В області через пічне опалення виникло 8 пожеж на яких загинуло дві особи (відео)

пожежа

4 січня, о 09:52 до канівських рятувальників від чергового МВС надійшло повідомлення про загибель чоловіка у селі Копіювате, Канівського району. Першим дим, що виходив з-під покрівлі будинку виявив сусід. Увійшовши до будинку, чоловік в одній із кімнат виявив тіло господаря, а поряд з ним на печі знаходився тліючий матрац. Ще до прибуття чергового караулу канівської пожежно-рятувальної частини чоловік загасив тліючий матрац, тому розповсюдження пожежі не було.

О 21:00, на пункт зв’язку Жашківської пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу в селі Тенівка, Жашківського району. Займання виявив родич господарки, який того вечора приїхав навідати бабусю. Як з`ясувалося, у житловому будинку на вулиці Ватутіна загорілися домашні речі. Ще до прибуття на місце події пожежно-рятувального підрозділу вогонь швидко поширився та знищив покрівлю та перекриття будинку. На ліквідацію займання оперативно прибули рятувальники Жашківської пожежно-рятувальної частини, які локалізували та ліквідували пожежу. Під час проведення розвідки в одній із задимлених кімнат бійці ДСНС виявили бездиханне тіло 87-річної господарки.

Цього ж дня, вночі в місті Тальне виникло загорання в горищному приміщенні житловому будинку по провулку Ватутіна. Рятувальники 13-ї Державної пожежно-рятувальної частини, які оперативно прибули на місце події впродовж 30 хвилин ліквідували пожежу, а також запобігли подальшому розповсюдженню вогню.

Аналогічна пожежа виникла в селі Романівка, Тальнівського району. Ще до прибуття вогнеборців вогонь знищив перекриття будинку, що на вулиці Штурхаля на площі 25 м.кв.

Вранці, в селі Вергуни, Черкаського району виникла пожежа у кухні надвірної споруди на вулиці Лесі Українки. У результаті пожежі вогнем знищено холодильник «Дніпро», телевізор «Орізон» та бойлер «Горенія». На ліквідацію займання оперативно прибули рятувальники 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини та місцевої пожежної команди із села Леськи, які спільними зусиллями о 08:30 ліквідували пожежу.

Цього ж дня, на пункт зв’язку Шполянської пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку на вулиці Парковій у селі Мар`янівка, Шполянського району. Шполянським рятувальникам та місцевій пожежній команді знадобилося 20 хвилин аби повністю ліквідувати загорання.

Згодом, черкаські рятувальники ліквідували аналогічні пожежі в місті Черкаси та в селі Білозір`я, Черкаського району. Рятувальники, які за викликом оперативно прибули на місце події швидко впоралися з вогнем.

Ще одна пожежа житлового будинку сталася в селі Великі Канівці, Чорнобаївського району. Рятувальники Чорнобаївської пожежно-рятувальної частини та місцевої пожежної команди села Великі Канівці за лічені хвилини ліквідували загорання.

Вночі, в селі Орловець, Городищенського району виникла пожежа на горищному приміщенні житлового будинку на вулиці Шипиленка. Ще до прибуття рятувальників вогонь знищив покрівлю на площі 15 м.кв. та стіну на площі 5 м.кв. Городищенським вогнеборцям знадобилося близько години аби повністю ліквідувати займання.

Як з`ясувалося під час попередньої перевірки, причиною пожеж у всіх випадках стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

З початку року в області через несправність пічного опалення сталося 24 пожежі, під час яких загинули 2 людини.

В зв’язку з цим У зв’язку з цим Управління звертається до громадян з проханням дотримуватись вимог правил користування пічним опаленням, та нагадує основні заходи безпеки при використанні печей,

Забороняється:

  • розпалювати опалювальні печі легкозаймистими та горючими рідинами;
  • залишати печі, в яких горить вогонь, без нагляду;
  • доручати розпалювати печі та нагляд за ними дітям;
  • розташовувати меблі, шафи та інше обладнання біля печей, відстань має становити не менше 0,7 м, а від топкових отворів – не менше 1,25 м;
  • проводити топлення печей дровами довжина яких перевищує розміри топника;
  • сушити та зберігати на поверхні нагрівання опалювальних печей горючі предмети;
  • використовувати для обігріву несправні та не відремонтовані опалювальні печі;
  • категорично забороняється закривати піддувало опалювальної печі, коли там ще горить вугілля або є жар - це може призвести до отруєння чадним газом;
  • влаштовувати в якості димової труби металеві та азбестові труби;
  • виносити та викидати гаряче вугілля ближче 15 метрів від будівель.

В опалювальний сезон не забувайте очищати димарі від сажі хоча б один раз на три місяці.

Не залишайте без нагляду затоплену піч чи плиту. Не залишайте малих дітей біля затопленої печі без нагляду дорослих. Палаючого вуглика, а інколи й іскри досить для того щоб скоїлося велике лихо. Зігрівайтеся безпечно! Адже від дотримання елементарних правил залежить безпека вашого життя!

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ