У Черкасах запрацювала інтерактивна платформа «Відкрите місто»

На офіційному веб-порталі міської ради запрацював новий сервіс – інтерактивна платформа «Відкрите місто». Завдяки ній усі небайдужі містяни можуть ініціювати вирішення важливої для Черкас проблеми, звернувшись до відповідального за прийняття рішення посадовця. Платформа дозволяє описати проблему, відмітити її на карті та сформувати електронний запит. Більше того – вона передбачає можливість перевірити, у якому статусі знаходиться цей запит: прийнятий до розгляду, вирішений чи не вирішений (з позначенням причини).

– На початку листопада міська влада Черкас підписала «Меморандум взаєморозуміння про співпрацю в рамках реалізації спільного проекту «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади» у м. Черкаси», – розповів під час презентації проекту заступник міського голови Черкас Юрій Гончаров. – Проте його підписання стало лише першим кроком до впровадження цього проекту. Виконавчий комітет міської ради затвердив Порядок роботи з платформою, ми спільно з «Опорою» провели низку навчань, відповідальні працівники департаментів зареєструвалися для роботи у системі.

За його словами, на конкурс щодо впровадження цієї платформи було подано 32 заявки від різних міст України. Утім, Черкаси стало одним із чотирьох міст, яке було відібрано для практичної участі в проекті.

– Це свідчить про високий ступінь відкритості влади і готовність працювати в спільних із громадськими організаціями проектах, – акцентував Юрій Андрійович. – Завдяки платформі «Відкрите місто» жителі зможуть оперативно, із наданням фото та відеоматеріалів, повідомляти владі про проблеми вуличної інфраструктури та отримувати зворотній зв’язок щодо роботи над їх вирішенням.

Для реалізації цього проекту не будуть залучатися бюджетні кошти, комунікаційна платформа впроваджується за фінансової підтримки Фонду «Східна Європа».

Як розповів у свою чергу на презентації координатор проекту «Відкрите місто», представник громадської організації «Опора» Микола Макуха, над втіленням цієї інтерактивної платформи в життя працювали від листопада цього року. Так, після підписання меморандуму була створена робоча група, яка міркувала над законними підставами дії цього сервісу.

– Ми досягли за цей час розуміння з департаментами, – наголосив він. – За цей період було проведено, щонайменше, три семінари, майже 20 індивідуальних зустрічей із керівниками й працівниками різних управлінь, комунальних підприємств. Натепер на платформі вже зареєстровані 19 представників влади (4 управління, 5 відділів, 8 комунальних підприємств та 2 приватні підприємства «Черкасиліфт» ті «Хімволокно») та дві громадські організації. Будь-яка організація, яка хоч і не виконує владні повноваження, але ставить собі завдання покращити інфраструктуру міста, може зареєструватися на платформі й отримувати ті чи інші повідомлення.

Він наголосив, що ця платформа – інструмент, який дає можливість дізнатися про проблеми міста.

– Деякі речі з цього проекту в Черкасах вже були втілені практично, наприклад, робота оперативної служби 1505 , але все ж цій роботі бракувало комплексності. Перевага цієї системи в тому, що ту чи іншу проблему можна відмітити на карті, сфотографувати, аби майстер, який виїжджатиме на місце, – бачив, що трапилося, – розповів Микола Макуха.

На сьогодні можливість використання можливостей проекту «Відкрите місто» мають уже 16 міст України.

– Це нова форма роботи для деяких наших працівників, так само для мешканців. На початковому етапі роботи ми не виключаємо певних проблем у роботі з системою. Тож просимо всіх містян поставитися до цього з порозумінням, – зауважив Юрій Гончаров. – Проте ми налаштовані на ефективну і оперативну співпрацю у вирішенні проблем міської інфраструктури за допомогою сучасної платформи «Відкрите місто».

інтерактивна платформа «Відкрите місто»

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Систему електронних консультацій запровадили - плюс, але порушники продовжують коїти злочини в місті та не зважати на миттєві повідомлення громадян і громадських організацій - ВЕЛИЧЕЗНИЙ МІНУС. Згадується приказка: "А кішка слухає та їсть", коли працівники МВК повідомляють, що заходи вжиті, а в цей же час (навіть на очах у міліції після виклику на прибудинкову територію будинку № 18 по вул. Героїв Сталінграда, де несанкціоновано щодня рили траншеї, прокладали інженерні мережі, встановлювати новий водопровідний колодязь біля граючих у футбол дітлахів, 13.05.2015 р. та протягом 12-15.05.2015 р. щодня)повним ходом йшли будівельні роботи. Представник від комунальних служб Черкаського МВК (ім'я - Олександр, його № тел. був наданий міліції для безпосереднього спілкування під час здійснення неправомірних дій,- лише повідомив, що порушникам виписаний штраф). Лише завдяки втручанню громади та міліції почали засипати ями, які наступного дня (14.05) з 8-00 год. знову розрили та проклали труби. І це вирішення нагальних питань?! Створюється враження, що усі наміри бути ближче до народу лише для того, щоб поставити чергову "галочку" про "європейськість" щодо методів керівництва містом. Це ж саме відбувається й в інших місцях міста, включаючи рекреаційні території, парки, сквери. Якщо влада не може дізнатися про забудовника, то на що може сподіватися звичайний мешканець, наприклад, багатоповерхівки?!! К.е.н., доц., голова Правління ГО "КолоОбіг" Світлана Станіславівна Бєляєва
17 мая 2015 15:34
Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ