В лісгоспах Черкащини відкрито чотири шкільних лісництва

В лісгоспах Черкащини відкрито чотири шкільних лісництва

Одним із пріоритетних завдань лісівників Черкащини є формування у молодого покоління нового світогляду та високого рівня природничих та екологічних знань. Традиційною та дієвою формою залучення учнівської молоді до охорони та збереження довкілля є шкільні лісництва.

Мета їх створення – плекати у дітей дбайливе ставлення до природи, розширювати і поглиблювати знання у галузі лісівничої науки, формувати практичні уміння та навички ведення роботи у лісовому господарстві. Відчутну роль відіграють такі об’єднання і як осередки профорієнтації, повідомили «Новинам Черкас» у Черкаському обласному управлінны лісового та мисливського господарства.

Цьогоріч на початку вересня за участю керівництва управління, директорів лісгоспів, педагогічних колективів в чотирьох державних лісових господарствах відбулися святкові офіційні відкриття шкільних лісництв – в Канівському, Корсунь-Шевченківському, Лисянському та Черкаському лісгоспах.

Відтепер ці шкільні лісництва матимуть окремі приміщення, де будуть всі умови для проведення лісівничого навчання. Облаштування класів та кабінетів повністю було здійснено за кошти держлісгоспів. Лісівники ж віднині дбатимуть і про створення найкращих умов для проведення навчальних та практичних занять із лісового господарства, організовуватимуть дослідницьку, природоохоронну роботу, будуть наставниками та вчителями юних природолюбів.

В Канівському лісгоспі шкільне лісництво було відкрито на базі Шелепухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, опікуватиметься шкільною молоддю Софіївське лісництво. Лісівники вже встигли провести перше заняття та розповіли про подальші напрямки роботи. Як годиться, на відкриття завітали у гості не з пустими руками. Для потреб шкільного лісництва подарували канцтовари та кольоровий принтер. 

У Корсунь-Шевченківському лісгоспі шкільне лісництво розпочало свою діяльність у Яснозірській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Яскраву святкову програму підготували школярі для почесних гостей та презентували свої досягнення й здобутки в рамках попередньої співпраці з Яснозірським лісництвом. Від лісівників школярі отримали в подарунок телевізор, кольоровий принтер та книги на природничу тематику.

Шкільне лісництво відкрили й на Лисянщині. Учні 7 класу Лисянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, починаючи з цього навчального року, будуть вивчати лісівничу справу та стануть надійними помічниками старших колег. На офіційному відкритті шкільного лісництва, кабінет якого облаштували на базі Лисянського лісництва, були присутні керівництво лісгоспу та райдержадміністрації. До свята школярі отримали подарунки та ознайомилися з веденням господарювання в Лисянському лісництві.

З’явилися відтепер юні колеги-лісівники і в Черкаському лісгоспі. Навчатися в шкільному лісництві висловили бажання школярі Геронимівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Окремий кабінет для проведення занять організували в Дахнівському лісництві силами лісівників. Перший відкритий урок відбувся в теплій та щирій атмосфері, яку доповнювало святкове музичне оформлення. А щоб навчання відбувалося в сучасних умовах, лісівники презентували дітям ноутбук та фотоапарат.

Начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко подякував усім, хто був причетний до створення шкільних лісництв та побажав учням успіхів, цікавих нових знань, досягнень у пізнанні лісівничої науки.

– Робота зі шкільною молоддю – це важливий напрямок діяльності лісівників Черкащини, – наголосив Олександр Дзюбенко. – Школярі – це найактивніші учасники всіх наших природничих заходів, конкурсів, акцій. Так має бути й надалі. Я впевнений, що в шкільних лісництвах навчатимуться ті учні, які справді мають бажання вивчати природничі дисципліни або ж в майбутньому пов’язати своє життя з лісом чи природоохоронною сферою. А лісівники, в свою чергу, створять всі оптимальні умови для того, щоб підростаюче покоління могло пізнати особливості роботи лісівників – починаючи зі збору та висівання насіння, вирощування саджанців, створення нових лісів, догляду за ними та багато чого іншого й не менш цікавого.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ