Головний земельник області: «Ретельно вивчаємо всі конфліктні ситуації»

в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області Роман ПрудкийУсі отримані скарги від черкащан в Головному управлінні Держгеокадастру в Черкаській області вже розглянули. Нині його фахівці перевіряють відповідність ухвалених рішень чинному законодавству. Про це повідомляють у прес-службі установи.

– За дорученням голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка ми ретельно вивчаємо всі земельні питання, які призвели до резонансних конфліктів на Черкащині, – розповідає в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області Роман Прудкий. – На сьогодні актуальним є питання використання земельних ділянок у Тальнівському районі, а саме в адмінмежах Зеленківської, Лісівської, Романівської, Глибочківської, Гордашівської і Папужнинської сільських рад.

Кілька днів тому в Тальному відбулися громадські збори за участю депутатів обласної ради, місцевих владців, представників прокуратури, земельних ресурсів, фермерів та ін. Як наслідок, депутат обласної ради, керівник ТОВ КХП «Тальне» Олександр Коротков пообіцяв упродовж двох тижнів відшукати шляхи повернення земельних ділянок працівникам соціальної сфери. Наступного дня головний земельник області ще раз зустрівся із фермерами Тальнівщини. Він запевнив їх, що фахівці земельних ресурсів зі свого боку посприяють у вирішенні нинішніх конфліктів, відповідно до закону.

– Ми повинні все робити послідовно, крок за кроком, згідно з нормами чинного законодавства, і, безперечно, орієнтуватися на результат, – наголошує Роман Прудкий. – На сьогодні Тальнівський район – не єдиний, в якому виникли конфліктні ситуації. Фахівці земельних ресурсів детально розбирають кожен такий випадок. Так, днями на Жашківщині через зрив посівної компанії обурені фермери збиралися пікетувати районну адміністрацію. Ми за дорученням голови Черкаської ОДА нині ретельно перевіряємо всі факти передачі там земельних ділянок в оренду. За результатами, оперативно відреагуємо в межах своїх повноважень.

Нагадаємо, конфлікти в земельній сфері почастішали опісля змін до законодавства. Нині місцеві ради взагалі не мають змоги контролювати укладення договорів оренди. Повернути органам місцевого самоврядування право розпоряджатися землями сільгосппризначення, що поза межами населених пунктів, просять Верховну Раду України депутати Черкаської обласної ради. Відповідне звернення, ініційоване Юрієм Ткаченком, ухвалене на минулій сесії.

Довідково:

Відповідно до статті 31 Закону України «Про оренду землі», договір оренди землі може бути розірваний за згодою сторін. На вимогу однієї із сторін договір оренди може бути достроково розірваний за рішенням суду в порядку, встановленому законом. Розірвання договору оренди землі в односторонньому порядку не допускається, якщо інше не передбачено законом або цим договором. Спори, пов’язані з орендою землі, вирішуються в судовому порядку, як це передбачено статтею 35 Закону України «Про оренду землі».

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  2. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  3. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  4. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  5. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  6. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  7. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  8. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  9. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ