У Єрках – футбольний конфлікт

Конфлікт переріс у з’ясування стосунків. Сторони обвинувачували одна одну: влада активістів, що вони піаряться й розхитують ситуацію, щоб розвалити громаду, а активісти владу в нераціональному розподілі бюджетних коштів

Молоді єрківчани виступили із ініціативою організувати у шкільному спортзалі дитячу та дорослу секції з міні-футболу, однак директор школи Валерія Онатій, голова Єрківської громади Леонід Польовий та вчителі фізкультури виступили проти цієї ідеї. Свою позицію вони пояснюють тим, що спортзал зараз - у неналежному стані: сиплеться штукатурка, мокріють стіни, а заняття з футболу тільки пришвидшать руйнування приміщення.

Уже кілька днів у Єрках визрівав конфлікт між представниками влади, директором школи та молоддю, інформують Вісті Черкащини, повідомляють Новини Черкас.

Молоді єрківчани виступили із ініціативою організувати у шкільному спортзалі дитячу та дорослу секції з міні-футболу, однак директор школи Валерія Онатій, голова Єрківської громади Леонід Польовий та вчителі фізкультури виступили проти цієї ідеї. Свою позицію вони пояснюють тим, що спортзал зараз - у неналежному стані: сиплеться штукатурка, мокріють стіни, а заняття з футболу тільки пришвидшать руйнування приміщення.

Роман Цьоменко розповідає: "Я працюю у катеринопільській дитячо-юнацькій спортивній школі, маю восьмеро дітей із Єрок. Чому я не можу займатися з ними у спортзалі єрківської школи, а мушу возити їх у Катеринопіль? Крім того, дорослі теж могли б зібратися на вихідних і пограти у футбол. У мене багато знайомих спортсменів, усі тренуються у шкільних спортзалах – у Таращі, Ватутіному, Білій Церкві, Вікниному, Новоселиці, скрізь, тільки нам не дають. Бояться, що ми зруйнуємо спортзал.

Кажуть: "Грайте у волейбол, баскетбол, теніс, тільки не футбол. А як хочете грати у футбол, то візьміть котла дров’яного, поставте на спортмайданчику і там грайте".

Леонід Польовий зробив активістам екскурсію у спортзал, показав змокрілі, полущені стіни.

"Я не проти того, щоб ви тут займалися, але тільки не футболом, ─ каже Леонід Олексійович. ─ Прийде весна, знайдемо кошти на ремонт, тоді будемо про щось говорити. Зараз коштів на ремонт цього приміщення немає, та й у бюджеті не заплановано. Ми хотіли в цьому році відремонтувати дах та поставити нові вікна у школі, щоб не гуляв вітер і вода на голову не капала. Це, на мій погляд, більш важливо. Але якщо ви дуже хочете спортзал, то доведеться пожертвувати частиною вікон заради ремонту спортзалу. Бюджет не резиновий: або одне, або друге".

Валерія Онатій підтримує голову громади:

"Я страшенно обурена поведінкою молоді в соціальних мережах. Більшість із вас наші учні, а ви там таке пишете, що соромно читати. Пояснюю: за все в школі відповідаю я. А хто буде відповідати за дітей, що тут з вами будуть займатися? Хто відповідатиме за приміщення? За доставку дітей додому? Це так не робиться!"

Конфлікт переріс у з’ясування стосунків. Сторони обвинувачували одна одну: влада активістів, що вони піаряться й розхитують ситуацію, щоб розвалити громаду, а активісти владу в нераціональному розподілі бюджетних коштів. Врешті втрутився керівник Катеринопільського елеватора, депутат обласної ради, представник ВО "Черкащани" Артур Футима.

Вислухавши обидві сторони, він запропонував молоді організувати спортивний клуб або центр, оскільки офіційно в Єрках поки не створено можливості, куди перераховувати тій же владі або спонсорам гроші на розвиток спорту. З іншого боку, Артур Феліксович погодився, що спортзал потребує ремонту, але як вихід із конфліктної ситуації порадив представникам влади придбати захисну сітку і з дозволу директора школи, натягнути її вздовж стін.

Ця сітка відбиватиме м’яч, і він не влучатиме в стіни. Окрім того, Артур Футима нагадав активістам, що коли дорослі можуть збиратися і грати у футбол винятково за домовленостями, то при роботі з дітьми потрібно отримати низку дозволів: від батьків, поліклініки і т. д. Активісти відповіли, що вони це розуміють, і погоджуються.

Польовий та адміністрація школи теж підтримали цю ініціативу. Усі сторони зійшлись на думці, що варто обміркувати наявні суперечності та проблеми, розробити план дій і зустрітися через тиждень для наступного обговорення. Леонід Польовий пообіцяв віднайти кошти на придбання захисної сітки, а Роман Цьоменко – визначитись із керівником спортивного клубу.

Тетяна Івашкевич

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ