Програма Горизонт-2020 відкриває перспективи для розвитку навчальних закладів області

Горизонт-2020Навчальні заклади та науково-дослідні організації Черкащини можуть взяти участь в європейській програмі Горизонт-2020. На думку заступника голови – керівника апарату ОДА Віталія Коваля, це – реальний шанс отримати нові міждержавні освітні контакти в науковій та освітній сфері. Про можливості реалізації такого проекту говорили під час робочої наради в обласній державній адміністрації.

Горизонт-2020 – нова програма ЄС із досліджень та інновацій. Вона триватиме до 2020 року та має загальний бюджет у понад 80 млрд. євро. У проекті можуть брати участь не менше трьох суб’єктів: будь-яка юридична особа, заснована в країні-учасниці ЄС або в асоційованій країні, або створена за законодавством ЄС; міжнародна організація з участю ЄС; юридична особа, заснована в третій країні. Жодні дві з трьох організацій не можуть бути засновані в одній і тій самій країні-учасниці ЄС або в асоційованій країні та всі три повинні бути незалежними одна від одної. Якщо ж у програмі бере участь міжнародна організація або юридична особа, заснована в третій країні, яка не відповідає необхідним критеріям фінансування, воно здійснюється за певними умовами.

Варто зауважити, що 15 липня цього року Верховна Рада ухвалила президентський закон про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС «Горизонт 2020» (2014-2020). Тож відтепер це дозволить розширити можливості участі українських науково-дослідних організацій та університетів у сфері європейських наукових досліджень та сприятиме всебічному розвитку партнерських взаємовідносин між Україною та ЄС.

– Програма «Горизонт 2020» зосередить фінансування на трьох різних, взаємодоповнюючих пріоритетах ЄС, – повідомив директор Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків ОДА Віталій Хиля. – Вони відповідають тим, що визначені в програмі «Європа 2020» та Інноваційним Союзом. Особливу увагу приділятимуть: інформаційно-комунікаційним технологіям, нанотехнологіям, новітнім матеріалам, біотехнологіям, розвитку космічної галузі.

– Сьогодні область готова підтримувати та всіляко сприяти тому, аби черкаські виші опинилися серед тих закладів України, які будуть відібрані для участі в проекті, – зазначив заступник голови Віталій Коваль. – Черкащина має справді потужні навчальні заклади, які можуть спільно із закладами інших країн реалізовувати нові цікаві ідеї. З одного боку, це дозволить їм проаналізувати рівень власних освітніх програм, з іншого – отримати доступ до освітніх проектів за рахунок коштів Європейського Союзу.

На сьогодні в області Східноевропейський університет економіки та менеджменту готовий подавати заявку для участі в проекті, адже має партнерські стосунки та напрацювання з навчальними закладами інших країн. Інші університети Черкащини також можуть долучитися до участі в проекті. Більш детальну інформацію про умови можна отримати за посиланням: http://www.fp7-ncp.kiev.ua/index.php/uk/.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ