В Золотоноші завершено міжнародний музичний табір

міжнародний музичний табір у Золотоноші

Учителі та учні Золотоніської спеціалізованої школи № 2 літа завжди чекають з нетерпінням. І не лише тому, що це час канікул та відпусток. Саме в цей період щороку вони мають нагоду зустрітися з американськими друзями із Міннесоти, щоб разом провести музичний табір. Захід дарує чудовий досвід спілкування з носіями мови і, звісно, гарний час для розваг та розвитку своїх здібностей.

Працював табір за участю носіїв англійської мови і цього року. Наприкінці червня до Золотоноші завітали Беверлі Солберг, Карен Ларсон, Мішель Бейлі, Аннетт та Джефф Вілсони, інформує Золотоноша.

Ідея створення цієї ініціативи виникла давно. Раніше вона була просто частиною табору з вивчення англійської мови. Та з часом проект набував все більшої популярності і згодом виокремився у окрему структуру.

За словами організаторів, одне із головних завдань табору – допомога учням підняти свої таланти на новий рівень. Діти мають можливість краще розуміти музику, удосконалювати вокальні здібності та навички. Учні працюють протягом шести годин щодня, тому роблять значний прогрес у оволодінні співом. Ще однією метою роботи табору є спілкування з носіями англійської мови. Школярі мають прекрасну можливість підвищити свій рівень володіння іноземною мовою.

Наставники проекту наголошують, що музичний табір – це програма соціальних перетворень, яка через музику сприяє формуванню відповідальних і здатних на співчуття школярів. Протягом 5 днів інтенсивного залучення до музики діти вчаться ставити перед собою високі цілі, розвивати дисципліну, увагу, вміння працювати у команді, щоб разом досягти того, чого жоден з них не зможе поодинці. Чудова музика є базою репертуару, а ще важливим є те, що діти вчаться співати англійської мовою.

Робота в таборі планувалась заздалегідь і кожен день був не схожий на інший. Спочатку невеличка нарада, на якій окреслювались завдання на день та підбивались підсумки минулого. Кожен день розпочинався із вправ для розспіву, які поєднувалися з фізичними рухами, що сприяли налаштуванню на роботу.

Діти знайомились з музичними традиціями різних народів та країн світу. У понеділок юнаки та дівчата вирушили у подорож до Філіппін, де занурилися у чарівний світ народної музики та танцю місцевих жителів, які мешкають переважно у сільській місцевості, долучалися до національних традицій та звичаїв. У вівторок учні перенеслися до чарівної Італії – батьківщини оперного мистецтва. На занятті школярі дізналися про історію виникнення цього жанру, ознайомилися з найвідомішими світовими операми. Послухати симфонічну музику вихованці табору вирушили у середу до Франції, де також познайомилися з відомим композитором 20 століття Клодом Дебюссі. За лаштунки музичного театру США діти мали можливість потрапити у четвер. Завершилася подорож у п’ятницю віртуальним концертом відомої англійської рок-групи «Бітлз», ознайомленням із роком як музичним жанром та популярною групою.

Крім збагачення знань про музичне мистецтво світу та розвитку своїх вокальних здібностей, учні відвідували уроки життя, на яких у формі дискусії вчилися доброті, співчуттю, мужності, сміливості, віри в особистість і її можливості та служінню людям. Репетиції і життєві уроки утворювали живі навчальні центри, де розвивалися соціальні стосунки та навички командної роботи. На уроках рукоділля діти розвивали свої творчі здібності та естетичні смаки, виготовляючи власними руками картини із квілінгу. Цікавими були також спортивні конкурси, заняття хореографією, які надавали дітворі особливий запал та натхнення для творчості.

Активний тиждень занять у таборі традиційно завершився концертом для батьків, друзів і всіх бажаючих, на якому вихованці демонстрували те, чому навчилися.

– Міжнародна співпраця з американськими колегами триває вже більше 20 років, і ми впевнені в тому, що вона допомагає встановити міцні зв’язки між нашими народами. Ми вчимося один в одного, ділимося досвідом і з нетерпінням чекаємо нових зустрічей, – резюмують представники адміністрації навчального закладу.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ