Екопоселенці пригощають туристів сирим борщем та коктейлем… з чорнобривцями

У родовій садибі Юрченків «Ясний день»

Незвичайний відпочинок, оздоровлення і зміна способу мислення – ось що чекає туриста на хуторі Буда Чигиринського району.

Українці завше їхали сюди аби доторкнутися до природного дива – дивовижного дуба-патріарха, якому вже більше тисячі років. Однак останнім часом не менше уваги привертає і спосіб життя місцевих. Адже у Буді вже з добрий десяток років мешкають екопоселенці, пише ГромЧе.

У родовій садибі Юрченків «Ясний день» дивуєшся усьому – і будинку, що його господарі звели власноруч виключно із природних матеріалів, і гостьовому намету-таппі на задньому дворі, де зупиняються охочі дізнатися все про природний спосіб життя, а головне – господарям, яких готовий слухати годинами.

Олексій Юрченко показує мініатюрний будиночок для гостей, який вже незабаром зможе приймати туристів. Зводили диво-дім усім екопоселенням.

– Особливість його – це форма яйця і, звісно, лише природні матеріали: глина, солома, полова, – розповідає господар. – Тут буде встановлена спеціальна пічка. Вона обігріватиме лаву, на якій і спатимуть гості.

Олексій впевнений – у такому домі кожен зможе набратися позитиву. А от для того, щоб позбавляти прибулих з великих міст від стресу планує звести на території садиби… підземне житло. Каже, що таким чином сама земля допоможе позбутися негативної енергії.

Господиня Тетяна вражає гостей у інший, гастрономічний спосіб. Для них готує виключно здорову і практично «живу» їжу – салати, каші та паштети з пророщеного зерна, лляні коржики, цільно-зерновий хліб на житній заквасці, солодощі із сухофруктів та насіння… Навіть звичайний український борщ примудряється готувати за особливим рецептом – процес безпосереднього варіння триває лише 15 хвилин. А є в арсеналі господині і взагалі сирий борщ! Його «варить» з буряка, топінамбура, капусти, пророщеного насіння, зелені та спецій.

Тетяна пригощає відваром з Іван-чаю та надзвичайно смачними «зеленими» коктейлями.

– Іван-чай збираємо власноруч, як і всі трави. Ця рослина має надзвичайну дію – надає фізичних сил та енергії, але при цьому і заспокоює, – розповідає Тетяна. – Що ж до коктейлів – то тут маса інгредієнтів – від яблук до корисної зелені, у тому числі чорнобривців.

Навіть цього, здавалося б, досить аби зарядитися враженнями не те що на вихідні – на цілий рік наперед! Однак для своїх гостей Юрченки влаштовують ще й квести, майстер-класи із народних ремесел, сумісні походи за цілющими травами… Щоправда, частіше приїжджі з великих міст прагнуть не розваг, а якомога більше знань та досвіду у плані гармонійного природного життя. Адже приклад Юрченків доводить – жити так не лише можливо, але і дуже здорово! В усіх сенсах…

Так і всередині домуТак і всередині домуНе багато в Україні місць, де можна спробувати подбні стравиНе багато в Україні місць, де можна спробувати подбні стравиГосподиня демонструє незвичайне менюГосподиня демонструє незвичайне менюПривітні господарі садиби “Ясний день”Привітні господарі садиби “Ясний день”Зелений коктейльЗелений коктейль

Теми: Чигирин
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  4. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  5. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  6. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  7. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ