Черкаські «айтішники» створюють бізнес

З нагоди відзначення професійного свята комп´ютерника та програміста, Черкаська обласна служба зайнятості зробила добірку життєвих історій колишніх безробітних, які віднайшли себе у цій галузі. Фахівці служби зайнятості у свою чергу сприяють працевлаштуванню безробітних громадян, які прагнуть реалізувати свій власний професійний потенціал у сфері ІТ-технологій.

Черкаські «айтішники» створюють бізнес

Одним із таких прикладів працевлаштування в ІТ-сфері є життєва історія колишнього безробітного зі Шполи Олексія. Чоловік у серпні поточного року звернувся за допомогою у пошуку роботи до фахівців Шполянської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості. До цього Олексій ще у 2009 році закінчив навчання у Східноєвропейському університеті економіки та менеджменту за спеціальністю «Експлуатація системи обробки інформації та прийняття рішень» і «Економіка підприємства». Мав досвід роботи програміста. На цей час за сприяння служби зайнятості Олексій успішно реалізує свої знання та здобутий досвід у Шполянському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2-ліцей».

У зв’язку з поширеною тенденцією до збільшення попиту на послуги з програмного забезпечення, є перспектива вести підприємницьку діяльність в цій галузі. Служба зайнятості підтримує і підприємницькі ініціативи та всіляко сприяє іх реалізації.

Так, наприклад, колишній безробітний з Черкащини Олександр, маючи вищу економічну освіту та досвід роботи інженера, прийняв рішення започаткувати  власну справу і зараз успішно здійснює свою діяльність у сфері надання інформаційних послуг.

Ще одним яскравим прикладом реалізації власної бізнес-ідеї у сфері програмування є історія колишнього безробітного жашківчанина Сергія. Він тривалий час працював інженером з комп'ютерних систем, а після звільнення звернувся до Жашківської районної філії Черкаського ОЦЗ за допомогою у пошуку роботи. Дізнавшись від фахівців про можливість відкриття власної справи за сприяння служби зайнятості, він вирішив спробувати себе у ролі підприємця. Сергій підготував та успішно захистив бізнес-план на тему «Надання послуг по ремонту ПК та установки комп’ютерних програм» і отримав одноразово виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Чоловіка сьогодні знають як досвідченого спеціаліста в сфері інформаційних технологій. До нього в затишний офіс в центрі міста звертається багато представників установ та організацій, а також жителів району  за ремонтом, придбанням комп’ютерної техніки та консультацією з питань інформатизації.

На Христинівщині ініціативним безробітним, який теж вирішив перетворити свою професію у власну справу є Олександр Кравчук. Його бізнес-ідея полягала в ремонті та обслуговуванні комп’ютерної техніки.

Фахівці служби зайнятості також проводять інформаційні семінари  та практичні заняття, спрямовані на оволодіння комп’ютерною грамотністю. Прикладом сприяння служби зайнятості у збагаченні знань безробітних, що стосуються роботи з комп’ютером є організація Уманським міським центром зайнятості навчальних семінарів з основ комп’ютерної грамотності.

«Для кожної сучасної людини комп'ютерна грамотність – це оволодіння мінімальним набором знань і навичок роботи на персональному комп'ютері. Саме швидкість обміну інформацією впливає на ритм діяльності людей, допомагає швидше зорієнтуватися в тому чи іншому питанні, а в сфері зайнятості – значно полегшує пошук роботи», - відзначає директор Уманського міського центру зайнятості Степан Фащевський.

Основам комп’ютерної грамотності навчає провідний інженер з комп’ютерних систем центру зайнятості Сергій Леонтьєв. Він розповідає безробітним як працювати з операційною системою Windows XP, продуктами Microsoft Word, Microsoft Excel, PowerPoint, Outlook і Internet Explorer, водночас слухачі виконують практичні завдання. Учасники таких семінарів залишаються задоволеними результатами навчання та впевнені, що здобуті навички стануть корисними під час працевлаштування.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ