200 черкащан вчились залучати ресурси на суспільно корисні проекти

30 листопада в Черкасах відбувся Обласний форум інститутів громадянського суспільства “ГРАНТуємо ЗМІНИ 2.0”, що був спільною ініціативою Департаменту регіонального розвитку, управління культури та взаємозв'язків із громадськістю Черкаської ОДА та громадських організацій Черкаської області.

Як інформують Новини Черкас, загалом участь взяли понад 200 учасників, серед яких були активні студенти, викладачі, активісти, небайдужі жителі міста та сіл області, які можуть бути рушіями позитивних змін в своїх громадах, представники різних громадських організацій та ініціатив.

Розпочався Форум ярмарком проектів неурядових організацій та ініціатив, де учасники мали змогу познайомитися з громадською діяльністю в різних сферах, неформально поспілкуватися та знайти однодумців чи партнерів для реалізації своїх ідей. Екологія, допомога дітям та людям похилого віку, неформальна освіта, розвиток громад, громадське телебачення, соціальне підприємництво… – діапазон представлених на ярмарку ініціатив вражав.

У наступній частині Форуму виступи спікерів були присвячені підтримці громадських ініціатив, різноманітним можливостям участі в грантових програмах та інших формах підтримки від Черкаської ОДА та міської ради. Зокрема, Тетяна Харенко, заступник голови координаційної ради з питань громадського бюджету Черкаської міської ради, розповіла форумчанам, як працює громадський бюджет і як можна ним скористатись, щоб втілити в життя свій проект для розвитку міста. Представники обласної влади розкрили особливості підготовки заявок на щорічний обласний конкурс проектів для інститутів громадянського суспільства та нюанси державного фінансування громадських ініціатив. Денис Губашов, керівник відділу проектів компанії "Соціальній Консалтинг "Параграф" (м. Київ), поділився власним досвідом та розповів, як співпрацюють громадські організації, бізнес та органи влади за для спільної реалізації соціальних проектів.

На наступній платформі – “Від ідеї - де реалізації” – своїм досвідом реалізації ідей та пошуку для них ресурсів ділилися громадські активісти.

Зокрема, керівник проекту “Картопляне село” в с. Головківка Оксана Починська яскраво продемонструвала, як можна змінити село, скориставшись досвідом сусідньої країни та втіливши в життя польсько-український проект “Школа сільського підприємництва в Україні”.

Поділився секретами пошуку грошей для велорекорду і Сергій Слинько, координатор центру розвитку місцевого самоврядування в Черкаській області, експерт Всеукраїнської ініціативи “Активна Громада”. Емоційна, щира розповідь, показані два відеоролика про велорекорд та “Країна - це ми! Ланцюг добра в дії!” справили неабияке враження на учасників.

Корисною та мотивуючою була презентація успішних історій грантової діяльності мережі “Громадські ініціативи України” від Любові Ропало, члена цієї мережі.

Запалили своїм нестандартним мисленням, філософією активності і подружжя Подолянів - Іван та Дарина, засновники ГО “Промолодь”.

Та найбільше очікували учасники майстер-класів із різних аспектів підготовки проектних заявок на фінансування. Їх модераторами були такі досвідчені громадські діячі як Вікторія Феофілова, голова ГО “Молода Черкащина, Денис Губашов, керівник відділу проектів компанії "Соціальний Консалтинг "Параграф", Тетяна Кавальчук,  координаторка проекту “Київський діалог” в Черкаській області та Любов Ропало, виконавчий директор ГО “Академія стратегічних досліджень”. Майстер-класи  полегшать учасникам підготовку грантових заявок на будь-які конкурси, особливо оформлення найбільш складних моментів - визначення ідеї, проблеми, мети, завдань, критеріїв результативності та успішності, тощо.  

Креативною фішкою форуму стала імпровізована акція збільшення добра. Кожен учасник мав змогу витягнути собі опис доброї справи, яку йому треба зробити найближчим часом. Діапазон доброти був широким - від посмішок незнайомим людям до участі у волонтерських ініціативах.

Наприкінці Форуму організатори пропонували учасникам оцінити власні сили займатись громадською діяльністю. Як виявилося, 93% опитаних форумчан відчувають у собі потенціал і спроможність зробити суспільно корисну справу, що надихає і підсилює віру в можливість суспільних змін.  


Довідково. Співорганізатори Форуму
Форум відбувся завдяки співпраці Департаменту регіонального розвитку,
Управління культури та взаємозв'язків з громадськістю Черкаської ОДА, громадської організації “Молода Черкащина”, проекту “Київський діалог”, громадської ініціативи “Активна громада” ВГО “Інститут Республіка”, громадської організації “Академія стратегічних досліджень”, громадської організації “Промолодь”, громадської організації “Місто на “Че”, Молодіжної організації ВМР “Національний альянс”, громадської організації “Молодь Черкащини ХХІ сторіччя”, Черкаського обласного відділення Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ.
Волонтерську допомогу надавали студенти  Навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького та фотограф Олександр Рибалка.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  2. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  3. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  4. На Черкащині секретар ВЛК сплатить штраф в 10 разів більше, отриманого хабаря
  5. Більше сотні черкащан задекларували доходи у понад мільйон гривень у 2023 році
  6. Юний шахіст із Черкас виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи
  7. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  8. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  9. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  10. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ