Начальник “Черкасирибохорони” називає звинувачення у загибелі риби з боку “автомайданівця” замовленням

Начальник «Черкасирибохорони» Дмитро Дядик заперечує всі звинувачення у загибелі риби біля села Леськи, які проти нього висунув Віталій Короткошей, очільник «АвтоМайдан Черкащини», і називає ці звинувачення наклепом і замовленням.

Він зазначає – не у компетенції «Рибохорони» слідкувати за якістю води у Дніпрі, але коли з’явилися перші cигнали про початок загибелі риби – терміново вжили усіх заходів, пише Вчасно.

Нагадаємо, Віталій Короткошей на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав, нібито загибелі риби можна було уникнути, якби вчасно були зняті дрібновічкові сітки, а вода була збагачена киснем.

– У звинуваченнях немає правди і на відсоток. Риба почала гинути через високу температуру води, кисень з якої почав зникати через інтенсивний розвиток синьо-зелених водоростей. Кисень знизився аж до 0,2 мг/дм3. За станом води наша організація слідкувати не повинна, це не в нашій компетенції. Коли я почув перші сигнали про загибель риби, ми поставили пересувні компресори, які качають кисень, почали вапнувати воду. Я одразу повідомив заступника губернатора, Головне управління охорони водних біоресурсів в м. Києві, Державну екологічну інспекцію в Черкаській області та Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи. Я звернувся в Інститут рибного господарства України, звідки також прийшло роз’яснення, що робити, і в результаті усіх зусиль вдалося підвищити вміст розчиненого у воді кисню до показника 3,8 – 4 мг/дм3, та запобігти подальшій загибелі риби, – розповідає Дмитро Дядик.

Чиновник обурений звинуваченням, висунутим “автомайданівцем”, нібито «для керівництва «Рибохорони” нічого не сталося», а також вказує на абсурдність звинувачення у начебто вигоді, яку він мав отримати від невживання заходів для порятунку риби.

– Він стверджує, начебто в цій зоні у мене працює рибна бригада під керівництвом колишнього правоохоронця Ліпінського. Немає ніякої рибної бригади й ніякого Ліпінського. Вже проводилися відповідні перевірки за такими ж звинуваченнями, і ніякої бригади тут не виявлено. Проти мене постійно висувають якісь звинувачення, і робить це група осіб, котрі працювали тут ще при Тулубі. Декотрих я звільнив особисто через їхню невідповідність посаді. Тепер мене намагаються звідси змістити, і зайняти посади знову. Я очолюю цю установу тільки 1,5 року: коли я прийшов сюди, тут був просто розвал, як наслідок бездарного керівництва. Інспекторам навіть не проводили навчання. А тепер ця «Ко» пише на мене десятки безпідставних заяв. Я можу їх показати, ви просто будете сміятися, – обурений Дмитро Дядик.

Чиновник стверджує – щоб уникнути подальших екологічних катастроф необхідно, щоб свої зусилля об’єднали Державна екологічна інспекція, прокуратура та ряд інших установ, які відповідають за екологічний стан Дніпра.

– Родючість Кременчуцького водосховища підірвана. Короткошей мене звинувачує у «кришуванні» браконьєрів, але насправді це брехня. В мене ніколи не було друзів серед браконьєрів, я категорично проти такого. Ми вилучаємо за один рейд близько 250 професійних браконьєрських сіток, кожна з яких вартує десь по 1,5 тисячі гривень, і всі ці сітки зберігаються в нас на складі, а за рік, згідно вимог, будуть утилізовані. Звісно, є проблеми з недофінансуванням, бо я отримав від початку року всього 800 літрів бензину, а маю видавати своїм працівникам щотижня по 600, – пояснив Дядик.

Начальник «Рибохорони» зазначає, проблема загибелі риби у Леськах – це крапля в морі. Риба гине щозими, і щоб цього не було, треба вичистити «відшнуровані» нерестовища. Дмитро Дядик зазначає: навіть має готову проектну документацію, але 50 мільйонів гривень, необхідних на цей крок, держава ніяк не може знайти.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ