Чому Кремль повинен боятися рельсотрону

Компанія DARPA вийшла на фінішну пряму в розробці важкої електромагнітної гармати, що працює за принципом рельсотрону. Повідомляється, що електромагнітна гармата буде застосовуватися для знищення повітряних, надводних і наземних цілей при порівняно невеликій вартості експлуатації зброї.

Компанія DARPA вийшла на фінішну пряму в розробці важкої електромагнітної гармати, що працює за принципом рельсотрону. Повідомляється, що електромагнітна гармата буде застосовуватися для знищення повітряних, надводних і наземних цілей при порівняно невеликій вартості експлуатації зброї.

Та й взагалі - війни середини XXI століття триватимуть не більше декількох годин, максимум днів, пише Віктор Шевчук для Русского еврея.

За наявною інформацією, даний проект обійшовся Пентагону в 800 мільйонів доларів. У роботі над ним брали участь компанії BAE Systems і General Atomics. В даний час повним ходом ведуться роботи по впровадженню потужної енергоустановки, яка може використовуватися для запуску з борту корабля багатоцільових снарядів на відстань до 200 км.

Ще більш футуристичний проект знаходиться на стадії проектування. Рельсотрон-2 це досить потужне 457-мм гармата компанії BAE Systems. При цьому снаряд, випущений з такого знаряддя, має дуже високу швидкість польоту. На виході зі ствола швидкість снаряда в багато разів перевищує показники звичайних артилерійських боєприпасів і може досягати 3-4 км / сек і пролітати дистанцію до 400 км. Повідомляється, що електромагнітна гармата буде застосовуватися для знищення повітряних, надводних і наземних цілей при порівняно невеликій вартості експлуатації зброї. Одна в корабельному варіанті, друга в наземному. Причому мета розміщення таких наземних нетранспортуємих комплексів не оголошується, хоча при найближчому розгляді цілком зрозуміла.

Якщо розглянути в цілому плани переозброєння армії США на 2020-2030 рік, загальна картина вимальовується у вигляді принципово нової "тріади стримування", яка переважно використовує неядерні засоби. Це ешелонована ПРО, морські роботи-мисливці і гіперзвукові / суборбітальні безпілотні ударні боєприпаси, які можуть не тільки досягти будь-якої цілі на поверхні планети за 20 хвилин, але використовувати баражування і перенацілювання в разі потреби.

В рамках першого компонента - ешелонованої системи ПРО буде застосовуватися і рельсотрон. Справа в тому, що американські розробники змогли виконати майже нездійсненне завдання - боєприпаси американського рельсотрону будуть керованими і вони зможуть потрапляти не лише по кораблях в океані, а й збивати повітряні цілі, а завдяки високим динамічним показникам, також, атакувати балістичні ракети і боєголовки ракет. В системі ешелонованої ПРО рельсотронам відводиться останній оборонний бастіон - повітряний простір на територією США. Більш показово пояснити роботу такої системи на конкретному прикладі.

Отже, припустимо теоретично, що на територію округу Вашингтон націлене близько 100 боєголовок ракет. Для того, щоб відбити атаку за допомогою класичної ПРО, в цьому випадку, буде потрібно запуск протягом 10 хвилин відповідно 100 протиракет ближнього атмосферного ешелону і 100 заатмосферного. Це 200 пускових установок. У той же час практично рівна за вартістю позиція рельсотрону зможе викинути в простір не менше 60 самонавідних снарядів. Відповідно для надійного захисту Вашингтону досить 4-5 позицій електромагнітних гармат, замість 200 позицій протиракет. Економія? Так - більше того, у важкому виконанні двоступеневий самонавідний снаряд зможе виконати суборбітальний політ і нанести удар за океан. Це буде точковий неядерний удар, метою якого можуть бути стаціонарні військові та промислові об'єкти на території ймовірного противника. 100 рельсотронів - 6 000 цілей на території супротивника за 10-15 хвилин. 100 рельсотронів - до 3 000 перехоплених об'єктів в атмосфері за 10-15 хвилин. При цьому потрібно розуміти, що перший ешелон, це ПРО в Європі і Азії, другий ешелон - ПРО корабельного базування.

Цей елемент працює на тлі двох інших компонентів "Тріади стримування ХХI" - суборбітальних ударних систем і морських роботів-мисливців за підводними човнами і кораблями противника. Вся система управляється в режимі реального часу. Наприклад, робот-мисливець повинен постійно висіти на хвості у ядерного підводного човна і знищити його протягом декількох хвилин після отримання команди. Суборбітальний ударний безпілотник після отримання команди повинен протягом 20 хвилин знищити рухливий ґрунтовий комплекс з ядерною ракетою типу "Тополь-М" або залізничну МБР типу "Молодець".

Сама доктрина буде мабуть повністю реалізована до 2025-2030 року. Ось чому Кремль і Пекін повинні боятися рельсотрону. І треба зауважити, що США технологічно пішли вперед на 30 років в цих технологіях, тобто стали вже по суті недосяжні.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ