Сергій Рудик: «Хто хоче знищити Кам’янський район?»

Народний депутат від Черкащини Сергій Рудик Народний депутат від Черкащини Сергій Рудик вважає, що формування на базі Кам’янського району, відповідно до ухваленого Проекту перспективного плану формування територіальних громад області, лише однієї територіальної громади, призведе до ліквідації району.

«Я підтримую ідею децентралізації та становлення фінансової незалежності місцевих громад, вважаючи що громадам необхідно надати можливість відповідати за власний економічний розвиток. Проте, в ході зустрічей з виборцями Кам’янського району, чиї інтереси я представляю у Парламенті, виникає все більше питань щодо об’єднання Кам’янського району в одну територіальну громаду» – заявляє депутат.

Народний депутат зазначає, що цілковито логічним був би поділ Кам’янського району як мінімум на 3 громади, як це опрацьовувалося попередньо.

«Щоб люди повірили владі та зрозуміли, що децентралізація – це потреба часу, не можна їх «укрупнювати» в одну громаду в наказовому порядку, з подальшою ліквідацією району. Це має відбуватися або з формуванням щонайменше 3-х громад, відповідно до середньої чисельності громади у 9 тис. людей або ж за прийнятними зразками» – наголошує депутат.

Сергій Рудик зауважує, що таким зразком може бути Смілянський район. Адже територіальна площа Смілянського та Кам’янського районів практично однакова (Смілянський район -934 км², Кам’янський район – 725.4 км²), різниця у кількості мешканців у цих районах коливається у межах 4 тис. осіб (Смілянський район – 32,6 тис. осіб, Кам’янський район – 27,943 тис. осіб).

«Де логіка, якщо в Смілянському районі рекомендовано створити 6 територіальних громад, а в такому ж Кам’янському тільки одну? Якщо в Україні після децентралізації має залишитись втричі менше районів, то напрошується висновок про ліквідацію Кам’янського району. Дивно, що депутати Кам’янської райради мовчать: сьогодні в них чергова сесія, але у порядку денному питання про об’єднання не стоїть » – говорить Рудик.

Сергій Рудик зауважує, що попри необхідність в децентралізації та об’єднанні, держава не повинна проводити дану реформу в примусовій формі: «Децентралізація – не колективізація, цей процес має відбуватися без адміністративного тиску й фінансових примусів. Добровільно. Думка мешканців міста Кам’янки та 30 сел і селищ району має бути врахована».

Наразі, в Черкаській області налічується 855 сільських, селищних, міських населених пунктів, розділених на 20 районів. Згідно з Проектом перспективного плану формування територіальних громад області, схваленим 25 червня цього року Черкаською облрадою, в регіоні має бути 93 територіальні громади. Пізніше план має бути затверджений Кабінетом міністрів у рамках загальноукраїнського плану

Прес-служба нардепа

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ