На Катеринопільщину прибувають переселенці

Переселенці, що внаслідок військових дій на Донбасі прибувають на Катеринопільщину, мають вирішити багато питань: знайти роботу та постійний заробіток, житло, задовольнити потреби в їжі та одязі, вирішити питання з медичним обслуговуванням.

Станом на 01 червня загальна кількість переселенців з Криму і Донбасу, що прибули до нашого району, складає 259 осіб. Як показує статистика, переселенці із зони АТО не поспішають працевлаштовуватися на новому місці. Причини різні – одні не шукають роботу, бо сподіваються через певний час повернутися додому, інших не влаштовують наявні вакансії, розмір зарплати та ін. Хтось розраховує на державні виплати та гуманітарну допомогу, підтримку волонтерів.

Починаючи з квітня минулого року до районного центру зайнятості у пошуках роботи звернулися та отримували послуги 48 переселенців, з них 34 мали статус безробітного. Роботу за сприяння служби зайнятості отримали 13 осіб, ще 11 громадян взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 7 - направлено на професійне навчання. Катеринопільський районний центр зайнятості продовжує активну роботу щодо надання соціальних послуг та сприяння у працевлаштуванні громадянам, які вимушено перемістилися до нашого району зі сходу України у зв’язку з проведенням АТО. Служба зайнятості робить все можливе, аби ці люди почувалися захищеними та потрібними суспільству і державі. У центрі зайнятості вимушені переселенці отримують психологічну підтримку, допомогу в працевлаштуванні, інформацію про послуги, актуальні вакансії, не лише нашої, а й інших областей України.

Станом на 01.06.2015 року на обліку в ЦЗ перебувають 12 безробітних вищевказаної категорії.

Родина Дмитра з двома дітками, що минулого року приїхала з вже всім відомого м. Попасна Луганської області, - яскравий приклад того, як можна адаптуватися на новому місці. Переселенці оселилися в с. Ромейково. Під час першої ж зустрічі з директором РЦЗ чоловік заявив, що погодиться на будь-яку роботу, ади платили зарплату, бо з рідного дому прийшлося тікати під обстрілами, а дітей треба кормити та одягати. Така активна позиція Дмитра вплинула на те, що невдовзі за сприяння центру зайнятості він був працевлаштований на роботу в ФГ «Лан Агро». Діти ходять до школи, де потоваришували з місцевими однолітками. Марина, дружина Дмитра, не могла отримати статус безробітної в службі зайнятості, бо продовжувала перебувати в трудових відносинах на попередньому місці роботи. За допомогою небайдужих людей Марина звільнилася з роботи та поштою отримала свої документи. Крім того, катеринопільські волонтери, які їздили в бік Попасної, перевезли звідти частину покинутих речей. Родина переселенців планує залишитися жити в с. Ромейково, вже купили житло, посадили город, завели козу. Життя продовжується.

Влаштовуватися на новому місці чи очікувати допомогу – право і вибір кожної людини, що прибуває з території антитерористичної операції.

Т. Кондратенко, директор центру зайнятості

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ