Делегація Уманського району здійснила робочу поїздку до Гнєзненського повіту

Нещодавно, на запрошення старости Гнєзненського повіту Великольського воєводства Беати Тарчиньскої, голова Уманської районної державної адміністрації Віталій Олійник та голова районної ради Олександр Дячук відвідали своїх польських колег. Метою цієї поїздки став, перш за все, обмін досвідом роботи, також, ознайомлення з діяльністю відділу освіти Гнєзненського повіту, структурними підрозділами та роботою повітового старостату. Під час зустрічі з обох сторін було висловлено готовність до продовження тісної співпраці і реалізації спільних проектів.

У складі делегації із 13 осіб були керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, депутати районної ради, районних відомств, установ та організацій, представники освітньої галузі, медицини, культури та сільськогосподарські виробники району.

Візит розпочався з офіційної зустрічі зі старостою повіту Беатою Тарчиньскою, посадовими особами старостату й депутатами Ради повіту, на якій було обговорено низку найцікавіших й найгостріших питань, зокрема децентралізації влади. Слід зауважити, що й тематика розвитку місцевого самоврядування була ключовою в обговоренні, адже захід був присвячений 25-річчю розвитку місцевого самоврядування у Польщі.

Польські коллеги щиро та відкрито ділилися власними досягненнями у реформуванні самоврядування, переходу на 3-х рівневу владу (Воєводство – Повіт – Гміна), залученні Європейських інвестицій та децентралізації влади в Республіці Польща. З їхнього боку було продемостровано увагу до гостей  та щире бажання ділитися досвідом реформи самоврядування, відкрито надавалася інформація, яка цікавила представників нашої делегації задля результативності візиту українських партнерів, демонстрували свої досягнення в інвестиційній, комунальній та соціальній  сферах.

Голова райдержадміністрації Віталій Олійник наголосив: «Польський досвід місцевого самоврядування та політичної системи є ілюстраційним для України. Недарма наші політики кажуть про необхідність вивчення та застосування польського досвіду в Україні. Польща сьогодні вже пішла значно далі України в цьому процесі: Варшава дискутує на тему доцільності тих політичних систем та механізмів, які ми тільки плануємо запроваджувати. Тому і досвід Польщі Україні потрібно застосовувати лише з посиланням на сучасні умови та ознаки політичної системи і місцевого самоврядування в Республіці, з урахуванням під час цього процесу всього кращого і гіршого. Звичайно, польська модель є набагато досконаліша за українську, і навіть Концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні далеко відстає від того, що вже протягом 20 років є у нашого західного сусіда. Тому питання польських уроків у сфері реформи місцевого самоврядування і децентралізації в Україні є й досі актуальними, що спонукає польських та українських експертів досліджувати механізми роботи ефективного місцевого самоврядування».

Керівники делегації Уманщини висловили вдячність польським партнерам за підтримку жителів Уманщини та всього українського народу на шляху до формування відкритого громадянського суспільства, збереження цілісності нашої держави та вступу у Європейський Союз.

У програмі візиту делегації було й відвідання служби пожежної охорони повіту, поліції, Центру культури eSTeDe, зустріч з групою сільськогосподарських виробників та з директором  школи №3 ім. Святого Войцеха, депутатом Ради Гнєзненського повіту Радославом Собков’яком, який передав для школярів Уманщини шкільні приладдя.

Усі представники нашої делегації прагнули запозичити для себе багато корисного із польського досвіду й зійшлися в розумінні значимості реформ.

Керівники Уманського району висловили вдячність старості Гнєзненського повіту Беаті Тарчиньскій за гостинність і бажання допомогти зробити  нашу країну кращою.

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ