Комісія міськвиконкому незабаром збереться знову, аби визначити, що робити з ТОВ «МІРЦ»

спеціальна комісія міськвиконкому

Питання взаєморозрахунків між комунальними підприємствами міста та ТОВ «МІРЦ» розглянули днями члени спеціальної комісії міськвиконкому, створеній з цього приводу за рішенням сесії міськради.

У роботі комісії взяли участь: секретар міської ради Олександр Радуцький, заступники міського голови Тарас Хвиль та Юрій Гончаров, депутати, керівники департаментів, а також директори комунальних підприємств та ТОВ «МІРЦ».

За словами головуючого на засіданні Олександра Радуцького, завданням комісії є вивчення існуючої ситуації з наданням послуг щодо друкування та рознесення платіжок населенню «за комуналку» ТОВ «МІРЦ». А також розмір оплати за ці послуги з боку комунальних підприємств міста. За можливості, комісія має проаналізувати інші варіанти з надання аналогічних послуг подібними підприємствами, можливо, навіть на базі існуючих КП.

– Комунальні підприємства щороку сплачують ТОВ «МІРЦ» значні кошти: кожен СУБ – близько пів мільйона гривень, «Черкаситеплокомуненерго» – майже мільйон, аналогічна ситуація й по іншим КП. Якби наші КП могли самостійно виконувати послуги з друку та рознесення платіжок населенню, то вони б могли зекономити кошти, направивши їх на ремонти житлового фонду, закупівлю обладнання тощо, – відзначив Олександр Романович.

Виступаючи перед присутніми, директор ТОВ «Міський інформаційно-розрахунковий центр» Олег Ліходькін розповів, що очолюване ним підприємство є розробником і власником комплексу програмних засобів, займаючись адмініструванням, нарахуванням і обліком комунальних платежів. А також забезпечує інформаційну взаємодію підприємств і населення при сплаті платежів та оформленні пільг та субсидій.

Водночас Олег Ліходькін спростував інформацію щодо завищеної вартості за надані ТОВ «МІРЦ» послуги, наголосивши, що в них одні з найнижчих тарифів в Україні.

Тоді як підприємство несе чималі витрати на закупівлю і оновлення дороговартісного серверного обладнання; друк квитанцій на оплату (на тепло, квартплату, гарячу воду, вивезення сміття) та їх рознесення, оплату роботи програмістів, сплата податків, ремонт техніки, оренда приміщень, тощо.

– Наше підприємство отримує від 0,5 до 1,2% від суми оплачених коштів за комунальні послуги. Але ми від початку і до сьогоднішнього дня виконуємо роботи за найнижчими в Україні тарифами, які інших містах складають від 1,5 до 3,5 % від суми нарахувань. Ми ж за весь час існування не змінили свій відсоток, не зважаючи на кризові явища, інфляцію, зростання цін. Більш того, безготівкові оплати через інтернет, термінали самообслуговування, зарплатні проекти обслуговуються нами безкоштовно. До того ж використання цих технологій зменшує витрати підприємств на банківське обслуговування, адже за приймання платежів через каси комунальники сплачують від 1 до 1,6 відсотка. Безготівкові ж платежі найдешевші. Частина їх взагалі безкоштовна, а частина коштує 0,5%, – пояснив Олег Олексійович.

Під час обговорення члени комісії вирішили надіслати інформаційні запити КП з таких питань:

– З якого року комунальні підприємства укладали договори з ТОВ «МІРЦ»;

– Яку суму щорічно сплачує КП за послуги ТОВ «МІРЦ»;

– Скільки грошей закладено у фінансовому плані на 2015 рік на оплату зазначених послуг;

– Чи є можливість комунальному підприємству самостійно надавати послуги з друкування та рознесення платіжок, зокрема, за рахунок ресурсів абонвідділу.

Після отримання офіційних відповідей від КП, члени комісії зберуться знову, аби проаналізувати існуючу ситуацію та, знайти альтернативні шляхи вирішення цього питання.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ