Олександр Турченяк: «50 тисяч гривень повинна виділити область для допомоги безпритульним і переселенцям»

переселенціЦі кошти потрібні для допомоги безпритульним хворим черкащанам, яких не приймає жодна лікарня, і переселенцям із АТО, що поневіряються на вокзалах.

- 50 тисяч гривень – у рамках програми «Турбота» - повинна виділити область на вирішення проблеми забезпечення елементарної опіки над людьми, що сьогодні перебувають у найбільшій скруті. Із відповідною заявою до обласної ради звернулась Черкаська благодійна організація ЛЖВ «Від серця до серця», що наразі допомагає цим людям лише на власному ентузіазмі і небайдужості, - констатує депутат Черкаської обласної ради, очільник міської організації «Народного Фронту» Олександр Турченяк. – І наступна сесія обласної ради розглядатиме питання виділення на наступний рік коштів, необхідних для забезпечення роботи соціальних працівників, які опікуються людьми, що опинились на вулиці, розвозять їм їжу, одяг та медикаменти. І я планую добитися, аби ці кошти стали постійною статтею витрат у програмі «Турбота».

- Уже 2 роки поспіль на базі нашої організації діє Центр реінтеграції для безпритульних та осіб, що звільнилися із місць позбавлення волі, - розповідає голова правління ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» Наталя Несват. – Звернувшись до нас, люди, що опинилися в скруті, мають можливість отримати гаряче харчування, ночівлю, елементарну медичну допомогу, одяг, відновити документи, пройти ресоціалізацію і повернутися до нормального життя у суспільстві. За час роботи Центру, ми надали понад 5 тисяч різноманітних послуг. Понад 150 людей тимчасово у нас мешкали, 547 отримали тимчасову реєстрацію і змогли влаштуватись на роботу чи отримати соціальні виплати, з них 442 – це тимчасові переселенці. Але є найпроблемніші випадки, у яких ми намагаємося допомагати поки що власними силами – коли людина опинилася на вулиці, а ще гірше – потребує при цьому постійної опіки та допомоги. Сьогодні на базі центру постійно мешкають 14 таких черкащан. А потребують такої можливості набагато більше. Проте, на жаль, сьогодні ми можемо лише проводити соціальний патронаж – виїжджаючи до таких людей на місця, де вони змушені перебувати, забезпечуючи їх їжею, одягом та ліками. У нас є підопічні, яких не хоче брати жодна лікарня – а людина потребує постійної опіки, бо не може ходити. Є родини переселенців, що мешкають на вокзалі, бо не мають де жити…От сьогодні ми налагоджуємо роботу пункту обігріву – аби більше людей отримало можливість прийти до нас – і отримати гарячу їжу узимку. Маємо для цього поки що лише «буржуйку», до якої потрібні ще труби та дрова…Саме тому ми сьогодні звертаємось по допомогу до області - уже ж-таки, більшість людей, яким ми допомагаємо, саме мешканці регіону. У ідеалі ж, ми бачили б необхідність створення на базі нашої організації соціального гуртожитку, де могли би знайти тимчасовий притулок всі, хто опинився у кризовій життєвій ситуації.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ