Менше працювати - добре чи погано?

Лише кілька років тому було дуже модно створювати собі джерело "пасивного" доходу - поставити все на аутсорсинг і ніжитися на пляжі, поки гроші капають на банківський рахунок. Думка була в тому, що чим менше роботи, тим краще, і автоматизація - це наше все.

Відомий коуч і психолог Лео Бабаута зізнається, що його теж на час зачепила ця мрія, але насправді є й інший гідний шлях: робити речі своїми руками і дійсно цінувати свою працю, пише Ідеономіка.

Це шлях ремісника колишніх часів, який днями, навіть тижнями працює над якимось предметом, бо хоче створити щось корисне, красиве і осмислене. Не продукт масового виробництва, не фабричний продукт, не щось бездумно вироблене і спожите. Щось, що збагачує життя.

Це шлях письменника, який вкладає всю душу в роман, намагаючись не видавати бестселер раз на рік, а змінити погляд людей на світ.

Це шлях кожного, хто працює в компанії не тільки щоб відсидіти свої години і отримати зарплату, але зробити свій внесок, зробити щось, чим пишаєшся, створити щось могутнє.

Така робота будь-якого художника і творчого діяча, будь-якого підприємця, будь-якого тренера і спортсмена, будь-якого батька або автомеханіка - який вкладає в роботу більше зусиль, ніж потрібно, тому що саме ці зусилля створюють сенс.

Навіщо витрачати ваш час на створення того, до чого ви байдужі, що не чіпає вас? Життя занадто коротке. Можливо, краще витратити нашу коротке життя на те, що представляє для вас сенс, на те, що важливо для людей, для яких ви працюєте.

Я не ідеальний в цьому відношенні. В одні моменти я робив щось значне, а в інші халтурив і орієнтувався на зростання, а не на якість. Але останнім часом я намагаюся бути небайдужим, і це дуже багато що змінює.

Я вирішив витратити рік на написання книги - не просто строчити слова, але попрацювати з групою людей і зрозуміти, наскільки ця книга викликає у них резонанс, наскільки вона значуща для них. Я кілька разів її переписував. І опублікував її старомодним чином, через мою власну компанію, заплативши набагато вище стандартної ціни, щоб якість була високою.

Коли фрілансери погано попрацювали над електронними версіями, я викинув ці версії і зробив все сам, відредагувавши все до останнього тега, щоб читачам було комфортно читати.

Коли я побачив, що у книги погана обкладинка, я замінив її (заплативши вдвічі більше), щоб читачам було приємно тримати книгу в руках.

І хоча я міг би розкрутити свою програму коучингу набагато активніше, підписати на неї набагато більше людей, ніж зараз, я відмовився від зростання на користь старань зробити програму краще - глибше працювати з спільнотою, вникати в те, що їх турбує, і постійно покращувати їх відчуття від роботи зі мною.

Я роблю все це без вивертів і відмовок, своїми руками, і співпрацюю з людьми, які працюють так само, тому що мені не все одно. І ця елементарна небайдужість перетворила мою працю, як і, сподіваюся, перетворило і світ тих людей, які знайомляться з результатами моєї праці.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ