Думка експертів та громадськості щодо забудови скверу за драмтеатром у Черкасах

Громадський активіст Микола Макуха:

– Я розумію: якщо виділяється земля під конкретну ціль, то ця ціль має бути досягнута. А зміна призначення забудови - це не зовсім коректно, і, я вважаю, це не правильно. Такі приклади налаштовують громаду проти бізнесу, а бізнес – проти громади. Бізнес має будувати те, що він пообіцяв, коли брав ділянку.

Ярослав Лавров, адміністратор спільноти «Місто на Че»:

– Ідеально, як на мене, зробить там підземний паркінг. Тому що паркування в центрі міста це – жахлива проблема. А зверху все-таки облаштувати сквер і, можливо, якусь будівлю. Житлова чи яка – не так важливо, головне, щоб вона не закривала будівлю театру. На мій погляд, думка громади більш важлива, ніж приватні інтереси. Якщо я в себе на подвір’ї почну зводити якусь «пізанську башню», вважаю, це не припустиме. Так само і власник ділянки він повинен враховувати думку громади, адже він живе у цьому місті. Не потрібно «вбивати» архітектурну площу в центрі міста, де, як ми всі знаємо, низька забудова. Якщо буде «свічка» у сквері за драмтеатром, то це стане «архітектурним монстром» центральної частини Черкас.

Анатолій Волошин, голова Обласного фонду культури:

– Якщо ми йдемо в Європу, то хто був в Європі, Польщі, вони практично всі – як вкраплені сквери в місто. Десятки скверів по місту, як міні-парки. І це найкраща зона відпочинку для жителів цих міст. У нас і так місто в хімії, а сквер – тут і говорить нема чого. Якщо є хоч якась можливість його відвоювати, його треба забирати назад.

Борис Юхно, журналіст:

– Доречно там звести підземний паркінг, а вгорі – на рівній поверхні – сквер. Референдум для цього точно не потрібно проводити, бо це щось глобальне. Але думку містян потрібно обов’язково враховувати в цій ситуації. Тому що це будується не спальний район, це – центр міста. Ця будівля буде тут стояти довгі роки. На її фоні навіть драмтеатр губиться.

В тему:

Сергій Одарич: «У 2007 році забудовник чітко знав, що він будуватиме»
Що планувалось збудувати на земельній ділянці у сквері за драмтеатром в Черкасах сьогодні розповів на містобудівній архітектурній  раді міський голова Сергій Одарич, продемонструвавши присутнім у залі відповідний  пакет документів:
– Це – містобудівне обґрунтування від 19 березня 2007 року, яке  було підписане  директором ПП «Бізнес-гранд» Холодним. Тут враховані усі вимоги, які брав на себе забудовник. І він чітко знав, що він будуватиме, – наголосив Сергій Олегович.
Зокрема,  розповів, що у цих документах чітко вказана загальна площа території , що складає 4970 квадратних метри, з яких 2 тисяч відводиться під реконструкцію скверу. Також документально засвідчена висота забудови  – 25 метрів. Це – на рівні 6 поверхів, і ця забудова не повинна була перевищувати будівлю Драмтеатру. Також ПП «Бізнес-гранд»  взяв на себе зобов’язання розмістити  забудову  виключно по вул. Гоголя, а на решті ділянки розмітити сквер і пам’ятник Данилу Нарбуту.
– Наголошу, що тільки тоді, коли усі документи з оформлення містобудівного обґрунтування були готові, надавалась земельна ділянка, – відзначив міський голова.
Зі свого боку власник цієї  земельної ділянки  Андрій Бородай (який очолює компанію «Фонтан-сіті», що у 2007 році згідно з проектом на площі за драмтеатром мала збудувати  торгівельний центр та сквер площею 2000 кв. м ) акцентував:
– На мою думку, потрібно шукати варіанти і давати можливість забудовникам працювати у Черкасах, будуючи доступне житло для черкасців, – наголосив Андрій Бородай.
Водночас додав, що земельна ділянка за драмтеатром – ними офіційно викуплена, за що до міського бюджету надійшло півтора мільйона гривень, та підписаний  відповідний договір.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  2. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  7. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  8. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ