До Конгресу США внесено проект про постачання Україні летальної зброї

Група конгресменів підготувала законопроект про військову допомогу Україні. У документі пропонується виділити на поставку Києву летальних озброєнь, техніки і на підготовку військовослужбовців 1 млрд дол., передає The New York Times.

У розробці законопроекту брали участь члени Палати представників як від Республіканської, так і від Демократичної партії. Закон був представлений республіканцем Адамом Смітом і Меком Торнбері, головою комітету у справах збройних сил Палати представників. У законі йдеться про надання Києву 1 млрд дол. до вересня 2017 року.

Ці кошти, про які йдеться в документі, мають піти на постачання Україні летальної зброї, військової техніки, спорядження. Йдеться, зокрема, про постачання протитанкових систем і радарів для виявлення ракетної загрози. Крім того, частину коштів планується витратити на підготовку українських військових.

Коментуючи ініціативу, Сміт відзначив, що "схоже, Росія вирішила повернутися до холодної війни". Представник Сміта зазначив, що внесення цього законопроекту зараз має допомогти спробам Німеччини і Франції домогтися врегулювання в Україні.

9 лютого президент США Барак Обама після переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель заявив, що поки не прийняв рішення про постачання летальних озброєнь в Україні. Американський лідер відзначив, що США підуть на такий крок, якщо дипломатичні зусилля проваляться.

Обама також вказав на те, що США і Європа вдадуться до "відповідних заходів" відносно Росії у випадку, якщо переговори по Україні 11 лютого, які заплановані в Мінську, не увінчаються успіхом.

За інформацією агентства Bloomberg, за поставку летальних озброєнь в Україну виступають віце-президент Джо Байден і держсекретар Джон Керрі. Прихильниками військової допомоги Києву є також багато впливових конгресмени, як республіканці, так і демократи. Крім того, за відправку озброєнь в Україну виступає Пентагон.

Проти відправки летальної зброї Україні вже висловилася канцлер Німеччини Ангела Меркель. 7 лютого, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, вона заявила, що не вважає, що поставка додаткових озброєнь в Україні дозволить припинити конфлікт. За цю позицію канцлера розкритикував один з головних прихильників поставок зброї в Україну, сенатор-республіканець Джон Маккейн.

У грудні 2014 року Обама підписав т.зв. "Акт на підтримку свободи України", який надає президенту право вводити нові санкції відносно Росії, а також надавати військову допомогу Україні. При цьому влада США неодноразово підкреслювала, що документ не передбачає негайного початку поставок летального озброєння в Україні, однак дозволяє президенту зробити це у випадку необхідності.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ