Головні проблеми Золотоніського району – розбиті дороги та неякісна питна вода

16 вересня цього року відбулась тридцять шоста сесія Золотоніської районної ради, яку провів голова ради Валерій Саранча16 вересня цього року відбулась тридцять шоста сесія Золотоніської районної ради, яку провів голова ради Валерій Саранча. У роботі пленарного засідання взяли участь голова Золотоніської райдержадміністрації Олександр Лісовий та його перший заступник Володимир Денисенко, керівники відділів і управлінь райдержадміністрації, територіальних органів виконавчої влади, міжрайонний прокурор, керівництво Золотоніського міськвідділу СБУ та УМВС, представники місцевих засобів масової інформації, сільські голови, керівники сільських комунальних підприємств.

Першим питанням депутати заслухали хід виконання рішення районної ради від 31.10.2006 № 5-11/V ,,Районна програма ,,Питна вода Золотоніського району на 2007-2020 роки”, яке озвучила начальник відділу житлово-комунального господарства райдержадміністрації Наталія Рікун. За її словами, сьогодні забезпечення населення Золотоніського району питною водою є одним з головних і найбільш важливих стратегічних завдань, адже за проведеними дослідженнями якість питної води стає важливим фактором ризику для людського здоров’я. У рамках підготовки об’єктів житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років підприємствами району здійснюються планові заходи щодо покращення роботи системи водопостачання та водовідведення.

Під час обговорення питання поряду денного, депутати висловили обурення щодо якості питної води не тільки в окремих селах, а й в цілому на території всього району. Для надання інформації щодо якості води в джерелах централізованого та децентралізованого водопостачання було запрошено начальника Золотоніського міжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області Володимира Карпенка. Головний державний санітарний лікар Золотоніського, Чорнобаївського та Драбівського районів розповів присутнім про проведенні дослідження якості питної води на території сіл Хвильово-Сорочин, Чапаєвка та інших населених пунктів. За результатами обговорення, головою районної ради Валерієм Саранчою та депутатом районної ради Юрієм Пономаренком було запропоновано райдержадміністрації у термін до 1 жовтня 2015 року з метою проведення моніторингу і дослідження запасів питної води на території району розробити та подати на розгляд районної ради проект змін до районної програми ,,Питна вода Золотоніського району на 2007-2020 роки”, передбачивши у ньому фінансове забезпечення зазначених заходів, та створити на базі однієї з сільських шкіл пункт очищення питної води.

Про проведення ремонту та утримання автомобільних доріг на території Золотоніського району депутатський корпус проінформував перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Денисенко. У своєму виступі Володимир Миколайович відзначив, що у зв’язку з недостатнім фінансуванням більше 70% доріг району мають незадовільний технічний стан і є непридатними для проїзду автотранспорту. За його словами, на сьогодні потребують негайного ремонту автомобільні дороги загальною протяжністю 157 км. Співдоповідачем з даного питання порядку денного був начальник філії ,,Золотоніський райавтодор” ДП ,,Черкаський облавтодор” Віктор Мазко. Віктор Михайлович повідомив присутнім про незадовільний стан утримання автошляхів, зазначивши, що вперше за багато років більшість автомобільних доріг Золотоніщини ,,зустрічають” осінньо-зимовий період непідготовленими до експлуатації.

- Сьогодні сільські ради району мають можливість та бажання спрямувати кошти з місцевих бюджетів на проведення капітальних або поточних ремонтів автомобільних шляхів, у тому числі і автомобільних доріг, що перебувають на обслуговуванні Служби автомобільних доріг у Черкаській області. Але у зв’язку з тим, що Службою за час прийняття відповідних змін у чинному законодавстві не виділено коштів для співфінансування робіт на проведення ремонту доріг загального користування, жодного метра автомобільних доріг державного значення на умовах співфінансування з місцевими бюджетами Службою автомобільних доріг Черкаської області на території району не відремонтовано, - зазначив голова ради.

Тому за ініціативи очільника районної ради та постійних комісій, депутатський корпус схвалив два звернення депутатів Золотоніської районної ради до Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. щодо необхідності розроблення механізму використання коштів місцевих бюджетів для проведення капітального та поточного ремонту доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення та до Служби автомобільних доріг у Черкаській області щодо ремонту і утримання доріг на території Золотоніського району.

Також депутати затвердили зміни до районного бюджету на 2015 рік. До виступу з цього питання було запрошено начальника фінансового управління райдержадміністрації Олену Носенко. Олена Іванівна повідомила присутніх, що озвучені нею зміни виникли у зв’язку з надходженням цільових субвенцій, які надійшли з місцевих бюджетів, необхідністю виділення та перерозподілу коштів для реалізації заходів соціально-економічного розвитку району та запитів головних розпорядників коштів районного бюджету щодо перерозподілу бюджетних призначень.

Також депутатським корпусом було розглянуто внесення змін і доповнень до районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, соціального захисту їх сімей та вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції на 2015 - 2017 роки, питання регулювання земельних відносин, управління об’єктами комунальної власності, продовження терміну дії тарифів на послуги з теплопостачання та погодження призначення керівника навчально-виховного комплексу.

На завершення своєї роботи, депутати підтримали запит свого колеги Анатолія Марченка. Під час його озвучення, Анатолій Васильович зазначив, що вже не один рік в адміністративних межах Чапаєвської сільської ради жоден житель села, місцеві фермери не мають можливості отримати відповідно до вимог чинного законодавства в оренду земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, хоча жителі інших регіонів України отримують дані ділянки без проблем. На його думку, основною проблемою щодо неможливості отримання права оренди цих земель місцевими мешканцями є непрозора робота Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

За результатами своєї роботи депутати ухвалили рішення з всіх питань, які вносились до порядку денного.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ