На Смілянщині активно діє Центр допомоги учасникам АТО

учасники АТО

У кінці жовтня цього року розпорядженням Смілянської райдержадміністрації утворено Центр допомоги учасникам антитерористичної операції. З метою координації діяльності між членами центру та налагодження взаємодії із обласним центром допомоги учасникам АТО в районі відбулася зустріч за круглим столом представників обласного, районного та міського центрів допомоги учасникам АТО, яку провів голова райдержадміністрації Андрій Колесник.

У засіданні взяли участь координатори обласного Центру допомоги учасникам АТО Альона Каїрцева та Борис Рєзнік.

– Центр створено для вирішення питань мобілізованих і демобілізованих учасників АТО. Головна наша мета – об’єднати зусилля органів влади, громадських організацій для вирішення проблем учасників АТО, – наголосив голова РДА Андрій Колесник.

Передбачено, що в Центрі допомагатимуть вирішувати соціальні, юридичні, медичні питання та багато інших. Тому до роботи залучено представників освіти, охорони здоров’я, зайнятості, соціального захисту, спеціалісти у сфері архітектури, земельних відносин. Про свою роботу у цих напрямках розповіли учасники зібрання.

– Новостворений Центр допомоги займається вирішенням питань реабілітації бійців, їх соціального захисту, питанням їх медичного забезпечення, виділення земельних ділянок тощо. Це справа національного масштабу, тому питання захисту бійців знаходиться на особистому контролі у Президента України, – акцентувала співголова Центру, заступник голови райдержадміністрації Людмила Абрамова.

Роботу щодо допомоги учасникам АТО на Смілянщині налагоджено, наголошують члени Центру. За короткий термін роботи районного центру зроблено вже чимало. Зокрема, для відвідувачів Центру розроблено спеціальний інформаційний буклет. Він містить всю необхідну інформацію та контактні дані.

– На обліку в управліннях соціального захисту в районі перебуває 93 демобілізованих учасника бойових дій, – зазначає начальник управління соціального захисту райдержадміністрації В’ячеслав Лісовий. – З них: 22 сім’ям району надаються пільги на користування електроенергією, 3 учасників бойових дій району забезпечені санаторно-курортним лікуванням.

Учасникам АТО надається медична допомога за місцем проживання. Невідкладна медична  допомога надається безкоштовно. Учасники АТО, які мають статус учасника бойових дій, забезпечуються відповідними лікарськими засобами безкоштовно.

Голова райдержадміністрації Андрій Колесник наголосив на тому, що кількість видатків на забезпечення учасників АТО безкоштовними ліками потребує збільшення, для чого робиться все необхідне.

На обліку у центрі зайнятості перебуває 23 безробітних АТОвці, 3 з них вже працевлаштовано. Працівниками центру зайнятості проводиться робота щодо перекваліфікації, перепрофілювання навчання учасників АТО для можливості подальшого працевлаштування.

Як повідомила головний спеціаліст відділу освіти Смілянської райдержадміністрації Тетяна Бульченко, в загальноосвітніх навчальних закладах перебуває 82 дитини із сімей членів АТО та 16 – в дошкільних навчальних закладах. Нещодавно при Тернівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відкрито сучасну кімнату-музей про тих, хто загинув під час антитерористичної операції. Завдяки волонтерам у музейній кімнаті зібрано унікальні експонати зброї та обмундирування. В рамках районної програми «Турбота» діти із сімей учасників АТО забезпечуються безкоштовно гарячим сніданком. Також з цими дітками та їх сім’ями працюють психологи.

За словами начальника управління Держземагенства у Смілянському районі Романа Дорошенка, до них звернулось 46 учасників АТО з метою отримати землю для ведення особистого селянського господарства. 38 з них отримали дозвіл на виготовлення документації, а 14 – вже одержали свідоцтво на отримання земельних ділянок, площа яких становить близько 2 га.

 

Теми: Сміла
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ