому причина, що око на земельну ділянку поклав більш іменитий уродженець села Олександр Московченко, який має тривалий стаж роботи в органах МВС, а нині очолює Чигиринський РВ УМВС у Черкаській області.

- Депутати сільської ради ще в листопаді минулого року надали мені як учаснику АТО ділянку під забудову. Але одразу почалися перепони в оформленні права власності. Сьогодні вже дійшло до суду, коли через суд хочуть скасувати рішення сільської ради. І причина проста – високопоставленому міліціонеру не вистачає ще й цієї ділянки під закладення саду. Мені немає часу займатися оформленням, я з старшим сином на військовій службі, от приїхав 7 травня на суд, а він не відбувся, перенесли. Справою більше займається дружина. Але я відразу сказав, що ніхто перепродувати її не буде, в мене є два сина, є для кого будувати, - розповідає Анатолій Половинка.

Більше про схеми із відверто корупційним душком розповідає дружина військового Валентина Половинка. Зараз дивлячись на всі пазли ситуації стає зрозуміло, що спірна ділянка готувалася саме для родини начальника міліції, зокрема для його батька – Михайла Московченка. Саме на нього оформлені документи на гектари землі на яких закладається садок і які вже також приватизовані і межують із спірною ділянкою.

- Все почалося з того, що ще в липні минулого року згідно з даних БТІ та акту обстеження ділянки її було визнано як безгосподарну та включено до земель запасу рішенням сесії сільської ради. Одразу з ж сільський голова Володимир Міцук запропонував передати земельну ділянку Михайлу Московченку двір якого фактично межує з цією земельною ділянкою тоді депутати відмовили, - розповідає Валентина Половинка.

На час вилучення земельної ділянки було визначено і комісією сільської ради і БТІ, що капітальних споруд немає, ділянка ні за ким не закріплена, безгосподарна та така що підлягає внесенню до земель запасу.

Спірна ділянка знаходиться по вул. Гагаріна 18, ще більше 20 років тому там згорів будинок який так і не відновили, останні понад 20 років там ніхто не проживав, оскільки фізично не було де проживати. Нині ділянка коштує орієнтовно 15 тис. доларів, оскільки знаходиться в тихому центрі села.

Рішенням сесії ділянку було виділено Анатолію Половинці.

Коли не вийшло вирішити питання через сільську раду міліціонер намагався домовитися.

- Коли на сесії сільський голова переконував, що ділянку потрібно віддати Московченкам і депутати не погодилися, а згодом віддали землю моєму чоловіку, посадовець намагався домовитися. Він телефонував, запитував чи не збираємося продавати, потім пропонував виділити йому 5 метрів з нашої ділянки. А якщо не погодимося то повідомив, що вирішуватиме питання через суд, - розповідає дружина АТОвця.

Як розповіла Валентина Половинка оформлювати право власності почала одразу після рішення сесії. Проблеми почалися одразу, - спочатку сільський голова не видавав рішення, згодом в проектному інституті розробили два проекти – один такий як приймала рішення сільська рада, другий – з виділенням 5 метрів Московченкам.

- В проектному інституті мені сказали – домовляйтеся бо на нас тиснуть, - говорить Валентина.

Проектний інститут виготовив два проекти, другий з урахуванням побажань міліціонера, з 5-метровим заїздом. На проекті ділянка позначена оранжевим кольором.

До цього часу родина учасника АТО не отримала ні погоджень від сусідів які є зацікавленою стороною, ні сільською радою яка б могла це зробити своїм рішенням.

Натомість почалася судова тяганина. В суд на сільську раду за вилучення земельної ділянки в запас, подала родичка чоловіка який колись був приписаний за цією адресою і який помер ще 2005 році.

Ще більш кричущим виглядає той факт, що під суд зявився і інвентаризаційний паспорт з БТІ під дане домогосподарство і нібито вже й податки за землю сплачувалися. Проте жінка яка стала позивачем через поважний вік та хворобу декілька днів тому померла.

Технічний паспорт який видав БТІ і який суперечить попередньому рішенню, засвідчує про наявність капітальних споруд, виданий вже 5 березня 2015 року.

Що далі буде вигадувати начальник міліції і як буде реагувати на таку підвищену господарську активність свого підлеглого начальник обласного управління Владислав Пустовар залишається тільки гадати.

Проте очевидно, що в даному випадку потрібно було б зробити які мінімум депутатську комісію сільської ради, яка б відповіла на питання, чому спочатку ділянка визнається безгосподарною, а після того як вона не втрапила у правильні руки зявляються зовсім інші висновки БТІ. БТІ також варто було б перевірити правоохоронцям.

Насамкінець сподіваємося на адекватну реакцію Владислава Пустовара, який до цього досить оперативно та ґрунтовно реагував на наші матеріали.

На Черкащині начальник міліції віджимає ділянку у АТОвцяНа Черкащині начальник міліції віджимає ділянку у АТОвцяНа Черкащині начальник міліції віджимає ділянку у АТОвцяНа Черкащині начальник міліції віджимає ділянку у АТОвцяНа Черкащині начальник міліції віджимає ділянку у АТОвцяНа Черкащині начальник міліції віджимає ділянку у АТОвця

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ