Як заощадити енергію та власні кошти

Як заощадити енергію та власні коштиОтримуючи платіжки на послуги, ми бачимо що їх ціна невпинно зростає, тому нас все більше турбує питання як заощадити, але водночас і не позбавляти себе благ. Використовуючи сучасні засоби ми легко зможемо скоротити витрати не завдаючи шкоди здоров’ю і комфорту. Щоб зменшити витрату електроенергії, необхідно попередньо проаналізувати, через що у вашій родині значно підвищується витрата енергії.

Взимку регулюйте постійну температуру в будинку. Через відчинені впродовж багатьох годин кватирки вікон Ви отримуєте не тільки свіже повітря, а й значно втрачаєте тепло.

Краще провітрювати частіше, лише протягом 10-15 хвилин при широко відчиненому вікні. За цей час стіни приміщення не встигають охолонути. Чим холодніше на вулиці, тим коротшим має бути провітрювання, оскільки тоді циркуляція повітря відбувається значно швидше.

Якщо Ви помітили, що батареї недостатньо чи нерівномірно прогріваються, то це може бути результат утворення повітряних пробок, що утворилися у неопалювальний період. Для цього потрібно відкрити клапан на батареї, підставивши якийсь посуд, і дочекатися доки не піде вода. Коли почне текти вода, завоздушення немає.

Встановіть захисний екран! Багато тепла втрачається через стіни за опалювальними радіаторами. Теплові витрати збільшуються на 3-4% від тепловіддачі приладів, якщо вони стоять у нішах. Аби зменшити ці втрати, між батареєю і стіною можна встановити своєрідний теплозахисний екран з алюмінієвої фольги або з алюмінієвим покриттям.

На ніч закривайте штори! Мова йде про короткі штори, які не закривають простір навколо радіаторної батареї. Занадто довгі штори та меблі біля батарей помітно зменшують ефективність опалення; тому бажано, щоб простір біля радіаторів був вільним. Тепло від батарей має безперешкодно передаватися у кімнату, де вони встановлені.

Заощаджуємо на побутових приладах

Купуйте енергозберігаючі побутові прилади. Прилади з найменшим рівнем електроспоживання маркуються літерами «А» або «А+». Наприклад, холодильник класу «А» або «А+» споживає електроенергії на 30%-50% менше від загального електроспоживання холодильників класу «В».

Використовуйте новітні освітлювальні прилади (компактні світлодіодні лампи), які дають змогу заощаджувати від 80% до 90% електроенергії. Світла в будинку має бути достатньо, адже воно забезпечує комфорт, що сприятливо впливає на здоров’я.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  2. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  7. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  8. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ