Торік тисячі родин на території області отримали допомогу від центрів соціальних служб

Директори центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що на Черкащині, обговорили результати своєї діяльності під час підсумкової ради.

– Ось вже протягом року ви працюєте в непростих умовах, – зазначив на початку заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, – проте, не зважаючи на складнощі, відповідально виконуєте свою роботу. Заступник подякував присутнім за те, що вкладають в неї максимум зусиль, зокрема й під час роботи з переселенцями, родинами учасників АТО. Він також зауважив, що нині вже розроблений проект Стратегії розвитку Черкащини-2020. Уперше він створений не владою для влади, а громадою для влади. У програмі є 4 стратегічні напрямки, серед яких і соціальний.

Про підсумки роботи доповіла заступник директора обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Людмила Березовська. Так, протягом останнього року на Черкащині було виявлено 4220 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, здійснено 18,5 тисяч соціальних інспектувань, відвідано більше 12 тисяч сімей. За результатами аналізу потреб на обліку центрів перебували майже 11 000 сімей та 4000 осіб у складних життєвих обставинах. Усі вони охоплені соціальною роботою.

За підсумками року надано допомогу стосовно вирішення та покращення житлово-побутових проблем 2,5 тисяч родин та майже 1000 осіб, задоволено майже 450 клопотань центрів щодо працевлаштування, 400 – щодо влаштування на навчання, попереджено соціальне сирітство у 127 родинах та ін.

– У зв’язку з подіями в країні, актуальним є новий напрямок діяльності центрів соціальних служб – надання соціальних послуг сім’ям вимушених переселенців, постраждалим під час Революції Гідності та в зоні АТО, їхнім родинам, – говорить заступник директора. – Такою роботою охоплено 671 сім’ю з внутрішньо-переміщених осіб та 144 особи цієї категорії. Спеціалістам центрів вдалося вирішити проблемні питання близько 80 % сімей, для решти – вирішуються.

Окрім того, працівниками центрів соціальних служб відвідано 243 сім’ї учасників АТО. Членам цих родин надано психологічну допомогу, сприяння в отриманні гуманітарної та грошової допомоги тощо. Також центри спільно з організаціями-партнерами підтримали 5 сімей загиблих під час Революції Гідності.

У ході засідання учасники говорили і про роботу з дітьми-сиротами, запобігання ранньому соціальному сирітству, функціонування соціальних закладів, перспективи роботи на 2015 рік та ін.

Проте варто зауважити, що нині гостро стоїть питання про кадрове забезпечення центрів. За словами учасників зібрання, подальше зменшення кількості працівників призведе до того, що поза увагою фахівців залишиться велика кількість соціально незахищених категорій населення. Тож, на їхню думку, це питання потребує вирішення.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ