Унікальний фестиваль відбувся в Каневі

VIІ відкритий фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями «Дніпровські хвилі»

15 травня у Канівському міському Будинку культури відбувся VIІ відкритий фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями «Дніпровські хвилі». Організатори фестивалю: відділ культури і туризму виконавчого комітету Канівської міської ради та громадське об’єднання «Молодіжний центр інвалідів «Відродження» міста Канева. Відкрила захід заступник міського голови Наталія Матінова.

Про це «Новини Черкас» дізналися у відділі культури і туризму виконкому Канівської міської ради

В програмі фестивалю були представленні поетична та пісенна творчість, виконання гуморесок, виставка робіт декоративно-прикладного мистецтва. Цього року до нас прибули гості: вокалісти з Черкас Михайло Василюк і Галина Левченко, із Сміли – Марія Горбачова, Алла Прокопенко і Артем Михайлик; із Драбова – Людмила Радченко, Наталія Титаренко, Тетяна Цікора, поетеса Тетяна Коцуренко. Також артисти з Корсунь-Шевченківського – Сергій Литвин читав байки, Володимир Тімофеєв виконав авторську пісню, а Петро Макеєв професійно зіграв на ложках. Звенигородку представила художнім читанням Ольга Забудько.

Глядачі радо вітали і канівців. У пісенному жанрі виступили Валентина Лущик, Валерія Артюк, Роман Лозовий, Альона Іоніна, Юрій Кононенко, Вікторія Підгірна, Вячеслав Холодов та Оля Кононенко. Хореографічні номери представили Микола Баландін і Наталія Капустян; мистецтво жестів Віталіна Грішина і Тамара Жеребцова; читали гуморески Анастасія Капустинська і Лариса Хатнюк.

Завершила концертну програму наймолодша учасниця фестивалю Анастасія Капустинська хореографічною композицією «Сонце нам сяє» у супроводі зразкового ансамблю спортивно-бального танцю «СпортМайстер» міського будинку культури в постановці Романа Шевченка.

У фойє Будинку культури була представлена виставка робіт декоративно-прикладного мистецтва, в якій взяли участь майстри з Корсуня, Сміли і Драбова. Це – вишиванки і ляльки-мотанки Катерини Мазненко і Альони Кримаренко, малюнки Світлани Дякун та Івана Чабана. Канів представляли роботи з бісеру і малюнки Дарини Бобеляк та вишивка Людмили Бонь. Також роботи з аплікації, ляльки-мотанки і вишивку виставляли вихованці Територіального центру соціального обслуговування (керівники гуртків Тетяна Килимник та Тетяна Четверик) та Реабілітаційного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів (керівник гуртка Ольга Пашко).

Милосердя ще з давніх часів було притаманне нашому народу. Цілком природним вважалося допомогти знедоленому, захистити старість, врятувати хворого, заступитися за скривдженого. Учасники фестивалю – це активісти руху людей з обмеженими можливостями та шанувальники їхньої творчості батьки, діти, друзі.

Завдяки зусиллям Наталії Капустян, голови громадського об’єднання «Молодіжний центр інвалідів «Відродження», фестиваль розпочав свій старт у Каневі ще сім років тому. Наталія цього року отримала грамоту за плідну працю від міського голови і сама відзначила подяками учасників фестивалю «Дніпровські хвилі». Як і в минулі роки основна мета заходу була досягнута – всі зiбралися разом, розділили тепло i щирiсть людських душ.

Учасники фестивалю висловлюють щиру подяку відділам бальної і народної хореографії Канівського коледжу культури і мистецтв (керівники Григорій Очеретний та Олександра Горідько), відділам освіти (начальник Н.Голда), культури і туризму (начальник О.Труфанова), управлінню праці та соціального захисту населення (начальник А.Пилипенко) виконавчого комітету Канівської міської ради; Канівському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор В.Яворська); відділу кіно-фото-відеосправи Канівського коледжу культури і мистецтв УДПУ імені П.Тичини під керівництвом викладача Л.Нестеренко.

 Унікальний фестиваль відбувся в КаневіУнікальний фестиваль відбувся в КаневіVIІ відкритий фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями «Дніпровські хвилі»VIІ відкритий фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями «Дніпровські хвилі»

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ