Корсунці передали військовим позашляховик

У Корсуні придбали для потреб військових «Нісан-навара» - позашляховикПотужна народна підтримка українських захисників, які нині на східному фронті утримують лінію оборони, триває. Знову корсунці, об’єднавши зусилля, зробили вагомий внесок у спільну перемогу. Так нещодавно придбали для потреб військових «Нісан-навара» - позашляховик, створений розробниками для екстремальних умов, отож дуже доречний нині на передовій.

Дізналися корсунці про потребу ще перед Великоднем, коли їздили на Житомирський полігон з гостинцями до Пасхи. Тоді з приватним візитом за власні кошти туди відбули очільники Корсунь-Шевченківського району та декілька підприємців. Провідали земляків, які служать у 81-й аеромобільній бригаді та якраз проходили вишкіл на полігоні неподалік села Перлявка на Житомирщині. Звісно ж, передали провіант від земляків, побачили умови їх перебування, поспілкувалися з командуванням. А почуту мимохідь від комбата «Мамая» інформацію про необхідність повноприводного пікапа взяли на замітку…

Не минуло й два місяці, а добротний позашляховик вже придбано та передано військовим. Як пояснив голова Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації Валерій Заболотній, автомобіль купили вскладчину: у співпраці з волонтерською організацією «Народний тил». Втім, левову частку коштів для придбання цього позашляховика за сприяння райдержадміністрації зібрали місцева рада сільгосптоваровиробників і підприємці Корсунщини.

За повідомленням ТРО «На хвилі Корсуня», урочисто ключі від «Нісана» передав у суботу, 30 травня Валерій Заболотній нашим землякам Віктору Хоменку та Владиславу Зубку. Подякував чоловікам за високу патріотичну громадянську позицію, побажав від усіх корсунців успіхів на службі на досягнення миру.

Українські вояки задоволені: їм дуже потрібен транспорт. Адже на лінії фронту швидке пересування — то можливість не лише, власне, вижити, а головне - виконати стратегічні завдання, уберегти побратимів, мирних жителів.

Майданівець Віктор Хоменко, який на східному фронті вже більше року і може робити порівняння із власного досвіду, каже:

— Все й одразу на краще змінитися не може. Це я про забезпечення збройних сил. Всяка техніка потрапляла і до нас: бувало таке, що «ліпити» доводилося майже з підручних матеріалів, аби хоч трохи їздила… Щоб в армії усе стало так, як треба, то потрібно усім і кожному тяжко трудитися… Зараз, хоч і помалу, забезпечення української армії з боку держави вже налагоджується. Але поки що багато важливого та необхідного нам постачають саме волонтери. Народ відіграє неабияку роль у нашій підтримці. Дякую усім від кожного солдата і офіцера…

Цей автомобіль вояки схарактеризували коротко і влучно: звір! Кажуть, добре, що є такі люди, як журналіст і волонтер Юрій Бутусов, як голова Корсунь-Шевченківської РДА Валерій Заболотній, підприємець Віталій Веретільник, котрі організовують дієву підтримку армії і водночас – не надто афішують такі вчинки. Хіба для того, аби інші приєднувалися.

Віктору Хоменку неповні 40 років. Він має сім`ю, трьох дітей — найменшому Стасикові 5 рочків. Не раз побував у гарячих точках АТО, вже тричі міг демобілізуватися, однак каже, що воюватиме на східному фронті до перемоги: «Ми там потрібніші, ніж молоді і «зелені» хлопчаки,» — переконаний бувалий воїн.

Владиславу Зубку 26. Він лише зараз відбуває на передову, однак теж налаштований рішуче: «Не можу сказати, що не страшно мені… Це нормально, якщо у тебе є інстинкт самозбереження. Але я не можу сказати, що «зелений» (посміхається): служив у армії, а за три місяці навчань багато чого не лише згадав, а й набрався досвіду від вже бувалих вояків. Це важливо, коли вони пояснюють ситуації у реальному часі бойових дій. Якщо навіть з власних помилок…»

Завантажили корсунці позашляховик і продуктами: мед, кава, цигарки, картопля, макарони, тушонки, сало. Все — за рахунок корсунських волонтерів-підприємців. Спільна підтримка армії увійшла в звичку земляків. Бо ж розуміємо: тільки разом переможемо!

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ